Bilderberg toplantıları dünyanın kaderini mi belirliyor?

Diğer Adı “Dünya Hükümeti”dir. Dünyanın soğuk savaş dönemine girmesi ile birlikte aktif olarak faaliyete başlamıştır. 1954 tarihinde kurulmuştur. Amerika Birleşik Devletleri ve İngiliz sömürüsünü dünyaya yaymayı amaçlar. Üst akılları tabi ki Siyonizm’dir.  Bu kuruluş adını, toplantının ilk düzenlendiği Hollanda’nın Bilderberg Oteli’nden alır.

Bilderberg Toplantıları dünyanın kaderini mi belirliyor

Bilderberg toplantıya katılanlar dünyanın; siyaset, uluslararası ilişkiler, finans, ekonomi ve teknoloji alanındaki önemli isimlerdir.

Dünya Bankası ve IMF yöneticileri bu toplantıların daimi üyelerdir. Toplantılar her sene farklı bir ülkede yapılır. Toplantılar ve içeriği çok gizli tutulur ve toplantı bitiminde bir basın açıklaması yapılmaz. Alınan kararların ülkeler tarafından uyulması şarttır. Buna kısaca dayatma diyebiliriz. Bu toplantılarda siyasi kararlar alınmaz gibi görünse de ülkelerin konjonktürel ve çıkar odaklı yapısına göre kısmen siyasi karar mekanizması işletilebilir. Birçok ülkenin siyasi liderleri ve lider adayları bu toplantıda belirlenir.

Bu kuruluşun en büyük finansal destekçisi Rockefeller ailesidir.  Bildiğiniz üzere her sene açıklanan Dünya’nın en zenginleri listesinde daima Bill Gates’leri, Carlos Slim’leri, Warren Buffet’leri görürsünüz. Onlarında servetleri 50 ila 100 milyar dolar arasındadır. Sadece Rockefeller ailesinin serveti 5 Trilyon Dolar ile 10 Trilyon dolar arasındadır. ABD’nin bile milli gelirinin 15 Trilyon dolar olduğunu düşünürseniz varın artık gerisini siz hesap edin. Dünyadaki yüzlerce ülkenin milli gelirinden daha büyük bir servete sahip olan Rockefeller ailesi bu servetiyle elbette siyaset ile ciddi bağlar kurmuştur. (!)


Rockefeller ailesinin bu toplantıların en büyük finansörü ve destekçisi olması sizce tesadüf mü?

bilderberg-toplantılar-dünyanın-kaderini-mi-belirliyor

Bu toplantılarda alınan kararların gizli tutulmasındaki amaç oluşacak kaouslar, spekülatif tepkilerin önüne geçmek ve toplantıda alınan kararların uygulanabilirliğine bir zarar gelmesinin önüne geçmektir. Ülkelerde oluşacak siyasi ve ekonomik her türlü durumun masaya yatırıldığı ABD ve İngiliz odaklı sömürünün, kapitalizm çerçesinde çıkarlar oluşturulduğu bu toplantılar aslında birçok kesim tarafından tepki ile karşılanmaktadır. Lakin buna rağmen toplantıda alınan kararların pratikte faaliyete geçmesinin önünde hiçbir engel maalesef yoktur. Organizasyonun yapısının dayandığı sermeye gücü yani kısaca parasal büyüklük üst akıl olarak tabir edilen sitemin tüm ülkelerde istediği şekilde organize edilebildiğinin açık bir göstergesi. Hükümetler yıkıp, hükümetler kuran, ülkeleri istedikleri istikamette ilerleteni siyasi, coğrafi, ekonomik tüm kararların onayını veren, çıkar odaklı tüm gizli anlaşmaların yapıldığı bir organizasyondur. Wikileaks son belgelerinde, Bilderberg toplantılarının, Dünya’da yapılan global bir çok ticari anlaşmayı şekillendirdiği ortaya çıktı.(!)126


Dünya’nın siyasi gidişatı, oluşacak kaoslar, ülkelerin durumları, stratejik tüm hamleler, dünya ekonomisi gibi tüm olayların ekseninde bu toplantı vardır. Kısaca “Savaşları başlatan, savaşları bitiren” tüm kararlar bu toplantıda alınır. Temelinde, “Siyonist ” yani Yahudi temelli bir üst akılın olduğu, paranın gücünü kullananların, tüm Dünya’ya hakim olmak için oynadığı bir satrançtır diyebiliriz.

