Köfteci Yusuf’tan ‘domuz eti’ açıklaması

köfteci yusuf

Türkiye, hafta başından bu yaşan Köfteci Yusuf’un ürünlerinde domuz eti tespit edilmesini konuşuyor. Dün T24’te Köfteci Yusuf’un ürünlerinde domuz eti tespit edildiğine dair raporlar da yayınlandı. Sessizliğini bozan marka bugün uzunca bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada şahit numune alınmadığını belirten marka, savcılık için aynı partiden verilen numunede de herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını ifade etti.

Firma ayrıca, olumsuzluğun normalden daha geç bildirildiği için etin karkas halinden şubeye gelene kadar izlenmesini de mümkün kılmadığını ifade etti.


Türkiye’de 280 şubeyle 12 bin kişiyi istihdam ettiğini belirten Köfteci Yusuf, böyle bir risk almanın hayatın olağan akışına aykırı olduğunu belirtti.

Köfteci Yusuf’tan basın açıklaması:

köfteci yusuf

NE OLMUŞTU?

T24’ten Cengiz Anıl Bölükbaş’ın haberine göre, sosyal medyada, ünlü bir köfte zincirinin ürünlerinde domuz eti bulunduğu tartışılmaya başlandı. Ortaya atılan iddiaya göre, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yaptığı denetimlerde, Köfteci Yusuf isimli köfte zincirinin iki şubesinden alınan örneklerde domuz eti tespit edildi ancak firmanın adı açıklanmadı.

T24’ün ulaştığı belgelere göre, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yaptığı denetimlerin ardından Köfteci Yusuf’tan alınan numunelerde domuz eti tespit edildi.


Rapora göre 27 Şubat ve 7 Mart tarihlerinde sonuçlanan iki farklı muayene ve analiz raporunda, numune olarak alınan dana eti döneri ve tüketime hazır pişmiş köftede domuz etine rastlandı. Yapılan incelemelerde, tek tırnaklı ya da kanatlı hayvan eti ise tespit edilemedi.

köfteci yusuf rapor

Ünlü köftecide domuz eti çıktığı iddiaları sonrası Bakanlık’tan açıklama geldi


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.