Filistinlilerin yaralarını Yeryüzü Doktorları sarıyor

Yeryüzü Doktorları Gönüllü Sağlık Ekibi’nin Filistin Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle Batı Şeria’da gerçekleştirdiği sağlık organizasyonu, başarıyla tamamlandı. Gönüllü ekip, dört gün boyunca Plastik Cerrahi ve Ortopedi alanlarında 100’e yakın muayene, tedavi ve ameliyat gerçekleştirdi.

yeryüzü doktorları filistinde

Yeryüzü Doktorları: Gönüllü Türk doktor ve hemşireler Filistin’in yaralarını sarmaya devam ediyor

Bugüne kadar Batı Şeria’ya 8, Gazze’ye 11 olmak üzere Filistin’e 19 Gönüllü Sağlık Ekibi gönderen Yeryüzü Doktorları, yeni yılın ilk günlerinde de Filistin halkının yaralarını sarmaya devam etti. 3-10 Ocak 2016 tarihleri arasında 6 doktor ve bir sağlık memurundan oluşan gönüllü ekiple Filistin’e giden Yeryüzü Doktorları, Batı Şeria’da bulunan iki ayrı şehirde, dört gün boyunca Plastik Cerrahi ve Ortopedi alanlarında 100’e yakın muayene, tedavi ve ameliyat gerçekleştirdi.

Filistin Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle Ramallah ve Nablus Devlet Hastaneleri’nin ilgili bölümlerinde gerçekleştirilen sağlık organizasyonu, başarıyla tamamlandı. Yeryüzü Doktorları gönüllü ekipleri, dudak damak yarığı ve yanık vakaları başta olmak üzere pek çok vakayla karşılaştı. Ortopedi ve Travmatoloji ekibi, savaşlarda yaralanmış ve sakatlanmış hastaları muayene, tedavi ve ameliyat ederken, Plastik Cerrahi ekibi ise dudak damak yarığı, yanık ve yara ameliyatları gerçekleştirdi.


bati seria filistin gazze yeryuzu doktorlari

Çocuklar yeniden gülümsedi

Dudak ve damak yarığı ameliyatıyla birçok çocuğun yüzünü güldüren Plastik Cerrahi ekibi, Vala Abdülselam isimli kız çocuğunu da yeniden gülümsetti. Maddi durumu oldukça kötü olan bir ailenin çocuğu olan Vala Abdülselam’ın tekrar gülümsemesi ekibi ayrıca mutlu etti. Gönüllü Yeryüzü Doktorları, Filistin’de kaldıkları günler boyunca diğer hastaları da ziyaret ederek, pansuman ve kontroller de yaptılar. Ayrıca Filistinli doktorlarla tanışıldı ve birlikte nasıl projeler geliştirilebileceği konuşuldu.

yeryüzü doktorları filistin batı şeria

Türkiye Kudüs Başkonsolosluğu ve Türkiye’de eğitim görmüş Filistinli sağlıkçıların kurmuş olduğu derneğe de ziyarette bulunan ekip, Filistin halkı ve sağlık çalışanları ile pekiştirdiği dostluk bağının ardından iyilik ve sağlıkla yurda döndü.

Ayrıca geçtiğimiz yıl Gazze’de Cerrahi Kongre düzenleyen Yeryüzü Doktorları, Filistin’de şimdiye kadar 692 ameliyat ve 2334 ameliyat gerçekleştirdi.


İlgili yazılar

Topacını Kaybeden Çocukların Ülkesi

Objektif ve Teslim Olmuş Çocuklar

Ölüm vize sormaz: Diyarbakır’da sokağa çıkma yasağı

Bayırbucak Türkmenleri Kimdir? Türkmen Dağı Nerede?


Mescid-i Aksa Komedyası


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.