Ikea bilanço açıkladı: 2008’den beri böyle bir şey hiç yaşamadık

IKEA indirim

Ikea’nın satışları fiyat indirimine rağmen düştü. Küresel çapta çoğu IKEA mağazasına sahip olan Ingka Group’un CEO’su Jesper Brodin, “Tüm pazarlarımızda, ekonomide ve ev mobilyası sektöründe neredeyse aynı anda yavaşlama yaşadık. Dürüst olmak gerekirse, 2008’den beri böyle bir şey hiç yaşamadık” dedi.

İsveçli mobilya firması Ikea’nın, daha fazla müşteri çekmek ve daralan ev mobilyası pazarındaki payını korumak için fiyatlarını düşürmesine rağmen yıllık satışları yüzde 5 düştü. Ünlü mobilya firması gelecek yıl için bir toparlanma bekliyor.

Küresel çapta çoğu IKEA mağazasına sahip olan Ingka Group, 31 Ağustos’ta sona eren mali yılında 39,6 milyar euro (43,3 milyar dolar) satış bildirdi.


Inter Ikea Group’un CEO’su Jesper Brodin “Tüm pazarlarımızda, ekonomide ve ev mobilyası sektöründe neredeyse aynı anda yavaşlama yaşadık. Dürüst olmak gerekirse, 2008’den beri böyle bir şey hiç yaşamadık” dedi.

Şirket geçen sene birçok ülkede görülen yüksek enflasyon ve zayıf tüketici güveni sebebiyle bu senenin ilk çeyreğinde ürün fiyatlarını düşürme kararı almıştı.

2008 yılında ne olmuştu?


2008 Ekonomik Krizi veya Büyük Durgunluk, 2008 yılının son aylarında ortaya çıkan ve birçok ülkeyi olumsuz yönde etkileyen ekonomik gelişmelerdir. 1929 Dünya Ekonomik Bunalımıyla kıyaslanan bu kriz özellikle Eylül 2008 ayında gözle görülür hale gelmiştir. ABD’deki taşınmaz mal piyasasının birden değer kaybetmesi ve bunun sonucu olarak tutulu satışlardaki kişisel iflasların artmasının bu krizi tetiklediği sanılmaktadır.

Kredi kartı limiti vergisi yolda: 99 bin TL limit için bankalara akın!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.