Dünya’ya çarpacağı düşünülen asteroid Tesla çıktı!

asteroid tesla

Harvard astronomlarının asteroid sandığı gök cismi, Elon Musk’ın 2018’de uzaya fırlattığı Tesla spor araba çıktı!

Harvard Üniversitesi’ne bağlı gökbilimciler, Dünya’ya tehlikeli bir şekilde yaklaştığını düşündükleri yeni bir asteroid keşfettiklerini duyurmuştu. Ancak yapılan detaylı inceleme sonucunda, bu cismin Elon Musk’ın şirketi SpaceX tarafından 7 yıl önce bir reklam kampanyası kapsamında uzaya gönderilen bir Tesla spor araba olduğu anlaşıldı.

Cambridge’de bulunan Minor Planet Center, 2 Ocak’ta bu gök cismini resmen tescil ederek ‘2018 CN41’ ismini verdi. 150 bin mil uzaklıktaki nesne, Ay’dan daha yakın bir mesafede hareket ediyordu ve bu durum bilim insanlarını, cismin gelecekte Dünya’ya çarpma ihtimali olduğu konusunda endişelendirdi.


Ancak bu heyecan verici keşif, 17 saat sonra hayal kırıklığıyla sonuçlandı. Araştırmacılar, asteroit sandıkları cismin aslında 2018 yılında SpaceX’in Falcon Heavy roketini test ettiği sırada uzaya fırlatılan kiraz kırmızısı bir Tesla Roadster olduğunu fark etti.

tesla roadster space

SpaceX, o dönemde elektrikli aracın direksiyonuna bir manken oturtarak bu reklam kampanyasını gerçekleştirmişti.

Kayıtlardan silindi

Minor Planet Center, 3 Ocak’ta yaptığı açıklamada, söz konusu cismin asteroit kayıtlarından çıkarıldığını duyurdu. Bu durum, bilim insanları arasında hayal kırıklığı yarattı.

Harvard-Smithsonian Astrofizik Merkezi’nden astrofizikçi Jonathan McDowell, Elon Musk’ın arabası gibi izlenmeyen nesnelerin, Dünya’yı potansiyel tehlikeli asteroitlerden koruma çabalarını engellediğini belirtti. McDowell, “En kötü senaryoda, bir asteroidi incelemek için milyarlar harcayıp uzay aracı gönderirsiniz ve oraya vardığınızda bunun bir asteroid olmadığını fark edersiniz” dedi.

Tesla uzayda nerede?


Tesla Roadster, Dünya’dan 383,985,328 km uzakta ve saniyede 3.47 km hızla uzaklaşıyor. Güneş’e 245,725,678 km mesafede, saniyede 1.84 km hızla yaklaşıyor. Araç, 6 yıl 11 ay 18 gün boyunca 5.57 milyar km yol kat etti ve Güneş etrafında 4.57 tam tur tamamladı.

Zaman yolculuğu mümkün olabilir: Büyükbaba Paradoksu’na kuantum çözümü


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.