Son Zenne: Ötekileştirdiğimiz hayatlar

Bir zenne düşünün ki alt kültüre hitap eden müzikholün bodrum katında yaşamak durumunda olsun, hayal dünyasının ışıklarıyla süslediği karanlık döküntü mekanda kendine bir hayat kursun. Dans, gözyaşı ve acının verdiği haz ile şekillenen yaşamlara şahit olacağınız Son Zenne, izleyicisine yepyeni bir deneyim sunuyor.

son-zenne-tiyatro-oyunu-bo-sahne-cihangir

Son Zenne, isimsiz kahramanların oyunu

Pek çoğumuzun nefes bile alamayacağı bir dünyada oyuncudur Zenne. Bir gün bir de Nesime çıkar gelir küçük dünyasına…

“Son Zenne, isimsiz kahramanların oyunu… Ucuz bir müzikholün bodrum katında yaşayan Zenne, ona sığınan Nesime ve hayatlarını altüst eden Şahin… Ötekileştirilenlerin yansıması; hayatın içinde, yanlarından geçtiğimiz, hiçbir zaman yaşamlarını merak etmediğimiz insanların derinlemesine incelendiği, toplumsal dışlamanın, bir insanı “öteki” ilan etmenin, onu yok saymanın doğurduğu sonuçlar. Heteroseksüel toplum yapısının bir erkeği, bir kadını ve bir eşcinseli, yani bireyleri ne hale getirdiği tüm çıplaklığı ve çarpıcılığı ile sahnede.  ‘Son Zenne’ dilerim kalbinize dokunur!” (Yönetmen – Serdar Saatman)


Son Zenne oyuncular: Yarkın Ünsal (Zenne) - Sevtap Özaltun (Nesime) - Cansu Fırıncı (Şahin)
Son Zenne oyuncuları: Yarkın Ünsal (Zenne) – Sevtap Özaltun (Nesime) – Cansu Fırıncı (Şahin)

Ailesinden kaçan genç kadınla bu bodrum katı bambaşka bir hikayeye konudur artık… Zenne’nin tutkulu dans gösterileri eşliğinde dram, gözyaşı ve acıyla harmanlanmış geçer gündelik hayat. Yaşamları çok farklı biçimde kesişen bu iki karakter arasında farklı bir ilişki başlar. Toplumun değer yargılarıyla ötekileştirdiği iki insanın, mutlu bir yaşam sürebilme umutlarının sergilendiği bu oyunu mutlaka izlemelisiniz. Serdar Saatman‘ın yazıp yönettiği Son ZenneBo Sahne‘nin yeni sezonda seyirciyle buluşturduğu bir prodüksiyon.

Hayatımızın içinden geçenler…
Üçü de tanıdık.
Çok yakınımız da olsa görmezden geldiklerimiz,
Hatta yok saydıklarımız
Ama asla kaçamadıklarımız…
Çünkü onlar da biziz, hepimizden birer parçadır onlar.
Onlar demek bile ayıbımız; insanız çünkü, aynı hamurdan yoğrulduk farkında mısınız?
(Levent Özdilek – Genel Sanat Yönetmeni)

Son zenne yarkın ünsal

Zenne (Yarkın Ünsal)

Her türlü pislik iş! Kaç kişiye sattın ulan beni! Kaç kere çıkıp göbek attım pis heriflere! Ne duygunuz varsa tatmin ediyorsunuz! Sonra huzurlu yuvalarınıza karılarınıza, çocuklarınıza, gidiyorsunuz!’

***

son zenne şahin cansu fırıncı

Şahin (Cansu Fırıncı)

“Keseceğim seninkini tam olacak! Senle ben bir miyiz sanki! Evli barklı adamım ben!”

***

son zenne nesime sevtap özaltun

Nesime (Sevtap Özaltun)

“Artık acılarımızın sonuna gitmek zorundayız! Acılar nerede bitecekse oraya kadar gitmek zorundayız… Tırnaklarımı kalbine geçirdim. Aşağı atarsan beni, göğsün baştan başa yarılır.”


***

Serdar Saatman’ın yazıp yönettiği “Son Zenne” Bo Sahne’de.

Gösterim tarihleri:

‘SON ZENNE’

YER: BO SAHNE

OYUN GÜN VE SAATİ:

10 ARALIK CUMARTESİ SAAT 20.30

06 OCAK CUMA SAAT 20.30

12 OCAK PERŞEMBE SAAT 20.30

28 OCAK CUMARTESİ SAAT 20.30

BİLET SATIŞ:
http://www.biletix.com/etkinlik-grup/106375132/TURKIYE/tr


Yazan – Yöneten: Serdar Saatman
Hikaye: Nilüfer Bıyıklı
Oyuncular: Yarkın Ünsal – Sevtap Özaltun – Cansu Fırıncı
Dekor – Kostüm: Oğuz Şahin
Işık Tasarım: Onur Alagöz
Koreografi: Uğur Can Arıkan
Fotoğraf: Fethi Karaduman
Afiş Tasarım: Berkcan Okar
Şarkılar: Gidemediklerimiz
Seslendiren: Hümeyra / Son Zenne
Söz-Müzik: Zümrüt Şahin
Aranje-Mix-Mastering: Erdinç Öztan & Dorukhan Yaldız
Seslendiren: Zümrüt Şahin
Asistanlar: Aybike Enişte, Tuna Altuna
Genel Sanat Yönetmeni: Levent Özdilek

Tiyatro Keyfi Ankara’da


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.