Jupiter Aslanı

Yay burcunun yönetici gezegeni olan Jüpiter, Yunan mitolojisindeki Tanrı Zeus’un Roma versiyonudur. Kadim astrologlar tarafından, bolluğun, bereketin, şansın, iyiliğin gezegeni kabul edilmiştir.

Büyük işleri, yüksek düşünceyi, ahlaki değerleri, felsefeyi, dini, seyahatleri yönlendirir. Büyüteç gibi dokunduğunu büyütebilir.

Aslan burcu-indigodergisi

16 Temmuz’da Aslan burcunda seyretmeye başlayan Jüpiter gezegeniyle ilgili çok şey yazıldı.  Aslan burcu ve yükseleni Aslan olanların şanslı dönemlerine girdiği öne çıkartıldı. Bunlar doğru olsa bile, her zaman yazdığım gibi hiçbir gökyüzü cismi ve konumu, kişiye özel veya bir burca özel çalışmaz. O konum yeryüzünde yaşayan herkes içindir, kişiyi nasibi kadar nasiplendirir. Herkesin doğum haritasında, Aslan burcu alanı ve Jüpiter gezegeni bulunur. Yay burcunun yönetici gezegeni olan Jüpiter, Yunan mitolojisindeki Tanrı Zeus’un Roma versiyonudur. Kadim astrologlar tarafından, bolluğun, bereketin, şansın, iyiliğin gezegeni kabul edilmiştir. Büyük işleri, yüksek düşünceyi, ahlaki değerleri, felsefeyi, dini, seyahatleri yönlendirir. Büyüteç gibi dokunduğunu büyütebilir. Haritalarda şansın iyi olacağının işareti diye bilinir. İyi şans öncelikle, piyango, loto toto gibi şans oyunları, bol para, mal mülk çağrıştırsa da, “her şerde bir hayır vardır” sözünü, yaşattıklarıyla çok güzel hatırlatır. 10 Ağustos 2015 tarihine kadar Aslan burcunda gezinecek Jüpiter’in tüm Aslan burçluları zengin edeceğini düşünmek safdillik olur. Ancak herkesin hayatına zengin deneyimler kazandıracağını, farkındalık boyutunu arttıracağını rahatlıkla söyleyebiliriz.


jupiter_domain_godGüneş etrafında bir düzen içinde dönen gezegenlerin hepsinin bir döngüsü vardır. Dünyanın tam döngüsü bir yıldır. Her gezegenin döngü süresi farklıdır. Dünya ölçeklerinde Jüpiter Güneş etrafındaki bir dönüşünü yaklaşık 12 dünya yılında tamamlar. Bunu doğum haritaları üzerinde açıklarsak, doğum anı haritasında Jüpiter hangi burçtaysa, her on iki yılda bir aynı yerden geçen Jüpiter’le birleşir. Herkes yaklaşık 12 yılda bir kendi Jüpiter’inin döngüsünü yaşar. Ayrıca bu yılki konumuna göre söylersek, Jüpiter’iniz her nerede olursa olsun, haritanızdaki Aslan burcu alanındaki Jüpiter sizi bir şekilde etkileyecektir. Şimdi şöyle bir 12 sene öncesine dönün neler yaşamıştınız, ne tecrübeler edinmiştiniz onları bir hatırlayın. İyi kötü, güzel çirkin yaşadığınız her şey sizin kazanımınızdı. Tarih tekerrür eder derler ama döngüler birebir aynı şeyleri yaşatmaz. Bu döngü size başka şeyler getirecek. Çünkü 12 yıl önceki gezegenlerin gökyüzü konumuyla şimdiki aynı değil, Mars başka yerde Satürn başka yerde ve hepsinin birbiriyle ilişkisi farkı, tarihin tekrarı Jüpiter’in Aslan’a gelmesi, süreç farklı sürprizlerle dolu. Aşağıdaki haritaların ilki yeni Jüpiter Aslan döngüsünü gösteriyor. İçteki halkada doğum zamanı gezegenleri dıştaki halka ise bu ayki gezegenler var. İkinci harita ise bir önceki döngüsüne ait. Dıştaki gezegenlerin konumlarına dikkat ediniz. (Örnek harita zamanı gelişi güzel seçilmiştir, herhangi bir kişi hedeflenmemiştir. Aslan değil, Yengeç burcu haritasıdır, yükseleni başaktır, döngü yaşamaktadır.)

