Türkiye’den teknoloji girişimcilerine özel vize: Tech Visa

teknoloji tech visa

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, teknoloji alanında kritik uzmanlıklara sahip yetenekler ile girişimlere özel Türkiye Tech Visa programını başlattı.

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, teknoloji alanında kritik uzmanlıklara sahip yetenekler ile teknoloji girişimlerine özel Türkiye Tech Visa programını başlattı. Türkiye TechVisa’ya özel 3 yıllık çalışma izni ve ailelerin kolay oturma izni süreçlerine imkan tanınıyor.

Bununla beraber Teknopark destekleri kapsamında  gelir vergisi ve kurumlar vergisi muafiyetleri ve kapsamlı sağlık hizmetleri güvencesi sunulmakta. Girişimler, katma değer vergisi, kurumlar vergisi, gümrük vergisi gibi başlıklarda muafiyetlerden faydalanabilecek.


Ayrıca çalışanlara ödenmesi gereken primler için de yine teknopark destekleri uygulanıyor. Bu bağlamda çalışanlar da gelir vergisi ödemeyecek.

Türkiye’de etkin bir sağlık güvencesi sistemi olduğu belirtilen sitede tüm çalışanların sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanabildiği ifade ediliyor. Teknoloji firmalarının çalışanlarının sigorta primlerini ise devlet karşılıyor.

Türkiye Tech Visa kapsamında teknoparklarda ve kuluçka merkezlerinde ofis imkânının yanı sıra girişim sermayesi yatırımları ve proje finansman desteklerinden yararlanılabiliniyor. Ayrıca mentorluk ve danışmanlık desteğinin yanında daha fazlası için atanmış bir çözüm ortağının sunulduğunu belirtelim.

Girişimlerin, TechVisa kapsamında Türkiye’ye gelirken, çalışanlarını da rahatlıkla getirebileceği belirtiliyor. Girişimler, diğer ülkelerde yer alan yetenekleri ekibine dahil etme olanağına da sahip. Çünkü yabancı personel çalıştırma izinlerinde bu programa özel istisnalar uygulanıyor. Bu istisnaların hem ortaklar hem de çalışanlar için geçerli olduğunu ekleyelim. Türkiye Tech Visa Programı’na dahil olan startuplar, finansman problemini ise Türkiye Tech Visa Fonu ile çözüyor.


Teknoloji alanında çalışan yeteneklere ise çalışma vizesi başvuru sürecinde özel istisna uygulanıyor. Yetenekler, Türkiye’de Ar-Ge faaliyeti yürüten Türk şirketlerinde çalışması durumunda Gelir Vergisi ödemeyecek. Bütüncül sağlık hizmetlerini de kapsayan sosyal güvenlik primlerinin yarısını ise devlet karşılıyor.

teknoloji tech visa

Türkiye Tech Visa özellikleri:

  • Türkiye Tech Visa’ya özel 3 yıllık çalışma izni
  • Ailelerin kolay oturma izni süreçleri
  • Gelir vergisi ve kurumlar vergisi muafiyetleri
  • Kapsamlı ücretsiz sağlık hizmetleri güvencesi
  • Teknoparklarda ve kuluçka merkezlerinde ofis imkânı
  • Girişim sermayesi yatırımları ve proje finansman destekleri
  • Mentorluk ve danışmanlık desteği
  • Ve daha fazlası için atanmış bir çözüm ortağı

Yunanistan, Altın Vize şartlarını değiştirdi: Yatırım miktarı 2 katına çıktı!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.