Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç oldu

Koç Holding, yönetim kurulu başkanlığı görevine Ömer Koç’u seçti. Ali Koç ise Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak atandı.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç oldu

Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, Koç Holding Yönetim Kurulu tarafından Ömer M. Koç Yönetim Kurulu Başkanı, Ali Y. Koç Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak atandı.

Ömer Koç’tan ilk açıklama

2008 yılından bu yana Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini yürüten ve Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşu Tüpraş’ın Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Ömer M. Koç yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasında bu denli önemli bir paya sahip olan ve uluslararası arenada ülkemizi başarıyla temsil eden bir Topluluğun ve ailenin mensubu olmaktan onur duyuyorum. Sevgili ağabeyim ve Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa V. Koç’u çok erken ve zamansız kaybetmenin derin acısını içimizde taşırken, kendisini bir kez daha rahmetle anıyorum. Bizlere emanet ettiği bayrağı daha da ileriye taşımayı hem bir sorumluluk hem de bir görev olarak görüyorum. Önümüzdeki dönemde de Koç Topluluğu olarak, Türkiye ekonomisinin lokomotifi olmayı sürdürürken, küresel arenada ülkemizi yeni başarı hikâyeleri ile buluşturacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.


Ömer Koç kimdir?

1962 Ankara doğumlu olan Ömer Koç, Robert Kolej’deki lise eğitiminin ardından, Columbia Üniversitesi’nde Yunan Filolojisi üzerine lisans eğitimini 1985’te tamamladı. 1989’da Columbia Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden MBA derecesi aldı. Ömer Koç aynı zamanda Türk Eğitim Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkanıdır.

Satış elemanı olarak başladı

İş yaşamına 1985 yılında İsviçre’deki Kofisa Trading Company’de Satış Elemanı olarak başladı. Ardından 1989’da New York merkezli Ramerica Int. Inc.’de Satış Elemanı olarak görev yaptı. 1991-2004 yılları arasında Gazal A.Ş.’de Müdürlük, Koç Holding’de Finansman Koordinatörlüğü, Enerji Grubu Başkan Yardımcılığı ve Enerji Grubu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

2004 Nisan ayında Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Mayıs 2008’de ise Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevine atandı. Ömer M. Koç aynı zamanda birçok Koç Topluluğu şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı ve üyesi olarak görev yapıyor. 2006 yılında Tüpraş Yönetim Kurulu Üyesi olan Ömer M. Koç, 2008 yılından bu yana da şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütüyor.

Tüpraş’ın Akdeniz’in en rekabetçi rafineri şirketi olması yolunda, üretim kapasitesi artışı, enerji verimliliği, Ar-Ge gibi birçok konuda atılımlar gerçekleştiren Ömer M. Koç, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde tek seferde yapılan en büyük sanayi yatırımı olma niteliği taşıyan “Fuel Oil Dönüşüm Tesisi” projesine liderlik etti.


Ömer M. Koç, “Kültür-Sanat ve eğitime yönelik işler yan alanlar olmaktan çıkarılarak toplumsal hayatımızı tamamlayıcı unsurlar haline getirilmelidir” hedefiyle Türkiye’deki sosyal kalkınmasını destekleyecek sayısız çalışmaya katkı sağladı.

Vehbi Koç Vakfı’nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Ömer M. Koç, 2015 yılı itibariyle Koç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığı’nı üstlendi. 2007 yılından bu yana Türk Eğitim Vakfı’nın (TEV) Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüyordu.

Türkiye’nin en büyük ilk 10 şirketinden 5’i Koç Holding’e ait

İstanbul Sanayi Odası’nın 2013 yılı sonuçlarına göre en büyük 10 sanayi kuruluşunun 5’i Koç Topluluğu’na ait.

Türkiye İhracatçılar Meclisi “2013 Yılı İlk 1.000 İhracatçı Araştırması”ndaki en yüksekihracat yapan ilk 10 şirket içinde 4 Koç Topluluğu şirketi 1’inci, 2’nci, 5’inci ve 6’ncı olarak yer almıştı.

Otomotiv ihracatının yüzde 45’i Koç Holding’in

Koç Holding, otomotivde Türkiye üretiminin yüzde 45’ini, ihracatında ise yüzde 43’ünü tek başına gerçekleştirdi. Koç, aynı dönemde ülkenin beyaz eşya ihracatının ise yüzde 46’sını gerçekleştiriyor. Koç Topluluğu şirketlerinde 80 bini aşkın kişi çalışıyor.

İlgili yazılar


Mustafa Koç Küresel Etki Şampiyonu seçilmişti


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.