2016 Astroloji Analizi: Türkiye’yi nasıl bir yıl bekliyor?

Astroloji bu kez 2016 için çeviriyor çarklarını… Yıldızlar, kocaman bir yılı aydınlatıyor. Biz de kahvemizi hazırlayıp sohbete koyuluyoruz Umut Dikici ile…

2016 türkiye astroloji haritası burçlar yükselen retro geri nasıl etkileyecek

Zaman aktı. Yıldızlar döndü çevremizde. Güneş bir doğdu bir battı ve yine bir yılın sonuna geldik takvimlerde. 2015 kolay bir yıl olmadı bir çoğumuz için. Dönüştük, kıvrandık, sürprizler ile karşılaştık. Hem bireysel, hem toplumsal bir çok hadiseye tanık olduk. Üzüldük, kaygılandık, şaşırdık kaldık kimi zaman. Yine de geçti vakit ve şimdi yeni bir yıla başlamamanın verdiği heyecan, merak ve güzel umutlar ile yolumuza devam ediyoruz.

Ben de sizin gibi daha 2016 yılının ilk gününü bile görmeden, bu yıl neler olacak, huysuz Satürn başımıza neler açacak, aşk hayatım sonra… Sonra… Para da lazım. Soruların peşine düşüp, nerede bir iki makale bulsam okumaya koyuldum. Derken aklıma, Astroloji Okulu’ndan sınıf arkadaşım Umut Dikici geldi. Ben ipin ucunu kaçırsam da o ilk günkü amatör ruhu ile yıldızların peşini bırakmayıp bayağı yol katetti. Aldım telefonu elime, dedim sana geliyorum kahveni hazır et. Bizim bir oturup şu 2016’yı önceden sorup soruşturup hazırlık yapmamız lazım. Güneşli ama soğuk bir pazar sabahı aldık kahvelerimizi karşılıklı geçtik, oturduk. Ben hemen dayanayıp sordum daha ilk yudumumu almadan…


Röportaj | Umut Dikici

Umut’cum 2015 nasıl bir yıldı öyle, bazı burçlar özellikle çok hırpalandılar, nasıl bir yıl atlattık ?

Evet 2015 yılı içinde güzel zamanları barındırsa da yakın geçmişte geride bıraktığımız birçok yıl gibi zor bir yıldı maalesef. Yılı dört çeyreğe bölerek özetleyecek olursak 2015 ilk iki çeyreğinden en kötü etkilenenler başta yükselen burcu Yay olan ya da Yay burcunun ilk günlerinde doğanlar oldu.

Astrolog Umut Dikici

2015 yılında en çok hangi burçlar olumsuz etkilendi?

Üçüncü çeyrekte ise yükselen burcu akrep olanlar ve akrep burcunun son günlerinde doğanlar olumsuz etkilendi. Bu süreçten akrep burcu olan ülkemiz Türkiye de olumsuz etkilendi maalesef. Hala daha yaşamakta olduğumuz dördüncü çeyrekte ise Satürn’ün tekrar Yay burcuna geçmesi ile olumsuz ibre döndü. Kasım ayının sonuna doğru ise Balık ve Yay burcunun ilk günlerinde doğanlar ve yükseleni Yay ya da Balık burcu olanlar ise hayal ettikleri şeyleri gerçekleştirmede ya da gerçekleşmekte olan olayların çözülmesiyle zor zamanlar yaşadılar. Aslında bu enerjiler tüm burçları etkiledi ama bahsettiğimiz bu burçlar daha da çok etkilendiler diyebiliriz.

2015 yılından en olumlu etkilenen burç hangisiydi?

Olumlu dönemlere bakalım bir de. 2015 Temmuz ayı özellikle Aslan burcunun son günlerinde doğanları ve yükselen burcu Aslan olanların çoğunu oldukça olumlu etkiledi. Temmuz ayından sonraki dönemde ise Jüpiter her ne kadar Başak burcunda tam olumlu potansiyelini gösteremese de, bu olumlu enerji yükselen Başakları ve Başak burçlarını etkisi altına aldı.  Tabi şunu belirtmek gerekir ki saydığımız burç ve yükselen burçlara sahip olanlar, bu olumlu ve olumsuz etkilerden sahip oldukları haritaların detaylarına göre farklı alanlarda etkilendiler.

2016 yılı Türkiye Astroloji analizi

Türkiye için zor geçti dedin, hepimizin de bildiği gibi zordu evet. Peki ya 2016, ülkemiz haritası üzerinde senin yorumun nedir?

Evet 2015 maalesef Türkiye açısından oldukça zor geçti. Ülke olarak Haziran ayında Merkür retrosunda bir seçime girdik. Anlaşma ve iletişimi simgeleyen Merkür’ün geri harekette ve zayıf olduğu bir süreçte seçime girildiğinden bu seçim sonucunda bir koalisyon oluşmadı.

Burcu Akrep olan ve Akrep vurgusu haritasında fazla olan ülkemizde, 15 Haziran tarihinde ölümü simgeleyen Satürn‘ün yine ölümle ilişkilendirilen Akrep burcuna geri harekete geçmesi ile terör olayları yeniden yaşandı.

