Kadının kadına şiddeti

Kadının kadına şiddeti… Bence bunun için de ayrı bir mücadele başlatmak gerekir. Hiç düşündünüz mü erkeklerin kadına olan saygısızlığına, şiddetine isyan ederken kadının kadına yaptığı şiddeti?

kadının kadına şiddeti

Kızının eline erkek eli değdi diye namus adı altında kızının ölmesi gerektiğini düşünen anneleri, toplum her ne kadar küçük ya da komik çekişmeler olarak algılasa da çoğu zaman vahim sonuçlara neden olan gelin kaynana veya gelin görümce çekişmelerini hiç düşündünüz mü? Peki ya kraliyet ailesine gelin gitmişçesine birbirleriyle yarışa giren, birbirlerinin düşkünlüklerinden keyif alan elti çekişmelerini?

Tacize uğrayan bir kadına yine kadın olan arkadaşları tarafından “hak etti, zaten etek giyiyordu, askılı giyiyordu, zaten şöyleydi, böyleydi” şeklindeki karalamaları ya da tesettür tercih etmiş bir kadına diğer kadınlar tarafından “medeniyetsiz ya da modern değil” gözüyle bakılmasını düşündünüz mü?


Tüm bunlar ve çok daha fazlası, her daim çevremizde rahatlıkla görebileceğimiz kadının kadına yaptığı şiddet örnekleridir.

Özgüveni eksik kadınların şiddeti

Özgüveni olmayan bir kadın, çevresindeki tüm güzel kadınları adeta potansiyel bir tehlike olarak gördüğü gibi henüz tanımadan onlara adeta bir düşman gözüyle bakar. Hem sevgilisi hem de bulunduğu çevresi tarafından en beğenilen olmak ister. Etrafında bu durumu sekteye uğratacak güzel bir kadın olduğu zaman, tüm naifliği ve albenisi gider, yerine kötü niyetli bakışlar atan çirkin bir kadın gelir.


Kadının kadına yaptığı şiddeti okul sıralarında bile görüyoruz. Sen benim sevgilime baktın bahanesi altında liseli kızların öldüresiye bir erkek edasıyla kavga etmeleri, kadının kadına tahammülsüzlüğünün, kadının kadına şiddetinin en açık göstergesidir. Birbirlerine hem fiziksel hem de psikolojik şiddet uygulayan bu kızların durumu yetişkin olduklarında değişmeyecek ve daima öz güveni olmayan, kavgacı, dedikoducu, kıskanç bir kişilikle hayatlarını sürdürecekler.

Evli bir erkekle birlikte olan kadınlara da bu konuda değinmek gerekir. Çünkü onlar da bilerek diğer taraftaki kadının mutluluk hakkını elinden alır, ağır psikolojik ve hatta çoğu zaman fiziksel yaralar almasına sebep olur. Oysa aynı durumu kendisi yaşasa muhtemelen haklılığından ve haklarından bahsedecektir.

Tüm bunlar ve çok daha fazlası kadının kadına yaptığı ağır şiddetlerdir. Yakın çevremizdeki kadınlara karşı bu kadar acımasızken; toplum içinde, sosyal medyada ya da başka başka ortamlarda kadın haklarından, kadına saygıdan bahsetmemiz ne kadar samimiyetsiz ne kadar yavan duruyor. Kadına en büyük kötülüğü yine kadın yapıyor ve zararımız hep kendimize oluyor.

İlgili yazılar


Kar Küreyen Kadınlar