Astroloji: 2016’da en çok hangi burçlar etkilenecek?

2016 yılı hangi burçlar için olumlu geçecek? Hangi burçlar olumsuz etkilenecek? Gerçek aşkı yakalayacak burçlar hangileri? Ne zaman rahat bir nefes alacağız? Astrolog Umut Dikici yorumladı.

2016 astroloji burç yorumları burçlar yükselen yengeç başak terazi akrep boğa yay burcu

2016 yılının gözde burçları hangileri?

2016 yılının gözde burçları, yılın ilk başlarında Başaklar olacak. 2015 yılında Jüpiter’in Başak burcuna girmesi ile Başaklar için başlayan olumlu süreç, 2016’nın Eylül ortalarına kadar devam edecek. Temmuz başında özellikle Yükselen Başak ve Yükselen Yengeç burçlarını ve ayrıca Başak ve Yengeç burcunun 10. ve 20. günleri arasında doğanları çok hoş sürprizler bekliyor.

Diğer toprak ve su gruplarındaki burçlarda (Akrep, Oğlak, Balık, Boğa) doğanlar ve yükseleni bu burçtan olanlar da bu güzel enerjilerden faydalanıyor olacaklar.


2016’nın Ağustos sonunda ise Başak burcunun son günlerinde doğanları ve yükseleni Başak burcunun son derecelerinde olanları harika gelişmeler bekliyor. Aşk, eğitim, gelişim, şans gibi konularda mükemmel bir dönemde olacaklar. Ayrıca tüm gözler bu dönemde yükselen Başakların üzerinde olacak. Uzun zamandır kendisinde büyük değişim yaratmak isteyen başaklara bu süreci iyi değerlendirmeleri gerektiğini de hatırlatalım.

10 Eylül 2016’dan itibaren bu sefer şans Terazi burcuna gülmeye başlayacak. Bu süreç Ekim 2017’ye kadar devam ediyor. Bu süreçten ilk ve en fazla Terazi burcunun ilk günlerinde doğanlar, daha ilerideki zamanlarda ise daha ileriki günlerinde doğanlar, sırayla olumlu etkileri hissetmeye başlayacaklar. Ekim 2017’ye doğru ise Terazi burcunun son günlerinde doğanların olumlu zamanları olacak. Yükselen Terazi burçları da çok şanslı ve herkes tarafından fark edildikleri, dikkat çektikleri bir döneme girmiş olacaklar ancak bu dönemde yükselen Terazilerin kilo alımına müsait olduklarını ve dikkat etmeleri gerektiğini hatırlatalım.

2016 yılında en çok hangi burçlar zorluk çekecek?

2016′ da çok zorlanacak burçların başında ise Yükselen Yay ve Yay burçları geliyor. Satürn bu burçta olan sert etkisini devam ettiriyor olacak tüm yıl. Aslında Satürn dönemlerinin kişilerin en kötü dönemleri olduğu düşünülmemelidir. Bu gezegen ciddiyeti, otoriteyi, kısıtlamayı, disiplini sever. Sert bir öğretmen gibidir. Ancak sizi sınavdan geçirdiği alanda vermiş olduğunuz derse çalışırsanız ve hata yapmazsanız sizi sever ve ödüllendirir. Jüpiter gibi çalışan, çalışmayan herkese bol keseden not dağıtan bir öğretmen gibi değildir. Çalışan öğrenci bilir ki emek karşılığında gelen övgü daha değerlidir.


Satürn sürecinden sonra kişi çok güçlenir. Satürn mücadelesini başarı ile aşan kişiyi sınavdan geçtiği alanda yenmek çok zordur. Satürn enerjiyi daraltarak belirli bir alana yoğunlaştırır ve kişinin hayatında o alanda yük artar. Dolayısı ile 2016 yılında Satürn Yay’dan geçerken haritalarımızda Yay burcu hangi alana denk düşüyor ise  oradaki yükümüz ve sorumluluğumuz arttıracak demektir.