Daha sonra 15 Eylül itibari ile Satürn’ün havacılığı ve uzak yerleri simgeleyen evin ay burcuna geçmesi ile dünyada ve Türkiye’de uçak kazaları/saldırıları gerçekleşti. Bu süreçte Mısır’da Rus yolcu uçağı ve Türkiye’de ise bir Rus savaş uçağı düşürüldü.


2016’ya da benzer enerjiler ile girecek gibi görünüyoruz. Yine yıl başında ülkemiz açısından açılar gerilimli bir duruş sergiliyor. Bu gerilimin de Haziran sonuna kadar süreceğini söyleyebiliriz. Ancak Temmuz başına doğru ülkemiz iyi etkiler altına giriyor olacak. Bu olumlu enerjinin genele de hakim olacağını umuyorum. Ülkemizin yararına olacak bu enerji, 2016 Eylül ortalarına kadar sürecek.

2016 önemli tarihler astroloji türkiye yükselen haritası

2016 yılında dikkat edilmesi gereken önemli tarihler

2016 yılı boyunca, aman şu tarihlere dikkat diyor musun? Hangi tarihler onlar? Bu tarihleri nasıl yorumlayabiliriz?

2015 Kasım ayının sonuna doğru Balık ve Yay burçlarının ekseninde Satürn ve Neptün’ün kare açısı gerçekleşti. Bu açı, gerçek ile hayalin arasındaki çizgiyi ayırt etmekte zorladı bizleri. Egoyu, iradeyi sağlam tutabilme, hayalleri gerçekleştirme, toplum içinde itibar kaybı gibi sıkıntılar yaşadık bazılarımız. Kontrol etme ile vazgeçme arasındaki sıkıntıları yaşadık. Bu etkiyi en çok yükselen Balık ve Yay burçları ya da Balık ve Yay burçlarının ilk günlerinde doğanlar hissetti.

Yükselen Balıklar daha çok toplum içindeki mevki, kariyer, itibarları ve mesleki alanlarında bu etkileri hissederken, yükselen Yaylar daha çok aile ilişkilerinde bunu deneyimlediler. Bu açının olumsuz etkisini hissedenler, bir de yükselen Başak ve İkizler oldu. Bu etki Türkiye’nin 10. evine balık Burcu düştüğü için ülkeyi yöneten kişileri de (özellikle balık burcu olanları) olumsuz etkiledi. Kasım sonuna doğru yaşanan Rus uçağının vurulması olayını ve liderler arası polemiği hatırlayacaktır herkes.

2016 yılında 18 Haziran ve 10 Eylül tarihlerine dikkat!

Bu iki gezegen 2016 yılında aynı kare açıyı, bir daha uzun bir süre gerçekleştirmemek üzere, 2 kez daha gerçekleştirecek. İlki 18 Haziran tarihinde Neptün’ün düz, Satürn’ün geri hareketinde gerçekleşecek. İkincisi ise 10 Eylül tarihinde bu sefer Satürn’ün düz, Neptün’ün ise geri hareketinde olacak.

2015 yılındaki açının aksine bu sefer gerçekleşen açılarda gezegenlerden birinin geri harekette olması, bu konularda olan hakimiyetimizi daha da zorlaştıracak. Bu bazen gerçekleşmekte olan hayallerin yıkılmasını, bazen de gerçek olduğu düşünülen şeylerin aslında bir hayal olduğunu gösterecek bizlere. Bu tarihlerde bu açılar daha önce belirttiğimiz gibi Türkiye’nin 10. evindeki Balık burcunda gerçekleşecek olduğundan yine Türkiye’yi yönetenlere dikkatinizi çekiyorum.

Röportajın devamı:

Astroloji: 2016’da yükselen burcunuza göre sizi ne bekliyor?

İlgili yazılar:

Çocuklarda Ay Burcu Etkileri

Jupiter Aslanı

Yılancı Takımyıldızı Ophiuchus: Dönüşüm Başladı mı?


Jyotishi Dr. Lale Dinç ile Vedik (Hint) Astrolojisi


Duygu Tunç Yontucu
ITU İnşaat Fakültesinden mezun olduktan sonra, sırası ile Boğaziçi Ünv. ve Marmara Ünv. sinde Yönetim/Organizasyon ve Pazarlama eğitimleri alarak, mezun olduğu mühendislik alanı dışında, reklam ve pazarlama sektöründe çalışmaya başladı. Müziğe ve fotoğrafa olan tutkusu çok küçük yaşlarda ortaya çıktı. Edebiyatın yaşamı olduğunu söyleyen yazar yazmayı ve okumayı seviyor. Kadın Çıkıntıları adı altında bir şiir kitabı ve yine aynı isimde bir blogu var. Fotoğrafla da ilgileniyor. www.duygutunc.com adı altında bir fotoğraf sitesi mevcut. IFSAK üyesi ve sergi hazırlığı içerisinde. Müzik ile piyanosu en iyi arkadaşları arasında.