Anadolu Parsı ‘fotokapan’a yakalandı: Muhteşem görüntüler

Anadolu Parsı

Sayılarının az olması nedeniyle ‘koruma altına’ alınan Anadolu Parsı, fotokapana yakalandı ve en net görüntüleri paylaşıldı.

Koruma altında olan Anadolu Parsı bir kez daha fotokapanla görüntülendi. En net görüntülerini Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı paylaştı. Anadolu Parsı nedir? Nerede yaşıyor? Koruma altında mı?

“En kıymetli hazinemiz” yorumu

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Anadolu parsının bugüne kadar kaydedilen en net görüntülerinden birisinin fotokapanlara yakalandığını bildirdi.


Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Tüm ihtişamıyla, bugüne kadar kaydedilen en net görüntülerinden biriyle, ormanlarımızın gizli kahramanı Anadolu parsı. Tüm imkanlarımızla bu kıymetli hazinemizi korumaya devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

Anadolu Parsı nedir? Türkiye’de nerede yaşıyor?

Anadolu parsı, Panthera pardus tulliana, Türkiye’nin nadir ve korunmaya ihtiyaç duyan bir yırtıcı hayvan türü. Bu alt tür, leopar ailesinin bir üyesi ve Asya’nın batı bölgelerine özgü. Anadolu parsı, özellikle Türkiye’nin güneydoğusunda, Toros Dağları gibi dağlık ve ormanlık alanlarda yaşar.


Boyu 200–250 cm, ağırlığı dişilerde 35–50 kg, erkeklerde 45–70 kg civarında, yaklaşık ömrü 20 yıl olan Anadolu Parsı, koruma altındaki türler arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Araştırma: Türklerin genetik olarak en çok benzediği milletler


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.