Türkiye’nin Bilderberg toplantılarına katılımı


Türkiye’nin Bilderberg Grubu‘na mensup yaklaşık 40′a yakın yaşayan üyesi vardır. ‘Türkiye’yi uzun dönem yöneten pek çok kişi Bilderberg üyesi olarak kalmıştır. 1950’li yıllardan sonra pek çok iç ve dış politikayı Türkler değil, Bilderberg, CFR ve Trilateral Komisyon Üyeleri belirlemiştir’. Bilderberg’in Türkiye sorumlusu Henry Kissinger’dır. Koç Holding eski yönetim kurulu başkanı Rahmetli Mustafa Koç her toplantıya katılır ve Türkiye sorumlusuydu. Bilderberg toplantıları 18–20 Eylül 1959’da İstanbul Yeşilköy’de, 25–27 Nisan 1975’te İzmir Çeşme’de Altın Yunus Otel’de ve 31 Mayıs-3 Haziran 2007 yılında yine İstanbul’da Ritz Carlton Otel’de olmak üzere 3 kez Türkiye’de yapılmıştır.

1957 yılından beri Bilderberg toplantılarına katılan Türklerin listesi

Yer Yıl Katılım
St. Simons Adası, ABD 1957 Muharrem Nuri Birgi, Adnan Menderes (Daveti kabul etti, katılamadı)
Buxton, İngiltere 1958 Muharrem Nuri Birgi (Diplomat)
Cannes, Fransa 1963 Muharrem Nuri Birgi (NATO Temsilcisi)
Williamsburg, ABD 1964 Muharrem Nuri Birgi (NATO Temsilcisi)
Villa D’Este, İtalya 1965 Muharrem Nuri Birgi, Nejat F. Eczacıbaşı (Eczacıbaşı Holding)
Wiesbaden, Almanya 1966 Muharrem Nur Birgi
Cambridge, İngiltere 1967 Muharrem Nur Birgi,
Mont Tremblant, Kanada 1968 Muharrem Nur Birgi, İlter Türkmen (Diplomat)
Marienlyst, Danimarka 1969 Muharrem Nur Birgi,
Bad Ragaz, İsviçre 1970 Muharrem Nur Birgi,
Woodstock, ABD 1971 Selahattin Beyazıt (Pirelli, GS eski Başkanı), Muharrem Nur Birgi
Knokke, Belçika 1972 Selahattin Beyazıt, Muharrem Nur Birgi
Saltsjöbaden 1973 Selahattin Beyazıt, Muharrem Nur Birgi
Megeve, Fransa 1974 Selahattin Beyazıt, Muharrem Nur Birgi
Çeşme, Türkiye 1975 Semih Akbil (Diplomat), Selahattin Beyazıt, Muharrem Nur Birgi, İhsan Sabri Çağlayangil (Dışişleri Bakanı), İhsan Doğramacı (Akademisyen), Bülent Ecevit, Turan Feyzioğlu (Siyasetçi), Oğuz Gökmen (Diplomat-yazar), Kamran İnan (Bakan), Hasan E. Işık (Dışişleri Bakanı), Gülten Kazgan (Akademisyen-yazar), Halil Tunç (Sendikacı), Memduh Yaşa (Akademisyen-siyasetçi), Selçuk Yaşar (Tüsiad kurucularından,Tuborg-Pınar Holding)
Torquay, İngiltere 1976 Selahattin Beyazıt, Muharrem Nur Birgi
Princeton, ABD 1978 Selahattin Beyazıt,
Baden, Almanya 1979 Selahattin Beyazıt
Bad Aachen 1980 Selahattin Beyazıt, Muharrem Nur Birgi
Bürgenstock 1981 Selahattin Beyazıt (Bu tarihte yürütme komitesine giriyor), Kamran İnan,
Sandefjord 1982 Selahattin Beyazıt, Haluk Özgül (Norveç Büyükelçisi), Metin Toker (Milliyet köşe yazarı),
Chateu Montebello 1983 Selahattin Beyazıt, M. Nuri Birgi, İlter Türkmen (İçişleri Bakanı), Baki Alkın (Türkmen’in asistanı)
