Yapımlab ve !f İstanbul’dan kısa film yapmak isteyenlere müjde!

Bu yıl !f İstanbul ve Yapımlab ortaklığında ikincisi gerçekleşecek “Bir Yaratıcı Yapım Atölyesi” ve “Pitching Platformu”, kısa film yapmak isteyenlere projelerini geliştirmede danışmanlık fırsatı sağlayacak.

yapımlab kurucusu zeynep atakan if istanbul !f istanbul bağımsız film festivali 2016
Kısa film atölyesine Yapımlab’in kurucusu Zeynep Atakan moderatörlük yapacak. 

Yapımlab’den çocuk hakları konulu kısa film atölyesi

İş Bankası Maximum Kart partnerliğinde düzenlenecek 15. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, yalnızca filmleriyle değil atölyeleriyle de çok konuşulacak. Bu yıl !f İstanbul ve Yapımlab ortaklığında ikincisi gerçekleşecek Bir Yaratıcı Yapım Atölyesi ve Pitching Platformu, Türkiyeli kısa filmcilere projelerini geliştirmede danışmanlık fırsatı sağlayacak. “Çocuk Hakları” konulu atölyeye başvurular başladı.

!f istanbul ve başarılı yapımcı Zeynep Atakan tarafından kurulan Yapımlab ortaklığında ikincisi gerçekleşecek Bir Yaratıcı Yapım Atölyesi & Pitching Platformu, Türkiyeli kısacıların ve kısa film tutkunlarının projelerini bekliyor.


Dünyada hızlı bir biçimde değişen film üretim stratejilerini genç sinemacılarla paylaşmayı hedefleyen atölyenin 2016 odak konusu ise, çocuk hakları olacak ve konusu itibariyle merkezine çocukları, çocukların yaşam alanlarını ve haklarını ele alan tüm kısa film projelerine açık olacak.

Başvurular 29 Ocak’ta sona eriyor

!f if istanbul bağımsız film festivali logo yapımlabBaşvuruları bugün başlayan ve 29 Ocak‘ta sona erecek olan Bir Yaratıcı Yapım Atölyesi & Pitching Platformu‘na 8 proje seçilecek ve proje sahipleri !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali kapsamında gerçekleşecek atölyeye katılma hakkı kazanacak. 

Zeynep Atakan‘ın moderatörlüğünde gerçekleşecek ve konuya ilgi duyan izleyicilere de açık olacak atölyenin sonunda jürinin seçeceği bir projeye 5 bin TL değerindeki Yapımlab Ödülü verilirken, geri kalan yedi proje prodüksiyon aşamalarında Yapımlab Proje Geliştirme tarafından takibe alınacak. Detaylarına ifistanbul.com sitesinden ulaşabileceğiniz ve 29 Ocak‘a dek sürecek başvurular sadece Türkiye’den yapımcı ve yönetmenlerin katılımına açık olacak.

Yapım sürecinin her adımında alternatif yolları keşfetmeye, farklı mecraları kullanmaya ve yapımcıların içinde yaşadıkları coğrafyanın sosyal, kültürel ve üretim odaklı açmazlarına yeni çözümler üretebilmelerine aracı olmayı amaçlayan Bir Yaratıcı Yapım Atölyesi & Pitching Platformu Atölyesi, !f istanbul ve Yapımlab ortaklığında 25 Şubat‘ta gerçekleşecek.


!f günleri 18 Şubat’ta başlıyor

İş Bankası Maximum Kart partnerliğinde ve Mars Cinema Group ortaklığında düzenlenecek 15. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, 18-28 Şubat 2015 tarihlerinde İstanbul’da, 3-6 Mart 2015 tarihlerinde ise Ankara ve İzmir’de gerçekleştirilecek.

!f İstanbul‘un biletleri 5-7 Şubat tarihlerinde İstanbul için, 19 – 21 Şubat tarihlerinde de Ankara ve İzmir için biletix’te % 10 indirimle ön satışa çıkacak. Bu yıl festival biletleri Biletix‘ten ve sinema gişelerinden satın alınabilecek.

!f İstanbul & Yapımlab ortaklığında
Bir Yaratıcı Yapım Atölyesi & Pitching Platformu
Son Başvuru Tarihi: 29 Ocak 2016, Cuma
Atölye Tarihi: 25 Şubat 2016, Perşembe

Detaylı bilgi: www.ifistanbul.com

İlgili yazılar

David Bowie klasikleri !f İstanbul’da gösterilecek

Europalia Arts Festival Türkiye – Uluslararası Sanat Festivali


David Bowie klasikleri !f İstanbul’da gösterilecek


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.