Oğlak burcu dönemi: Başarı Benim

İnsanlık 21 Aralık – 20 Ocak arasında Oğlak burcu dönemini deneyimliyor. Yılın en uzun gecesiyle başlayan süreç sürprizler ve hediyelerle dolu.

 Oğlak burcu dönemi: Başarı Benim

Yaşam, Noel ve Yeni yıl kutlamalarıyla renklenecek. Ortak bilinçsizlik kabul edilen karanlıktan, ruhların gelişimi ve değişimini belirleyen aydınlığa çıkış gerçekleşmekte. Uyuşturan, tembelleştiren ve melankolikleştiren enerjiler, Kış Gündönümüyle yerini ışığa bırakmakta.

Yılın en soğuk zamanını yöneten Oğlak, beraberinde koruyuculuğu getirecek.

Oğlak; gökeşleğinin güneyinde, burçlar kuşağı üzerinde yer alan bir takım yıldızdır. Teke, Büzgale-i Felek, Büz, Cedi, Capricornus gibi isimlerle de anılır. Bilinen en eski takımyıldızlardan olup, balık kuyruklu bir keçi olarak canlandırılmıştır. Grek mitine göre, Titanlardan Tyfon’un saldırısından kaçan doğa tanrısı keçi Pan, panik halinde suya atlayıp balık olur ama üst tarafı keçi olarak kalır. Daha sonra tanrı Zeus’a yardım ettiği için göğe yerleştirilir. 


Şiddetli kış şartlarında, doğa cömert değildir. Yaşam mücadele gerektirir. Hayatta kalmak için, gerekli olan yiyeceklerin uzun süre kullanılabilirliği, soğuğun koruyuculuğuna bağlıdır. Kar soğukları içimize işlerken, güzel duygular uyandıran beyazlığıyla, görmek istemediklerimizi örtecek.

Her güzel, yerini bir diğerine bırakırken geçiş aşamasında yaşananlar, karların erimesi gibidir. Bir süre ortalık balçık hale gelir. Yavaş eriyerek, yeniye hazırlar. Yenilenirken, korkularla cesaretle yüzleşilir. Hayatta kalmak için yüzleşmek gerekir. Oğlak burcunun sembolü keçi motifi, kimi yerde şeytan için kullanılan, boynuzlu görüntüyle eşleşir ki, korkuları açığa çıkan budur. Bu kolektif korkudur.

Burcun yönetici gezegeni Satürn; büyük öğretmendir, korkularla yüzleşmede, zamanı yönetmede, dayanma gücünde, baskılarda yanındadır. Tutucu ve gelenekçi yapısıyla, bir şekilde depolanmış korkuların, arketiplerin üstesinden gelebilecek enerji desteği verir.

Son derece işkolik, sağlamcı, madde ve gerçekliği maneviyatın üstünde tutan birini tanıyorsanız, ona “sende güçlü bir Oğlak etkisi var” diyebilirsiniz. Onun kadar işine bağlı biri az bulunur, neredeyse işiyle evlidir. Bıkmadan, yorulmadan, yılmadan baskılar karşısında bile durmadan çalışandır. Nereye ulaşmak istediğini iyi bilen ve yüksekleri hedefleyen Oğlak, kariyerin yöneticisidir.

Disiplinle, azimle ve büyük bir dayanma gücüyle zorlukların üstesinden gelmeyi başarır. Kendini yetiştirebildiği, yükselebildiği, ilerleyebildiği ve gizli ihtiraslarını geliştirebildiği her yere gider. Efsanevi şaşmaz bir iş kafası ve dünyevi ihtirasları vardır. Fırsatları iyi değerlendirir, hedefine ulaşmak için başkaların üstüne basıp geçebilir.

Hedefine ulaştığı zaman durgunlaşır ve uyuşur

Hedefine ulaştığı zaman durgunlaşır ve uyuşur ama bu onun kısa bir soluklanma dönemidir. Yeni odaklar belirlemesi için, en uygun zamandır. Planlamalarla eksiklikleri tespit edip, düzeltmeleri yapar, detaylara odaklanır ve hiçbir şeyin farkında olmadan, yorulmadan üretmeye devam eder.


