Excido: Unutulan Basit Gerçek

Bugün sizlere bilim-kurgu ve spiritüalizme ilgi duyanların kaçırmaması gereken bir kitaptan bahsedeceğim. Aysun Bitir’in akıcı ve yaratıcı anlatımıyla hayat bulan “Excido” bir bilim kurgu romanı olmanın ötesinde son derece öğretici ve düşündürücü bir kitap.

ufo uzaylilar excido roman

Excido, Aysun Bitir’e ilk kadın kurgu yazarlığını getirdi

Aysun Bitir, Türkiye’nin ilk kadın bilim kurgu yazarı olduğunu “Excido”yu yayınladıktan sonra öğrenmiş. Kitabın konusu, Anadolu topraklarında geçiyor.Yazar, hiç çekinmeden dolandırmadan sorular sormuş ve aynı netlikte cevaplamış.

Uzaylıların gerçekte olup olmadığını, nasıl bir yaşam döngüsü içinde olduğumuzu ve kaderlerimizi sorgulamış. İndigo çocukları anlattığı kısım da okumaya değer. Kitabı okuduğumda karşılaştığım tek sorun, kitap bittiğinde benim hala okumaya doyamamış olmamdı. Tüm kitap boyunca akan bilginin bilincimde verdiği hazza öylesine alışmıştım ki ezoterik öğretilerle harmanlanan bilimsel bilgileri okuyup yutmak farkında olmadan bende bağımlılık yapmıştı. Böylece kitabın ikinci cildini sabırsızlıkla bekleyenlerin arasına ben de katılmış oldum…


“Şimdi Deniz’in gözleri gözlerinin içindeydi. Göz kapaklarını açsa düşüvereceklerdi, sıkı sıkı yumdu. Ama o anda, o şey aç gözlerini dedi, karşısında o göremediği, yine Yasemin’in kalbini durdurdu. Yasemin son kez saate baktı 3:17, güneş doğarken artık hayata dönmeyeceğini umdu ve kalbi bu gece için güneş doğana kadar son kez vurdu… Güneş Yasemin’i hayata döndürecekti.”

“Çok etkileyici, 2012’nin merkezi Türkiye, pek çok olayı açıklıyor aslında”

Excido arka kapak yazısı

excido aysun bitir kitap bilimkurguUşak ve Manisa’daki kapılardan girip yeryüzüne hiç çıkmadan Kapadokya’ya ulaşmak, İran’da Tebriz’e ulaşmak inanılmaz! Hiç korku duymadan Türkiye’nin altındaki geçitlere adım atmak ve dünyanın gidişatını anlamak… Sanırım insanlığın bilinç seviyesi henüz buna uygun değil.

Tarihin başlangıcından bugüne insanoğlu bilmediği şeylerden korkmuştur. Korku kaynağı, önceleri yıldırımlar ya da dağların tepesinde yaşayan tanrılarken şimdi, milenyum çağında başka, bilmediğimiz korkularımız oldu. 


Yazar kitapta çok bilgiç görünen, bir o kadar da ürkek dünyalılara sesleniyor. Konuşulmayanları, konuşulamayanları cesur yüreklilikle açık ve sağlam temellerle açıklıyor. 

Kısacası, bir “öteki gündem.” Artık kendimize ve dünyaya başka bir gözle bakmanın zamanı… Okuyun, korkularınıza iyi gelecek.

-Özkan Hamdi Özkırım-

 

İlgili yazılar

Türkiye Kitap Okuyor… Şaka Şaka!

Bir “Kitap Fuarı” Masalı


Bir İletişim Bilgesi Ali Saydam’ın Kitapları


 

Cem Özüak
1978, İstanbul doğumlu. 1998'de Kocaeli Üniversitesi Fotoğraf bölümünden, 2002'de Anadolu Üniversitesi İktisat bölümünden mezun oldu. 2011'de Marmara Üniversitesi Halkla İlişkiler Anabilim Dalı Kişilerarası İletişim bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Uzun yıllar bankacı olarak çalıştı. Kişilerarası İletişim Uzmanı, Mentör, Yaşam ve Yönetici Koçu, Stratejik Pazarlama ve Yönetim Danışmanı olarak çalışmalarına devam ediyor. Kişi ve kurumlara iletişim eğitimleri veriyor.