Vizyonda Keyifli Bir Komedi: St. Vincent

‘2 dalda Altın Küre’ye aday gösterilmiş olan keyifli komedi “St. Vincent / Benim Komşum Bir Melek”, 23 Ocak itibariyle sinemalarda.’

st. vincent kapak

Borçları olmasına karşın kaygısız bir adam olan Vincent ile yan eve taşınan Maggie ve oğlu Oliver, tatsız bir şekilde tanışırlar. Nezaketten bihaber olan Vincent, kapıda kalan Oliver’ı evine alıp para karşılığı bakar. Vincent fırsatı kaçırmaz ve Maggie’nin yoğun çalışma temposundan dolayı Oliver’a bakıcılık yapmaya başlar.

Vincent’ın hovarda yaşam tarzı, Oliver üzerinde değişimlere neden olur. Oliver, Vincent’ın hamile hayat kadını Daka’yla ilişkisine, bakımevindeki karısı Sandy’yle ilgilenmesine şahit olur. Babasının Oliver’ın velayetini alabilmek için girişimlere başlaması ve Vincent’ın felç geçirmesi, olayları daha karışık bir hale sokar…


Theodore Melfi’nin senaryosunu yazıp yönettiği ilk uzun metrajlı filmi “St. Vincent / Benim Komşum Bir Melek”, New York’ta yaklaşık 13 milyon dolarlık bir bütçeyle çekildi. Film, Bill Murray, Melissa Mccarthy ve Naomi Watts gibi önemli isimlerden oluşan bir oyuncu kadrosuna sahip. Ayrıca Oliver karakterini canlandırıp ilk uzun metrajlı filminde etkileyici bir performans sergileyen çocuk oyuncu Jaeden Lieberher’de oyunculuğuyla göz dolduruyor.

Bill Murray, gerçek başarısını sağlayan komedi dalında bir karakterle buluştuğu St. Vincent’ta eski başarılı günlerinden örnekler sunmuş. Naomi Watts, filmde bir yan karakter canlandırsa da, canlandırdığı Rus karakterle oyunculuk gücünü gözler önüne sermiş. Son dönemin öne çıkan kadın komedi oyuncularından Melissa Mccarthy, oynadığı karakterle dramalarda da iş yapabileceğinin sinyallerini vermiş.

Film, Altın Küre’de Komedi ve Müzikal Dalında En İyi Film ve Komedi ve Müzikal Dalında En İyi Erkek Oyuncu dallarında ödüle aday gösterilse de, 2 dalda da ödülü kucaklayamadı.


St. Vincent, hem senaryosu, hem de oyunculukları itibariyle tatmin eden bir komedi. Film, Türkiye’de 23 Ocak’ta vizyonda.


Çağrı Gırlangıç
14.03.1985 tarihinde Kadıköy'de dünyaya geldim. Kadıköy'de doğdum, Kadıköy'de büyüdüm. Yazma sevdası içime düşünce önce 2 roman yazdım, sonra da sinemaya dair yazılar yazmaya başladım. 2011'in başından beri bloğum cagrigirlangic.blogspot.com da 500'ü aşkın filme dair yazdım. Hala da devam ediyorum. Sonra metin yazarlığı yapmaya başladım ve yazarlık mesleğim haline geldi. Yazımına devam ettiğim Türk Sinema Tarihi Ansiklopedisi, emek ve zaman isteyen bir proje. Sabırla yazımına devam ediyorum. Bir sinema yazarı olarak yazmaya başladığım, sonrasında ise deneme, gündem, kritik, yaşam ve kişisel gelişim yazıları yazmaya başladığım İndigo Dergisi ise hem beni geliştiren, hem de bir parçası olmaktan haz aldığım yer.