Maltepe Belediyesi işçilerinden grev kararı

Maltepe Belediyesi grev

Maltepe Belediyesi’nde işçiler 5 ayı aşkın süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine greve çıktı. Grev kararı, belediye binasına asıldı.

Maltepe Belediyesi’nde çalışan DİSK/Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 2 No’lu Şube üyesi işçiler, 5 ayı aşkın süredir devam eden toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine greve çıktı.

Son olarak Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonuna (DİSK) bağlı Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş) ile Maltepe Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamamasının ardından belediye binasına grev kararı asıldı.


Görüşmelerden sonuç alınamaması üzerine Genel-İş üyelerinin bulunduğu işçiler ile sendika temsilcileri, gece saatlerinde Maltepe Belediyesi binasının önünde toplandı.

Teklifin kabul edilemez olduğu belirtildi

Sendika temsilcileri, yaptığı açıklamada belediye tarafından kendilerine yapılan teklifin kabul edilemez olduğunu belirtirken işçiler bir süre slogan attı.

Açıklamanın ardından grev kararı belediyenin kapısına asıldı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul’da CHP’li 4 ilçe belediyesi işçilerinin 4 Kasım’dan itibaren süresiz iş bırakma kararı aldıkları açıklandı.


İstanbul’da Kartal, Ataşehir, Maltepe ve Kadıköy Belediyesi işçileri, yaptıkları açıklamada süresiz grev kararı aldıklarını belirtti.

Kartal’da sokaklarda biriken çöpler bölge sakinlerini isyan ettirmişti. Kartallılar toplanmayan çöpler nedeniyle ortaya çıkan kötü koku nedeniyle tepkilerini dile getirmişti.

kartal çöp

İşçiler, yaptıkları açıklamada grevin gerekçesine de değindi ve Genel İş Sendikası ile CHP yönetimi arasında imzalanan toplu iş sözleşmesini kabul etmediklerini açıkladı.

“Seçimden beri maaş yatmıyor”

Kartal, işçilerin greve başlamasının ardından da çöp dağlarına teslim oldu. Yollar çöpten geçilmezken, zam talepleri karşılanmadığı için iş bırakan ve greve başlayan işçiler, “Ücret teklifleri taleplerimizden çok uzak.” dedi.

Ayrıca greve giden ve belediye önünde toplanan işçilerin çoğu, maaşların seçimden bu yana yatmadığını da belirtti.

İşçiler sözleşmeyi kabul etmedi


Günlük brüt yevmiyeleri 900 lira olan işçilerin talebi 1850 lirayken, belediye yönetimi 1320 lira teklif etti. Ücret, sosyal destekler, yemek/yol parası, yakacak yardımı, çocuk desteği gibi konularda taleplerinin karşılanmasını bekleyen işçiler, talepleri karşılanana kadar da greve devam edeceklerini söyledi.

Mehmet Ali Erbil ve Serdar Ortaç yasa dışı bahse teşvik suçlamasıyla gözaltına alındı


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.