Küçük balığın hikayesi. Öylece yatıyordu!

Minik bir balık vurdu bugün Ege kıyılarına… Öylece yatıyordu. Cansız… Yorgun…Küçük… Göç ediyordu başka sulara. Ne umutlarla attı kendini denize kim bilir…

Küçük balığın hikayesi

Nasıl bir ülkeye gidecekti, küçük arkadaşları olacak mıydı? İnsanlar gideceği ülkede nasıl konuşurdu acaba? Onlarla iletişim kurabilecek miydi? Yemekleri nasıldı gideceği ülkenin mesela? Yeşili çok muydu? Ya mavisi?

Ama umut ediyordu ki ölüm yoktu gideceği ülkede. Silah sesleri, gürültülü korkunç patlamalar da yoktu.


Küçük balık yüzerken o engin sularda,

Umut dolu mavi yolculuğu yine ona ölüm getirdi. Can çekişti belki, ya da belki de huzurluydu, belki çok korktu büyük balıklar onu yiyecek diye…

Ve o kötü kalpli avcıların sesleri yankılandı kulağında Fıtrat!.. Kader!.. Toprak!.. Para!.. Güç!..

Ve bıraktı kendini sulara, bıraktı mücadeleyi, hayalleri, oyunları…

Anladı ki dünya bir okyanus ve bu okyanusta küçük balıklara yer yok…

O okyanusun dibi bataklıktı, o okyanus kirli, zehirli ve tehlikeliydi…

Ve yorgun cansız bedeniyle sürüklendi kıyıya…

Her şey normaldi. İnsanlar işe gidiyor, yemek yiyor, eğleniyor, açılışlar, düğünler, dernekler derken her şey normal akışında gidiyordu. Dünya hala dönmeye devam ediyor. Ve o balık orada öylece yatıyor.

Ses yok, gürültü yok…

Her şey  normal!..

Mısır’daki göçmen faciası: ‘yüzlerce kişi ölmüş olabilir’


.


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.