Deprem fırtınası: Bodrum’a mobil siren sistemi kuruldu

Bodrum mobil siren

Ege Denizi’nde Yunanistan’ın Santorini Adası çevresinde meydana gelen depremlerin ardından olası tsunami gibi acil durumlarda uyarıda bulunulması için Muğla’nın Bodrum ilçesine mobil siren sistemi yerleştirildi.

Santorini’de deprem fırtınasının en güçlü sarsıntısı yaşandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ege Denizi’nde 10 Şubat 23:16 sularında 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Buna göre depremin derinliği 7 km olarak kaydedildi. Depremin İzmir ve çevre kentlerden de hissedildiği öğrenildi. Bundan önce yaşanan en büyük deprem yine 5.2 büyüklüğünde 4 Şubat tarihinde meydana gelmişti.

Bodrum’a mobil siren sistemi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Ege Denizi’nde devam eden deprem fırtınası nedeniyle yaşanabilecek olası tsunami ve acil durumlarda uyarılarda bulunulması amacıyla Bodrum’a mobil siren sistemi gönderildi. Bölgeye sevk edilen mobil siren sistemi Turgutreis Mahallesi’ndeki Yaşam Merkezi önüne yerleştirildi.


Öte yandan, bölgeye farklı illerden AFAD’a bağlı ekiplerin geldiği görüldü. Etrafı şeritle çevrilen ve üzerinde dört hoparlörün bulunduğu sistemle, olası tsunami ve acil durumlarda bölge halkına uyarıda bulunulacağı bildirildi. Mobil siren sistemi çalışmaya başladı.

Tsunami ve acil durumlarda siren çalacak

İzmir’in yanı sıra Aydın’ın Didim, Muğla’nın Datça ilçelerinde kıyıya yakın bölgelerde kurulan mobil siren sistemlerinin de faaliyete geçtiği öğrenildi. Sistemle, olası tsunami ve acil durumlarda bölge halkına uyarıda bulunulacak.


5 Şubat’ta Muğla’da önlem amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından kriz masası kurulmuştu. Muğla Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, olası deprem felaketine karşı kent genelinde 13 ilçede 617 acil toplanma alanı belirlendi.

AFAD ve MTA: Ege’deki depremler volkanik hareketlere yol açabilir, tsunami Türkiye’ye ulaşabilir


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.