Kartalkaya otel yangınında Sözcü yazarı Nedim Türkmen ve ailesi hayatını kaybetti

nedim türkmen

Bolu Kartalkaya’da bulunan Grand Kartal Otel faciasında hayatını kaybeden 66 kişinin arasında ekonomi yazarı Nedim Türkmen ve ailesinin de olduğu ortaya çıktı. Sözcü gazetesi yazarı ve vergi uzmanı Nedim Türkmen ‘in ailesiyle birlikte Grand Kartal Otel’de tatil yaptığı ve sabahtan bu yana kendisinden haber alınamadığı ifade edilmişti.

Nedim Türkmen’in eşi ve iki çocuğu yangında hayatını kaybetti

türkmen ailesi

Sözcü’de yer alan habere göre; faciada Nedim Türkmen‘in eşi Neva Türkmen, çocukları Ala Dora (18) ve Yüce Ata (22) hayatını kaybetti.


Nedim Türkmen kimdir?

1 Mayıs 1966 tarihinde Ordu’da dünyaya gelen Nedim Türkmen, 1988’de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdikten sonra lisansüstü ve doktora eğitimini Marmara Üniversitesi’nde tamamladı. 1999’da Mali Hukuk alanında ‘doktor’ unvanı aldı.

Dr. Nedim Türkmen 1995’te aynı fakültede Mali Hukuk Ana Bilim Dalı’nda Öğretim Görevlisi olarak görev yapmaya ve Vergi Hukuku üzerine dersler vermeye başladı.

2004’ten bu yana Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Yüksek Okulu’nda Kamu Maliyesi dersleri de veriyordu.

1988 – 1999 yılları arasında, Maliye Bakanlığı’nda Gelirler Kontrolörü olarak görev yapan Dr. Nedim Türkmen , bu süre içinde Halkalı Vergi Dairesi Başkanlığı ve İstanbul Defterdar Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Bürokrasideki görevi sırasında, konulara bakış açısındaki farklılığı ve uzmanlığı ile fark yarattı.

1999 sonunda kamudaki görevlerinden istifa eden Dr. Nedim Türkmen , ‘Yeminli mali müşavir’ unvanını aldı.

Vergi ve mali mevzuat konularında Türkiye’de önde gelen uzmanlar arasında yer alan Dr. Nedim Türkmen bir süredir Sözcü gazetesinde yazıyordu.


Evli olan Nedim Türkmen’in üç çocuğu bulunuyordu.

Kartalkaya kayak merkezinde otel yangını: 66 ölü, 51 yaralı


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.