Söylesene nerede şu gerçek Müslümanlık?

Gerçek İslam bu değil, gerçek Müslümanlık bu değil gibi söylevler din odaklı herhangi bir olumsuz durumda ülkemizde sıkça kullanılmakta. Peki ama ülkede dinden sorumlu Diyanet İşleri, 23 sene önce helal dediği kürtaja bugün haram diyorsa, cemevlerinin kırmızı çizgisi olduğunu söylüyorsa ve kızını şehvetle öpüp sarılan babalara dair helaldir diye fetva veriyorsa, o zaman söylesene nerede şu gerçek Müslümanlık?

Söylesene nerede şu gerçek Müslümanlık

Cemevi kırmızı çizgimizdir diye Alevileri dışlayıcı bir açıklama yaparak dikkatleri üzerine çeken Diyanet İşleri, 1983 yılında helaldir dediği kürtaj için haramdır diye fetva vererek eleştiri odağı haline gelmişti. Fetva hattına gönderilen bir soruya cevaben verilen skandal nitelikteki son fetva ise tepkileri doruğa çıkarttı. Bu fetvada “Babanın şehvetle kızını öpmesi ya da şehvetle ona sarılmasının nikaha etkisi yoktur.” ve “Babanın kızını kalın elbiselerden tutarak ya da vücuduna bakıp düşünerek şehvet duyması, bu tür bir haramlık oluşturmaz. Ayrıca kızın 9 yaşından büyük olması gerekir.” şeklinde akla mantığa sığmayan açıklamalar yer aldı.

İnsanları dini yönde bilgilendirmesi ve doğru yola yönlendirmesi beklenen Diyanet İşleri bu şekilde açıklamalar yapınca, akıllar da ister istemez karman çorman olmuş oldu. Yobazlık olarak nitelendirilen bir durumla karşı karşıya kalındığında burası İran mı, burası Suudi Arabistan mı diye tepkiler verirken, mevcut gelişmeler sonrasında bahsi geçen ülkelerin Müslümanlık anlayışından ileride bir ülke olduğumuzu söyleyebilmek mümkün mü? Gerçek İslam bu değil, gerçek Müslümanlık bu değil diye avaz avaz bağıranlar, Diyanet İşleri’nin son dönemdeki açıklamaları için de aynı yakarışları yapabilecekler mi?



‘Gerçek Müslümanlık’ Işid’in yarattığı vahşet ve terör olamaz! Gerçek Müslümanlık Suudi Arabistan ve İran gibi kadını ikinci sınıf insan sayıp köleleştiren ülkelerde yaşanan din olamaz! Peki gerçek Müslümanlık, Diyanet İşleri’nin dün helal deyip bugün haram dediği, Sünni olmayanları kafir ilan ettiği ve babaların kızlarına şehvetle yaklaşması gibi sapıkça bir konuyu helal olabilecek şekilde cevaplandırdığı bir ülkede olabilir mi? Bu soru için de olamaz şeklinde cevap vereceksek o zaman başka bir soru sormak lazım:


Nedir gerçek Müslümanlık ve nerededir?

Dinler neden var? Siyaset dini neden sever?


Çağrı Gırlangıç
14.03.1985 tarihinde Kadıköy'de dünyaya geldim. Kadıköy'de doğdum, Kadıköy'de büyüdüm. Yazma sevdası içime düşünce önce 2 roman yazdım, sonra da sinemaya dair yazılar yazmaya başladım. 2011'in başından beri bloğum cagrigirlangic.blogspot.com da 500'ü aşkın filme dair yazdım. Hala da devam ediyorum. Sonra metin yazarlığı yapmaya başladım ve yazarlık mesleğim haline geldi. Yazımına devam ettiğim Türk Sinema Tarihi Ansiklopedisi, emek ve zaman isteyen bir proje. Sabırla yazımına devam ediyorum. Bir sinema yazarı olarak yazmaya başladığım, sonrasında ise deneme, gündem, kritik, yaşam ve kişisel gelişim yazıları yazmaya başladığım İndigo Dergisi ise hem beni geliştiren, hem de bir parçası olmaktan haz aldığım yer.