Kimin saati 9’u 5 geçmiyor?

Gördüğüm ve bildiğim bir gerçek var ki; Türkiye’deki ana, baba ve çocukların saati hiçbir zaman 9’u 5 geçmedi. Öğretmeni sırf  “Atatürk ölmedi, o içimizde yaşıyor” dedi diye Atatürk’ün boğulmaması için su içmeyen otistik diye adlandırdığımız çocuklarımız ve 9’u 5 geçmeyen saatlerimiz var bizim.

10 kasım Kimin saati 9'u 5 geçmiyor atatürk

Kimin saati 9’u 5 geçmiyor?

Penceresinin dışına astığı Türk Bayrağı’nı odanın içinden bile daima net şekilde görmek için her hafta kirlenen camını silen zihinsel engelli diye adlandırdığımız çocuklarımız ve 9’u 5 geçmeyen saatlerimiz var bizim.

Göndere asılı olan bayrak indirildi diye kendini tehlikeye atarak metrelerce tırmanıp onu tekrar göndere büyük bir gururla asan normal zeka diye adlandırdığımız çocuklarımız ve 9’u 5 geçmeyen saatlerimiz var bizim.


Ülke içi veya dışında kazandığı başarısını en zirvede onurlandırmak için Atatürk ve Türk Bayrağı ile paylaşan yetenekli ya da dahi diye adlandırdığımız çocuklarımız ve 9’u 5 geçmeyen saatlerimiz var bizim.

Yolda yürürken rüzgar ile yüzüne savrulan Türk Bayrağı’nı tutup üç kere öpüp alnına koyduktan sonra Atatürk’ün izinde yoluna devam eden çocuklarımız ve 9’u 5 geçmeyen saatlerimiz var bizim.

Çocuğu şehit düştüğünde yüreğindeki en büyük yangına rağmen “Vatan Sağolsun” diyebilen, tüm bu yiğitleri yetiştiren ana babalarımız ve 9’u 5 geçmeyen saatlerimiz var bizim.

Rahat uyu Atam!

Gördüğüm ve bildiğim bir gerçek var ki; Türkiye’deki ana, baba ve çocukların saati hiçbir zaman 9’u 5 geçmedi. Tüm Türkiye’yi 77 yıldır 1 dakika boyunca hareketsiz bırakacak kadar; saygı, sevgi ve ninnet duyduğumuz, siren sesleri yayılmaya başladığında saygı ve minnetten gözlerimizi ve yüreğimizi dolduran, 365 günün tamamında “Korkma Sönmez Bu Şafaklar” sözlerini yüreğinden hiç çıkartmayan; analarımız, babalarımız, çocuklarımız ve 9’u 5 geçmeyen saatlerimiz var bizim; Yetişen ve yetiştirene saygı ve hürmetle…


Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu, tüm dünyanın kabul ettiği büyük lider Mustafa Kemal Atatürk, seni saygı, sevgi ve minnet ile anıyoruz.

Büyük başarılar, değerli anaların yetiştirdikleri seçkin çocukların yardımıyla meydana gelir. Çocuklarımızı artık düşüncelerini hiç çekinmeden açıkça ifade etmeye, içten inandıklarını savunmaya, buna karşılık da başkalarının samimi düşüncelerine saygı beslemeye alıştırmalıyız. Aynı zamanda onların temiz yüreklerinde; yurt, ulus, aile ve yurttaş sevgisiyle beraber doğruya, iyiye ve güzel şeylere karşı sevgi ve ilgi uyandırmaya çalışılmalıdır.

En önemli ve verimli vazifelerimiz milli eğitim işleridir.

Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.

Bütün ümidim gençliktedir.


Mustafa Kemal Atatürk

Atatürk’ün son günleri ve 11 Kasım 1938 gazete manşetleri


Serpil Çavuşoğlu
1973 İstanbul doğumluyum. Hayatın her alanında gönüllü olarak faaliyet göstermekteyim. Bağımlılık ile mücadele, kadın ve çocuk istismarına karşı destek, eğitime katkı amaçlı kütüphanaler kurulması, yardımlaşma derneklerinde faaliyetler, tüketicinin her tür hakkı (sağlık, hukuk...) üzerine destek çalışmaları, kültür sanat projelerine koçluk, danışmanlık, tutuklu çocukların topluma kazandırılması amaçlı eğitim organizasyonları, kan bağışı, organ bağışı, ilik bağışı üzerine organizasyonlarda koordinatörlük, özel eğitim öğretmeni olmam sebebiyle engelli çocuklarımızın ailelerine danışmanlık, okullarda çocuklarımızın yardımlaşma güdüsünü pekiştirme amaçlı seminerler ve sayamayacağım daha pek çok alanda, neredeyse hiç durmadan yıllardır gönüllü olarak faaliyet göstermekteyim.