Jupiterdongu

Jupiteraslan

Aslan burcu özellikleri

Döngü zamanları, değişim ve dönüşümü gerçekleştirecek olaylar meydana getirir. Şansla, beklenmeyenle karşılaştırır. İyilikler güzelliklerle birlikte bazı olumsuzluklara da neden olabilir. Trafik kazası da şanstır. Jüpiter Aslan’da olduğu süre boyunca, kendi karakteri doğrultusunda, tüm aslansı özellikleri harekete geçirecek. Sosyal ve politik alanda güçlenme getirirken, sanatsal yaratımları destekleyecek. Kişisel ilişkilerde aşk ve neşe getirecek. Zaman; çocuk olma, içerideki çocukla yüzleşme, yaşama çocuk gözüyle bakabilme, öğretilmiş akıldan uzaklaşma zamanı.

Türkiye’nin aslan burcu haritası

Türkiye Büyük Millet Meclisi kuruluş haritasında Jüpiter Aslan burcunda ve Neptün gezegeniyle kavuşum halinde yani Meclisimiz de Jüpiter döngüsü yaşıyor. Önümüzdeki süreç, hiçte yumoş yumoş geçmeyecek. Uluslar arası ilişkilerde büyük sıkıntılar, aba altından sopa göstermeler, bezdiren ben yaptım oldular, diz boyu sahtekârlıklar, güvenlik açıkları, terör eylemleri, dinsel fraksiyonların ajitasyonları, banka borsa işlemlerinde ve faizlerde büyük oynamalar ve doğal afetlerle abandone bir görünüm ortaya çıkmakta. Ekim ayı boyunca heyecanlı günler kapıda.

1.10.2014

Gecenin ilk saatlerindeki gökyüzü dizilimi Ekim ayının zorlu geçeceğinin işaretlerini taşıyor. Ay Oğlak burcunda ilkdördün konumunda. Aslan burcundaki Jüpiter, Koç burcundaki Uranüs ve Yay burcundaki Mars ateş üçgeni oluşturmuş durumda. Ay boyunca ani heyecanlar ve gerilimler yaşanması olası. Bugün duygularla başa çıkmakta zorlanılabileceği için, yaşananlar karşısında sinirlere hakim olmak gerekir. Ben bilirim, benim dediğim olsun gibi egosantrik düşünceden inattan vazgeçip, sakinlikle “ben gerçekleştirebilirim”e odaklanıp içinizdeki sorun çözücü mekanizmaları harekete geçirmelisiniz. Bir kere bunu yakaladığınızda, gelecek yüksek enerjili günleri kolaylıkla atlatabilirsiniz.

4.10.2014

Akrep burcundaki Merkür geri(retro) hareketine başlıyor. Merkür, 11 Ekim’e kadar Akrep’te geri gidip Terazi’ye dönüş yapacak  ve 25 Ekim’e kadar burada eşeleyip duracak. Gezegenlerin geri (retro) zamanları kısıtlanmış enerji gibi düşünülür, kendisini tam gösteremediğinden bahsedilir ancak pekte öyle değildir, akıl mantık süzgecinden baktığımızda, kısıtlanan her şey göze batar ve bundan kurtulmak için mücadele gerekir. Buda enerjinin güçlenmesi demektir. Merkür paşa paşa Akrep’te yoluna devam ederken, derin düşüncelerimizi desteklemiş, iğneleyici ve eleştirel konuşmaları arttırmış, gizli kapaklı işlerin açığa çıkmasına yardımcı olmuştu. 20 Eylül’den beri geliyorum diyen retro Merkür artık iyice kendini gösterecek. Gizemlerin ortaya çıkmasına neden olacak. İletişimde sıkıntılar, yanlış anlaşılmalar, şüpheli yaklaşımlar yaşanacaklardan. Medya, banka, borsa sistemleri ve eğitim öğretim ve hukuk alanlarında olumsuzluklar olabilir. Terazi burcuna geçmesiyle birlikte ikili ilişkilerin sorgulanması ve dengenin sağlanması adına olaylar yaşatmaya başlayabilir. Ben haklıyım dercesine, karşılıklı haklı aramak yerine, her türlü ikili ilişkide, ister ortak iş, ister karı koca, ister halklar arası ilişki olsun, evrensel haklara karşılıklı sahip çıkmak, dengeyi sağlamak gerekir.

