Türkiye ve Birleşik Krallık arasında yaratıcılık dayanışması

Birleşik Krallık Hükümeti’nin 2013’den beri Türkiye’de yürüttüğü GREAT kampanyası kapsamında düzenlenen Birleşik Krallık Yaratıcılık Konusunda İş ve Turizm Seminerleri’nin ikincisi Ankara’da gerçekleştirildi. Seminerde Birleşik Krallık ve Türkiye’nin güçlerini birleştirmesinin önemli bir sinerji yaratacağını vurgulandı.

Birleşik Krallık ve Türkiye arasında yaratıcılık dayanışması

, Birleşik Krallık Yaratıcılık Konusunda İş ve Turizm Seminerleri’nin ikincisi Bursa’nın ardından Ankara’da yapıldı. Birleşik Krallık Ankara Büyükelçiliği’nde düzenlenen seminere Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Richard Moore ev sahipliği yaptı. Seminere, Birleşik Krallık Ekonomi ve Refah Bölümü Uzmanı Hande Yedidal, , Kreatif Ekonomiler Danışmanı Ali Bilge, Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Ajansı İç Yatırım Danışmanı Mehmet Başaran, Vize Müdürü Naomi Boon, Angela Shanley Associates temsilcisi Irem Goulding, Birlesik Krallik Newton-Katip Celebi Fonu Yoneticisi Ilter Haliloğlu ve Ankara iş dünyasının temsilcileri katıldı.

Moore: “Türkiye öncelikli ticari ortaklarımızdan”

Birleşik Krallık’ın büyük ekonomilere açılan pencere olma özelliğinin vurgulandığı seminerde konuşan Birleşik Krallık Büyükelçisi Richard Moore, “Türkiye öncelikli ticaret ortaklarımızdan ve daha fazla iş yapmak istediğimiz ülkeler arasında yer alıyor” dedi. Bu çerçevede Moore Birleşik Krallık ulusal turizm gelişim ve kalkınma kurumu Visit Britain ile Türk Hava Yolları’nın ilk defa imzalamış olduğu stratejik ortaklığa dikkat çekerek bunun iki ülke arasındaki işbirliğine kattığı yeni boyutu vurguladı. Ayrıca yaratıcı endüstriler ve turizm alanındaki bağlantıya da değinen Moore, Ankaralı firmaları bu alanda öncü olan Birleşik Krallık firmaları ile işbirliği yapmaya davet etti.


Yaratıcı endüstriler sosyal dokuya da katkı sağlıyor

Yaratıcı endüstriler ve deneyim ekonomisinin ülkelerin sosyal dokusuna çok önemli katkılar sağladığına dikkat çeken Yaratıcı Sektörler Uzmanı Ali Bilge ise “Yaratıcı endüstriler Birleşik Krallık’ta 77 milyar Sterlin’lik bir büyüklüğe sahip. Creativity is GREAT kampanyası, Birleşik Krallık ve Türkiye’deki politika belirleyiciler, hükümet temsilcileri, endüstri profesyonelleri ve iş dünyasını bir araya getirmeyi amaçlıyor” dedi. Bilge, kampanyanın Birleşik Krallık ve Türkiye’nin güçlerini birleştirmesine önemli katkılar sağlayacağını vurgulayarak, Creativity is GREAT kampanyasının aynı zamanda Mayıs 2014’te İstanbul’da gerçekleşen GREAT Yaratıcılık Festivali’nin açtığı yolda ilerleyerek yaratıcı endüstrilerin ve bilgi ve deneyim ekonomilerindeki fırsatların paylaşılmasına katkı sağlayacağının altını çizdi.

Birleşik Krallık yatırımcılara pek çok fırsat sunuyor

Seminer çerçevesinde katılımcılara, Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Ajansı, Bilim ve İnovasyon Ajansı işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘Creativity is GREAT’ projesi ile yaratıcı endüstriler alanında Birleşik Krallık’a yatırım fırsatları aktarıldı. Birleşik Krallık’ın yatırımcılara aralarında imalat, teknoloji, sağlık, sinema, müzik, turizm, animasyon, görsel sanatların da yer aldığı pek çok farklı alanda sayısız olanak sağladığı ve Birleşik Krallık’a yapılacak yatırımların Türk firmalarının uluslararası alanda görünür olmasına katkı sağlayacağı belirtildi.


GREAT Kampanyası Hakkında:

GREAT Kampanyası, 2012 yılından bu yana Birleşik Krallık’ın finans, teknoloji, turizm, eğitim, sanat, spor ve enerji de dahil olmak üzere pek çok alanda sunduğu cazip ticaret ve yatırım olanaklarını tüm dünyaya duyuruyor. GREAT kapsamında, Birleşik Krallık ve Türkiye arasında söz konusu alanlardaki var olan ilişkilerin güçlendirilmesi ve yeni bağlantıların karşılıklı olarak geliştirilmesi için Türkiye’de de yoğun faaliyette bulunuluyor.

İlgili yazılar


Girişimci Türklere Avrupa’da kalıcı oturma izni


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.