Sanat 7/24 – Sanat her zaman her yerde

“SANAT 7/24 Vol.4” Türkiye’de fonksiyonel sanat üzerine yapılan tek sergi, ARMAGGAN Art & Design Gallery’de devam ediyor.

Genç sanatçı ve tasarımcıları desteklemek amacıyla kurulmuş olan ARMAGGAN Art & Design Gallery’nin, bu yıl dördüncü kez düzenlediği SANAT 7/24 sergisi 29 Mart’a kadar devam edecek.

“Sanat Her Zaman Her Yerde” başlığı altında açtığı sergiyle ARMAGGAN Art & Design Gallery, kavramsal özelliklerinin yanı sıra işlev yüklenen sanat eserlerine kapılarını açtı.


“Sanat gündelik yaşamın içindedir, insanidir ve gereklidir” çıkış noktasıyla kurgulanan sergi, bu mottoyu takip ederek 21 sanatçının eseriyle “Sanat  eseri 7/24 yanımızda nasıl olur?”, “Sanat gündelik hayata nasıl dahil olur?” gibi sorulara yanıt arıyor.

Sergi küratörü ve galeri koordinatörü Şanel Şan Sevinç sergi konusunda, “Sanat 7/24 isimli serginin çıkış noktası, sanatı gündelik hayata nasıl dahil edebiliriz ile başladı. Son 3 yıldır yapılan sergilerde sanatçılarımızın cevabı genel olarak tasarım öğesini sanatlarına dahil ederek oldu. Sanatçının desenlerini taşıyan şarap dolabı, kitaplık, koltuk, aydınlatma gibi. Bazı sanatçılarımız ise sanat eserlerinin ismini ve hikayesini sergiye ithaf ederek, kimisi  bugüne dek kullanmadığı hayatın içinden olarak tanımladığı renkleri serine yansıtarak bu soruyu cevapladı. Ortak nokta ise ‘bugün’ ve ‘her an’ sanatçıların kesiştiği noktalardı” dedi.

Türkiye’de fonksiyonel sanat üzerine yapılan tek sergi olma özelliği taşıyan sergide, Ayser Çobanoğlu, Begüm Yıldırım, Çetin Pireci, Ceyda Oskay, Dinçer Güngörür, Belgin Yücelen, Banu Damcı, Egemen Kemal Vuruşan, Emel Vardar, Gül Delemen, Koray Akay, Nesren Jake, Rüya İdil Akdur, Semra Ecer, Sultan Acar, Suzet Fransez, Tina Varon, Yıldanur Ketenci, Yücel Kale, ve Ozan Emre Han gibi sanatçılar yer alıyor.

ARMAGGAN Art & Design Gallery hakkında

ARMAGGAN Art & Design Gallery’de aynı değerlerle, genç yetenekleri desteklemek amacıyla bu yeteneklerin yurtiçi ve yurtdışında temsil edildiği eşsiz bir sanat platformu olarak  hayat buluyor. ARMAGGAN’ın içinde doğan ve tarihi yarımadada yeni bir çekim merkezi olmayı hedefleyen ARMAGGAN Art & Design Gallery’de yer alan eserlerin sergiler için özel olarak üretilmesi, galerinin ilke edindiği “bir proje alanı” olma amacına hizmet etmektedir.

ARMAGGAN Art & Design Gallery, Nuruosmaniye’de zanaat-tasarım-üretim üçgeni içinde yer alan konumuna yakışan özel sergilerle merak uyandırır. İçinde yer aldığı tasarım ve üretim markasının sloganlarını özümsemiş bir sanat ve tasarım galerisi olarak  sanatçılara ve tasarımcılara ufuk açan bir sanat ve tasarım platformu olarak faaliyet gösterir. ARMAGGAN Art & Design Gallery, yurt içi çalışmalarının yanı sıra yurt dışı sanat takvimlerine girmeyi, imza attığı sergilerle dikkatleri Nuruosmaniye’ye, Türkiye’ye çekmeyi; sergilerini ve temsil ettiği sanatçılarını yurt dışı sanat fuarlarına taşımayı da amaç edinmekte ve bu yönde önemli çalışmalar sürdürmektedir.

*


ARMAGGAN ART & DESIGN GALLERY

Nuruosmaniye Caddesi No: 65, Nuruosmaniye, İstanbul

www.armaggangallery.com

Twitter: #ARMAGGANgallery / Facebook: ARMAGGAN Art & Design Gallery

İlgili yazılar

Monochrome: Doğanın Digital Sanatla Buluşması

Unesco’da bir Türk: Atilla Can ve Ebru Sanatı

Sanatın ikonları !f istanbul’da buluşuyor


Sanat ile direnmek! Gerçek sanatsever kimdir?


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.