Sansasyonel Romanın Uyarlaması: Grinin Elli Tonu

E. L. James’in dünya çapında yankı uyandıran, sansasyonel roman serisi Elli Ton üçlemesinin ilk kitabı Grinin Elli Tonu / Fifty Shades of Grey, sinema uyarlamasıyla vizyonda.

grinin elli tonu

 Grinin Elli Tonu:

Genç bir edebiyat öğrencisi olan Anastasia, görüşme yapmak için ofisine gittiği karizmatik iş adamı Christian’ın gizemli karakteri ve keskin zekasından ürkse de, ona karşı dizginlenemez bir tutkuya kapılır. Anastasia’nın kendisine olan ilgisinin farkında olan Christian, fantezi dünyasına girmesi şartıyla Anastasia’yla birlikte olmaya başlar. Heyecanla korku arasında kalan Anastasia, Christian’ı keşfetmeye başlar…

E.L. James‘in çok satan erotik roman üçlemesinin ilk kitabı olan Grinin Elli Tonu, ilk senaryosu Mr. Banks ile beğeni kazanan Kelly Marcel tarafından senaryolaştırıldı. Filmi yönetmesi için ilk düşünülen isim Angelina Jolie‘ydi. Ancak Jolie filmi yönetmek istemeyince, yönetmen koltuğuna daha önce ortak yönetmenli bir projede ve kısa filmlerde yönetmenlik yapan Sam Taylor – Johnson oturdu. Filmin Johnson’ın gerçek anlamdaki ilk uzun metrajlı filmi olduğunu söylemek yanlış olmaz.



Filmin çekimleri Kanada‘nın Vancouver şehrinde yapıldı. Kitabın fanatikleri, ana karakterleri canlandırması için önemli oyuncularla anlaşılmasını istediler. Ancak başroller daha ziyade Don Johnson ve Melanie Griffith‘in kızı olmasıyla tanınan Dakota Johnson ve dizilerle tanınan Kuzey İrlandalı aktör Jamie Dornan‘a gitti. Yardımcı rollerde dikkat çeken isimler ise Hollywood’un bilindik karakter oyuncularından Marcia Gay Harden ve 2014’te yıldızı parlayan şarkıcılarından Rita Ora.


Çağrı Gırlangıç
14.03.1985 tarihinde Kadıköy'de dünyaya geldim. Kadıköy'de doğdum, Kadıköy'de büyüdüm. Yazma sevdası içime düşünce önce 2 roman yazdım, sonra da sinemaya dair yazılar yazmaya başladım. 2011'in başından beri bloğum cagrigirlangic.blogspot.com da 500'ü aşkın filme dair yazdım. Hala da devam ediyorum. Sonra metin yazarlığı yapmaya başladım ve yazarlık mesleğim haline geldi. Yazımına devam ettiğim Türk Sinema Tarihi Ansiklopedisi, emek ve zaman isteyen bir proje. Sabırla yazımına devam ediyorum. Bir sinema yazarı olarak yazmaya başladığım, sonrasında ise deneme, gündem, kritik, yaşam ve kişisel gelişim yazıları yazmaya başladığım İndigo Dergisi ise hem beni geliştiren, hem de bir parçası olmaktan haz aldığım yer.