Erdoğan’dan TUSAŞ açıklaması: Bu menfur terör saldırısını lanetliyor, şehitlerimize rahmet diliyorum

erdoğan brics tusaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, BRICS Zirvesi kapsamında Kazan’da açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan TUSAŞ’daki hain saldırıyla ilgili olarak, “4 şehidimiz, 14 yaralımız var. Bu menfur terör saldırısını lanetliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması şöyle:

Davetiniz ve ev sahipliğiniz teşekkür ediyorum. Astana’daki görüşmemizin ardından sizlerle bir araya gelmekten memnuniyet duyuyorum. Taziye mesajınız için teşekkür ediyorum. 4 şehidimiz, 14 yaralımız var. Bu menfur terör saldırısını lanetliyor şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Siz değerli dostumu Türkiye’de görmek istiyorum. Banka ödemelerindeki sıkıntıların çözülmesine yönelik çabalar devam ediyor. Bu konuda bir mekanizma tesis edilmesi amacıyla bakanlıklarımız ve Merkez Bankamız iletişim halinde.


Putin: BRICS’e katılacaksınız

“Bugünkü toplantımız çok önemli olacak” Putin sözlerini şöyle sürdürdü:

Ticari ve ekonomik işbirliğimiz gelişmeye devam ediyor. Geçen sene ticaret hacmimiz 55 milyar dolardı. Bu yılın ilk 8 ayında yüzde 6.2 artış gösterdi. Türk iş dünyası da burada makine sanayisine önemli yatırımlar yaptı. Geçen sene boru hatları üzerinde 20.5 milyar metrküp doğalgaz sevk edilmiştir. Doğalgaz merkezi üzerinde çalışmalar devam ediyor. Akkuyu Nükleer Güç Santralii 7/24 bitiyor. İnanıyoruz ki önümüzdeki yılda ilk ünitede enerji üretimi başlayacak. Turizm alanında da önemli bir işbirliğimiz var. Geçen sene Türkiye’ye 6.3 milyon Rus turist gitti. Yüzde 27 civarında bir artış söz konusu. Bu yılın ilk 8 ayında 4.5 milyon turist geldi. Rakamlar bakımında Rusya ilk sırada yer alıyor. Afet bakanlıkları düzeyinde önemli işbirlikleri var. Uluslararası konularda da yakın işbirliği söz konusu. BRICS’e katılacaksınız. Ortadoğu’daki pozisyonlarımıza bakıyoruz. Türkiye ve Rusya çok yakın. Kafkasya, Suriye ve Ukrayna konularında bilgilendirmeler yapacağım.


NE OLDU?

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısında 4 kişi şehit oldu, 14 kişi yaralandı. Terör saldırısını gerçekleştiren 2 terörist etkisiz hale getirildi.

Olay yerinden ilk görüntülerde, iki teröristin bir taksiden inerek, sivillere ateş etmeye başladığı ve ardından tesise yöneldiği görüldü. Güvenlik nedeniyle personelin sığınaklara yönlendirildiği belirtildi.

Saldırıdan hemen sonra özel harekat, tesise gelerek geniş çaplı operasyon başlattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör saldırısında 4 şehit, 14 yaralı olduğunu açıkladı. Olayda iki terörist de etkisiz hale getirildi.


RTÜK, terör saldırısına ilişkin görüntülerle ilgili yayın yasağı getirdi. Instagram, X, Telegram ve Youtube gibi sosyal medya platformlarında bant daraltması uygulanıyor.

Instagram, X ve YouTube’a erişim kısıtlaması: Bant daraltma uygulanıyor


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.