Emsal karar: İnternet aboneliğinde taahhüt edilen hız verilmeyince cayma bedeli iade edildi

taahhüt edilen hız

Hızı taahhüt edilenin altında olduğu için internet aboneliğini iptal ettirmek isteyen kişi, kendisinden alınan 1200 TL’lik cayma bedelini firmadan geri almayı başardı.

2019 yılının son aylarında 90 TL ödeyerek internet aboneliği yaptıran kişi, taahhüt edilen megabit hızının söylenenden daha az olduğunu belirterek birçok kez müşteri hizmetlerini aradı.

Hukuk mücadelesini kazandı, internet cayma bedelini geri aldı

Müşteri hizmetlerinden istediği yanıtı alamayıp bir de üstüne alınan abonelik ücretinin 150 TL’ye çıktığını gören kişi aboneliğini iptal ettirmek istedi. Bunun için de internet sağlayıcı firmaya 1200 TL cayma bedeli ödedi.


Hakkını aramaktan vazgeçmeyip avukatı aracılığıyla 14 Ekim 2020’de Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuran kişi hukuk mücadelesini 31 Ocak 2021’de kazandı. Ödediği 1200 TL’yi geri aldı.

İade bedelinin alınması için hukuk mücadelesi başlatan Avukat Emre Akman ise alınan cayma bedelinin hukuka aykırı olduğunu belirterek internet sağlayıcılarının tüketiciye belirtilen hizmeti vermemesi durumunda cayma hakkının olduğunu söyledi ve bunun için ücret verilmemesi gerektiğini savundu.


Avukat ayrıca, Tüketici Hakem Heyeti kararı, mahkeme kararı niteliğinde olduğundan vatandaşların mutlaka hakkını araması gerektiğine de dikkat çekti.

Türkiye, sabit internet hızında Kongo’nun gerisinde kaldı


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.