Bernstein Research, Bitcoin’in (BTC) önümüzdeki 10 yılda altının yerini alarak önde gelen “değer saklama” aracı haline geleceğini öngörüyor.
Firmanın analizine göre Bitcoin’in kurumsal yatırım portföylerinde ve şirket hazinelerinde artan rolü, küresel finans ekosistemlerinde kilit bir oyuncu olarak kabul edildiğinin işareti.
Yeni nesil ‘değer saklama’ varlığı: Bitcoin
Bernstein analistleri, “Bitcoin’in yeni nesil önde gelen ‘değer saklama’ varlığı olarak ortaya çıkmasını bekliyoruz.” dedi ve çoklu varlık dağılımlarına entegrasyonunun, küresel yatırımcılar arasında olgunlaşan bir bakış açısını yansıttığını ekledi.
Rapor ayrıca Bitcoin’in, 40 milyar dolardan fazla Bitcoin tutan MicroStrategy (MSTR) gibi şirketlerin öncülüğünü takip ederek kurumsal hazineler için bir standart haline geleceğini öngörüyor.
U.Today’in aktardığına göre, kripto para kralı Mike Novogratz yakın zamanda Bitcoin’in piyasa değerinin bundan sadece 5 yıl sonra altını geçebileceğini tahmin etti.
Bernstein, Bitcoin spot ETF’lerinin hızlı büyümesinin ana akım benimseme için kritik bir itici güç olduğunu vurguladı. BlackRock’ın (IBIT) Bitcoin spot ETF’i, lansmanından 228 gün sonra 50 milyar doların üzerinde yönetilen varlığa ulaşan ilk ETF oldu.
Rapora göre Bitcoin ETF’leri şu anda 100 milyar doların üzerinde yönetilen varlığa sahip ve bu rakamın önümüzdeki yıllarda önemli ölçüde artması bekleniyor.
Bu kurumsal çekim, Bitcoin’in algısındaki değişimi, spekülatif bir varlıktan modern finansal sistemlerin temel taşına doğru kaymasını vurguluyor.
Analistler, “Bitcoin’in hazine rezerv varlığı olarak benimsenmesi, elverişli muhasebe kılavuzları ve kurumsal ETF’lerin başarısıyla hızlanıyor.” dedi.
Bernstein, Bitcoin’in 2025 yılına kadar 200.000 dolara ulaşacağını öngörüyor. Bu öngörü, döngüsel arz-talep dinamikleri ve yarılanma olaylarının ardından madencilerden gelen satış baskısının azalmasına dayanıyor.
Rapor ayrıca, benimseme genişledikçe ve talep güçlendikçe Bitcoin’in 2029’a kadar 500.000 doları ve 2033’e kadar 1 milyon doları aşabileceğini tahmin ediyor.