8.10.2014


Ay tutulmasıBugün senenin ikinci Tam Ay Tutulması 15°Koç burcunda gerçekleşecek. Bozulmamış bir ateş üçgeni ve Uranüs’le kavuşum halindeki Ay, Güneş’le karşı karşıya çok ilginç bir tutulma yaşanacağına ve sonrasına işaret ediyor. Pasifik Okyanusu’nun tamamında, Kuzey Amerika’nın batısında, Avustralya ve Asya’nın kuzey doğusunda izlenebilecek tutulma, Türkiye’de gözlemlenemeyecek. Türkiye saatiyle 08.15te başlayacak, 10.54te tam tutulma olacak. (http://eclipse.gsfc.nasa.gov ) Tutulma, insanların içindeki özgürlük duygusu ateşleyecek. Unutulmamalıdır ki sınırsız özgürlük yoktur. Diğerinin özgürlüğünün başladığı yer sınırdır. Evrensel değerlerden uzaklaşmamak gerekir. Bugün, her açıdan riskli bir gün. Bencilce ve lüzumsuz konuşmalardan kaçınmak, tartışmaları engelleyebilir. Ani duygusal travmalar, özgürlükçü hareketlerde artış gözlenebilir. Tutulma sonrası, yer kabuğu kaymaları, volkanik oluşumlar, anormal yağışlar oluşabilir. Birileri kutsal ateş yakmak isteyebilir.

15.10.2014

Ekim ayının en zorlu günlerinden biri. Gökyüzünde şenlik var. Dört retro gezegen ve bir süredir çok yakın seyreden Güneş, bugün tam etki için bir arada. Terazi burcunda, 19° retro Kuzey Ay Düğümüyle aynı derecede kavuşum yapan Venüs, 22° Güneş ve 24° retro Merkür sıraya girdiler. Tam karşılarına konuşlanmış retro Uranüs. Kaderi değişim sıralanışı. Parasal işlemlerde, alışverişlerde dikkat. Rusya Çin birlikteliği tüm piyasaları etkileyebilir. Piyasalar bitcoinden (bir şekilde var sayılan aslında olmayan para)zarar görebilir. Akşam saatlerinde gökyüzü, karman çorman, yaşanmakta olan gerginlikler epey tırmanır gibi görünüyor, büyük bir gece vuruşu yapılabir. Kimin tanrısının daha güçlü olduğunu göstermek için savaşmak,  tanrı adına cinayetler işlemek, Allah’ın tek yaratıcı olduğunu unutmak kimseye yarar getirmez. İnsanların tanrı hükümleri yerine kendi hükümlerini sorgulamaları gerekir.