Yay burcunun sembolize ettiği özgürlüklere de bu dönemde ket vuruluyor olunacak. Herkesin hayatında farklı alanlarda özgürlükleri kısıtlanacak gibi. Aslına bakılırsa bu süreç olumlu yönden de değerlendirilirse, herkes Yay burcunun olumsuz yönü olan, daha fazlasını isteme ve açgözlülüğü, kontrol altına alma şansını yakalayabilecek. Bazı insanların daha azıyla yetinmeyi öğrendiği bir süreç olacak ve Satürn bu alanda dersine başarı ile çalışanları ödüllendirecek.

2016 yılının Ağustos ayında pırıldayan kavuşum herkese nefes aldıracak

Ancak 2016 yılı içerisinde dikkatinizi özellikle çekmek istediğim, Ağustos aynın sonuna doğru gerçekleşecek gezegenler arası öyle güzel ve güçlü bir kavuşum var ki herkes tarafından etkisi hissedilecek. Ortalama yaklaşık her bir yıllık süre içerisinde bir araya gelen iki iyicil gezegen Jüpiter ve Venüs’ün, Başak burcunda, başak burcunu yöneten Merkür ile kavuşum sağlayacak. Müthiş olumlu bir potansiyeli barındırıyor. Bu süreçten en olumlu etkiyi alanlar başta başak burcunun, son yükselen derecelerinde doğanlar olacak. Daha sonra olumlu etkilenecek olanlar ise sırasıyla başak, oğlak, boğa, yengeç, balık, akrep gibi burçların son derecelerinde doğanlar ve yıldız haritalarında bu derecelerde gezegenleri bulunan kişiler olacak.

Balık ve Başak burçları sonunda gerçek aşkı bu yıl bulacaklar!

Balık ve başak burcunun son yükselen derecelerinde doğanların bir çoğuna ise aradıkları gerçek aşkı bulacakları ya da evlenmek için müthiş olumlu bir dönem elde edeceklerini söyleyebilirim.


Hangi burç ya da yükselen burçtan olursa olsun bu dönemi herkesin evlilik, iş, sağlık, eğitim gibi konularda girişim için değerlendirilmesini öneriyorum. Ayrıca yine ülkemiz Türkiye’ye dönmek isterim ki bu kavuşumun Türkiye’nin başak burcundaki kök noktasına çok yakın gerçekleşecek olması Türkiye açısından da çok olumlu bir sürecin başlangıcına işaret ediyor olacak. Bu süreç köklerin sağlamlaştırılması, varoluşumuzun temelinin güçlenmesi için olumlu bir süreç olacak görünüyor.

Yeni yılınız şimdiden hem sizin olsun hem kutlu olsun!

2016 Astroloji Analizi: Türkiye’yi nasıl bir yıl bekliyor?

Astroloji: 2016’da yükselen burcunuza göre sizi ne bekliyor?


Duygu Tunç Yontucu
ITU İnşaat Fakültesinden mezun olduktan sonra, sırası ile Boğaziçi Ünv. ve Marmara Ünv. sinde Yönetim/Organizasyon ve Pazarlama eğitimleri alarak, mezun olduğu mühendislik alanı dışında, reklam ve pazarlama sektöründe çalışmaya başladı. Müziğe ve fotoğrafa olan tutkusu çok küçük yaşlarda ortaya çıktı. Edebiyatın yaşamı olduğunu söyleyen yazar yazmayı ve okumayı seviyor. Kadın Çıkıntıları adı altında bir şiir kitabı ve yine aynı isimde bir blogu var. Fotoğrafla da ilgileniyor. www.duygutunc.com adı altında bir fotoğraf sitesi mevcut. IFSAK üyesi ve sergi hazırlığı içerisinde. Müzik ile piyanosu en iyi arkadaşları arasında.