Diyet beceri işi: Uykuda metabolizmayı hızlandırarak kilo vermek

Kalıcı kilo vermek için diyet yapmanın bir beceri haline gelmesi gerekiyor. Uyurken metabolizmayı hızlandırarak kilo verebilirsiniz!

Diyet beceri işi: Uykuda metabolizmayı hızlandırarak kilo vermek

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi beslenme ve diyet uzmanı Gizem Köse, hızlı kilo kaybı yerine kalıcı kilo kaybı olması için kişinin diyet yapmayı beceri haline getirmesi gerektiğini söyledi. Köse, şunları söyledi:

Kilo yönetimi ve diyet yapma becerisiyle ilgili yakın zamanda program izleme şansı buldum. Programda benim de içinde bulunduğum, uyguladığımız Psikoterapi ile Zayıflama sistemi ele alındı.


7 haftalık sistemde diyet yapma becerisi öğretiliyor ve hedeflere yakınlaşma sağlanıyor. Hızlı kilo kaybı yerine kalıcı kilo kaybı olması için kişinin diyet yapmayı beceri haline getirmesi gerekiyor. Birkaç deneme yapan kişilerde bu program daha etkili oluyor.

Bu yüzden bolca diyet yapan kişileri şanslı sayabiliriz. Kısacası sürekli diyet denemiş olmak aslında bir zaman kaybı değil, kişi için diyet yapma becerisini öğrenmeyi kolaylaştırıyor.”

Öğünlerinizi sıklaştırın yağdan kilo verin!

Yağdan kilo kaybetmek için öğünlerinizi sıklaştırmanız gerekli. Öğünlerde tüketilen besinler tek yönlü olduğunda ya da gün içinde çok az besin tüketildiğinde kilo kaybı uzun dönemde kastan oluyor.


Vücudumuzun ihtiyacı olan besinleri vücuda vermediğinizde kendisini tehdit altında hissediyor ve korumaya geçerek yağ depolanmasını arttırıyor. Buradan da anlayabileceğiniz gibi az yemek aslında size uzun dönemli kilo kaybı sağlamıyor.

Miktara dikkat!

Besin gruplarının hepsini bir arada tükettiğinizde aslında vücuda ihtiyacı olan her şeyi vermiş oluyorsunuz. Ancak burada dikkat edilmesi gereken çok önemli bir nokta var: Besin gruplarının hepsini beraber tüketin ancak miktara dikkat!

Süt, et, tahıl ve meyve-sebze grubundan benzer miktarlarda ve bir tabağa sığacak şekilde tüketmeniz gerekiyor. Yani örnek verirsek 10 kaşık makarna yanında 3 kaşık yoğurt olmaz, benzer oranlarda olmalı, bir de yanına sebze grubu eklenmeli.

Uykuda metabolizmayı hızlandırabilirsiniz!

Bir de sürekli duyduğum ve artık herkesin kafasına yerleşen bir tabuyu yıkmak istiyorum: “Saat 7’den sonra bir şey yememek lazım” efsanesi. Hayır! Uykudan 4 saat öncesine kadar akşam öğününü bitirmiş olmanız, 2 saat sonrasında da karbonhidrat ve protein içeren bir ara öğün tüketmeniz lazım. Metabolizmayı hızlandırmak için tavsiyeler


Bu ara öğün uyku durumundayken metabolizmanızın hızlanmasına yardımcı olacak ve sabah kalktığınızda kahvaltı yapmanızı sağlayacak.

Uykuda metabolizmayı hızlandırarak kilo vermek için ara öğün listesi:

  • 1 küçük avuç leblebi
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 adet salatalık
  • 3 kaşık baharatlı yoğurt
  • 2 adet etimek
  • 1 bardak ayran
  • 1 orta boy meyve
  • 2 adet ceviz
  • 2 adet bisküvi
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet meyveli yoğurt

Kilo vermek için 10 kural! 5 bin diyetisyenden tek reçete


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.