23.10.2014

Güneş akrep burcunda parlamaya başlıyor ve Venüs gezegeni de akşam saatlerinde Akrep burcuna gireceği için 0°derecede kavuşum halindeler.  Türkiye saatiyle 23.44te 0°Akrep burcunda Parçalı Güneş Tutulması gerçekleşmeye başlayacak, 24.10.2014 02.51de bitecek.  Sadece Kuzey Amerika’dan izlenebilecek.  (http://eclipse.gsfc.nasa.gov)  Tutulma bizleri Akrep’te bir üçlemeyle karşı karşıya getiriyor. Güneş, Ay ve Venüs, yaşayanlar üzerinde çok etkilidir. Astrolojik olarak Güneş benliğimiz, Ay duygularımız ve Venüs sevgimiz, akrepsi özelliklerle birlikte yoğrulduğunda, dokunabileceğimiz, erişebileceğimiz kendi gerçeğimizi bulabiliriz. Etkileşimler, tüm insanlığı psişik enerjilerle sarmalayacak. Bugün, saklanmış bilgiler, gizler açığa çıkabilir. Korkularla yüzleşilebilir.  Uluslar ararsı diplomasi hareketlenebilir. Gizli örgütler, yer altında faaliyet gösterenlerle ilgili şaşırtıcı bilgilere erişilebilir. Tutulma öncesi ve sonrası birkaç gün rüyalarınıza dikkat edin, haberci ve uyarıcı rüyalar görebilirsiniz.

26.10.2014

Mars gezegeni zodyaktaki yolculuğuna Oğlak burcuna girerek devam ediyor. Mars burada hükmedicilik oyunu oynar. Tüm insanlığı başarı için çalıştırır. Mücadeleyi destekler. Disipliner yapılarda güç gösterilerinin baş aktörü olur. Dünya genelinde siyaset ve politikalarda sertleşmelere neden olabilir. Ateşli konuşmalar, öfkeli atışmalar karşısında sakinliği korumak gerekebilir.

31.10 2014-09-24

Tam “Cadılar Bayramı”na uygun bir gün. Cadılar Bayramı, kökeni antik Biritanya’da pagan Kelt’lerin kutladığı “Samhain-Yaz sonu” festivalidir. Ölülerin ruhlarının geçmişte yaşadıkları evleri ziyaret ettiğine inanan paganlar, yaz sonu evlerine döndüklerinde evlerinden kötü ruhları uzaklaştırmak için büyük ateşler yakıp, ortalıkta dolaştığına inandıkları ruhlara tanınmamak için maskeler takıp, ruhları, kötü perileri korkutucu kostümler giyerlermiş. Gelenek zamanla cadılar bayramına dönüşmüş. Bayramın özünde kötülüklerin korkutulması yatarken, yozlaştırılarak, insanların birbirlerini korkutma yarışına dönüşmüş.


big bangBugünkü enerjiler tamda bayramın özüne uygun şekilde akıyor. Kötülüklerle baş etme gücü ve olumluya kolaylıkla kanalize olabilme yetisi. Ay ilkdördün konumunda Kova burcunda, öğleden sonra dört civarında bir köşesinden tuttuğu dörtgeni harekete geçiriyor. Uyumlu açılarla birbirlerini karşılayan, Koç’taki Uranüs ve Terazide kavuşum halindeki Kuzey Ay düğümü ve Venüs, dörtgeni tamamlayan Ay’ın karşısındaki Aslan’daki Jüpiter insanlığı evrensel değerlere yönlendirecek motivasyonu ateşliyor. Her şey hareketlenebilir. Yaratıcı duygular, yapıcı aydınlık düşünceler ortaya çıkabilir. Enerjiler, sıra dışı ve orijinal konularda çalışmaları desteklerken, bilimsel yeteneği güçlendirir. Gün boyunca duygu ve düşünceler tinsel aydınlığa yönlendirilmelidir.


Ümit Çilingiroğlu
1989 yılında Astroloji ile ilgilenmeye başlayan Ümit Çilingiroğlu, 2000 - 2004 yılları arasında Yasemin Boran’dan astroloji dersleri alarak ileri astroloji sertifikasını aldı. 2005 yılında İndigo Dergisi'nde astroloji ve felsefe yazıları yazmaya başlayan Çilingiroğlu, odak olarak "Astroid Astrolojisi" ve "Politik Astroloji" üzerinde çalıştı. Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde (CKM) temel seviyede Modern Astroloji dersleri verdi. Çeşitli TV programlarında astrolojinin gerçekleri hakkında bilgilendirmeler yaptı. (Ümit Çilingiroğlu 24 Mayıs 2018 tarihinde hayata veda etmiştir.)