Fikir üretme, geliştirme ve sonuca ulaşmada üstüne yoktur ama yeni fikirlere pek sıcak bakmaz. Tutucu düşünceleri daha çok destekler. Her zaman sabırlı olmayı, çabuk karar vermeye tercih eder. Gelenekselci yapısı, kurallara karşı gelinmesine izin vermez. Yapısal davranışlarla, toplum için faydalı işler yapıp, onların önderi olmak ister. Son derece güvenilir ve sorumluluk sahibidir. Başarıyı sever, otorite ve şerefe saygı duyar. Özünde; disiplin, sebat, azim ve dayanma gücü gibi pek çok kavramı barındırır. İleriye dönük bakışları, ciddiyeti, yere sıkı ve sağlam basan ayaklarıyla başarıya yürür.

Gerçek liderlik pozisyonları tam ona göredir. Hedeflerini çok detaylı planlar. Mantıklı, güvenilir, sakin, rekabetçi sıfatlarını yerinde kullanarak, sabırlı davranışlarının ödülünü, başarısıyla alır. İnatçı karakteriyle, her zorluğun üstesinden gelebilmek için var gücüyle çalışır ve boyunu aşan hedefler koymaktan çekinmez. Büyük hedeflerine ağır çalışma temposuna rağmen oldukça neşeli olabilir. Kimi zaman, iğneleyici ve alaycı esprileri arka arkaya patlatabilir. Hayatı ihtiras haline getirebilir. Kendine karşı çıkılmasından hoşlanmaz, tehlikeli boynuzlarıyla zararlara neden olabilir.

Tutucu alışkanlıklarının yanı sıra, mali ve duygusal açıdan hazır olmadıkça ilişkiye girmekten kaçınacaktır. Onun kadar, randevularına sadık ve zamanında giden biri zor bulunur. Atlatılmayı, bekletilmeyi affetmez. Sosyal çevresi geniştir, kibar ve zarif tavırlarıyla her ortama uyar ama yalnız kalmayı tercih eder. Toplum içindeki mevkii ve unvanı çok önemser. Sözünün eri, kararlı, tedbirli, disiplinli ve azimli bilinmek ister ve bunun için çalışır.

Bugünün işini yarına bırakmayan biri varsa odur. Kaynakları asla boşa harcamaktan hoşlanmaz, müsriflik ona göre değildir ve yapılmasından da hoşlanmaz. Disiplinli ve planlı bir şekilde kullanılacak kaynakları bilir ve belirler. Yavaş ama istikrarlı olarak uzun soluklu işlerin peşine düşer. 

Aile ilişkileri ve köklerine önem verir.

Tüm akrabalarla vakit geçirmekten, yaşlılara hürmetten, saygı göstermekten hoşlanır. Aile toplantılarını ve yemeklerini kaçırmaz. Keçininki gibi demirden midesiyle, birçok şeyi hazmettiği gibi, özel yiyecekler vazgeçilmezleri arasındadır. Yeme bozukluklarının nedeni, fazla yemesi ve başarısızlık düşüncesidir. Yenilgiler onda, depresyon yaratabilir.

Yılın bu zamanı karmik olayların yoğunlaşacağı bir dönemi işaret ediyor. Süreçte karmalarımızla karşılaşabiliriz. Kariyere, hedeflerimize odaklanabilir, gelecek planları yapabilir, yüksekleri hedefleyebiliriz. Aile büyüklerini ziyaret ederek bağların güçlenmesine yardımcı olabiliriz. Yediklerimize içtiklerimize dikkat ederek mide rahatsızlıklarını engelleyebiliriz. Diğer taraftan, vücudun anatomik olarak oğlakça yönetilen, deri, dişler, iskelet, diz gibi bölümlerinde oluşabilecek sıkıntılar için hareketlere de dikkat etmek gerekebilir.


Oğlak’ın renkleri, beyaz, koyu yeşil, kurşuni mavi karışımlarıyla yaşamı renklendirebiliriz. Fular, kravat, takı veya aksesuarlarda bu renklerin enerjisini kullanabiliriz.

Astroloji: Bal böceği, tavus kuşu ve Jüpiter Terazi


Ümit Çilingiroğlu
1989 yılında Astroloji ile ilgilenmeye başlayan Ümit Çilingiroğlu, 2000 - 2004 yılları arasında Yasemin Boran’dan astroloji dersleri alarak ileri astroloji sertifikasını aldı. 2005 yılında İndigo Dergisi'nde astroloji ve felsefe yazıları yazmaya başlayan Çilingiroğlu, odak olarak "Astroid Astrolojisi" ve "Politik Astroloji" üzerinde çalıştı. Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde (CKM) temel seviyede Modern Astroloji dersleri verdi. Çeşitli TV programlarında astrolojinin gerçekleri hakkında bilgilendirmeler yaptı. (Ümit Çilingiroğlu 24 Mayıs 2018 tarihinde hayata veda etmiştir.)