Chateu Montebello 1984 Yıldırım Aktürk, (Devlet Bakanı Yardımcısı), Selahattin Beyazıt, Tarık Şara (Enka Holding)
Rye Brook 1985 Selahattin Beyazıt, M. Nuri Birgi, Jak V. Kamhi (Profilo), Osman Olcay (Dışişleri Bakanı, NATO temsilcisi)
Gleneagler 1986 Selahattin Beyazıt, Yavuz Canevi (Merkez Bankası Başkanı), Seyfi Taşhan (Dış Politika Enstitüsü Direktörü),
Villa D’este 1987 Gündüz Aktan (Başbakan Danışmanı), Selahattin Beyazıt, Zekeriya Yıldırım (Merkez Bankası Başkanı)
Telfs-Buchen 1988 Selahattin Beyazıt, Ali Bozer (İçişleri Bakanı), Rüştü Saraçoğlu (Merkez Bankası Başkanı)
La Toja 1989 Selahattin Beyazıt, Ali Bozer (Bakan Yardımcısı), İsmail Cem (CHP Milletvekili),
Glen Cove 1990 Selahattin Beyazıt, Erdal İnönü, Mesut Yılmaz,
Baden-Baden 1991 Selahattin Beyazıt, Vahit M. Halefoğlu (eski Dışişleri bakanı), Tugay Özçeri (Dışişleri bakanlığı diplomatı),
Evian-les Bains, Fransa 1992 Selahattin Beyazıt, Emre Gönensay (Başbakan baş danışmanı),
Vouliagmeni 1993 Selahattin Beyazıt, Hüseyin E Çelem (Yunanistan Büyükelçisi), Talat S. Halman (Akademisyen), Rüştü Saraçoğlu (Merkez Bankası Başkanı)
Helsinki, Finlandiya 1994 Ali Hikmet Alp (Diplomat), Selahattin Beyazıt, Rahmi Koç (Koç Holding)
Zürih, İsviçre 1995 Selahattin Beyazıt, Cem Boyner (Yeni Demokrasi Hareketi), Hikmet Çetin (Eski Dışişleri Bakanı),
Toronto, Kanada 1996 Selahattin Beyazıt, Gazi Erçel (Merkez Bankası), Emre Gönensay (Dışişleri Bakanı),
Atlanta, ABD 1997 Selahattin Beyazıt, Dinç Bilgin (Sabah), Gazi Erçel (Merkez Bankası), Üstün Ergüder (Boğaziçi Dekanı), Sinan Tara (Enka Holding),
Ayrshire, İskoçya 1998 Uğur Bayar (Özelleştirme İdaresi), İsmail Cem (Dışişleri Bakanı), Meral Gezgin Eriş (IKV Başkanı), Suna Kıraç (Koç Holding),
Sintra, Portekiz 1999 Gazi Erçel, Sedat Ergin (Hürriyet), Suna Kıraç, Erkut Yüceoğlu (Tüsiad),
Brüksel, Belçika 2000 Nuri Çolakoğlu (NTV), Muharrem Kayhan (Söktaş),
Stenungsund, İsveç 2001 Gazi Erçel, Özdem Sanberk (İngiltere Büyükelçisi),
Chantilly, ABD 2002 Kemal Derviş (Ekonomi Bakanı), Bülend Özaydınlı (Koç Holding), Özdem Sanberk,
Versaille, Fransa 2003 Ali Babacan (Ekonomi Bakanı), Mehmet A. Ağar (DYP), Özdem Sanberk,
Stresa, İtalya 2004 Ali Babacan, Hasan Cemal (Milliyet Köşe yazarı), Kemal Derviş (Milletvekili), Mustafa Koç (Koç Holding)
Rottach-Egern, Almanya 2005 Ali Babacan, İmregül Gencer (Global Investment), Cüneyt Ülsever (Hürriyet köşe yazarı),
Ottowa, Kanada 2006 Egemen Bağış, Ümit Boyner (Boyner Holding), Mustafa Koç, Kemal Köprülü (ARI Hareketi), Fehmi Koru (Yenişafak), Soli Özel (Akademisyen Bilgi Üniv.),
İstanbul, Türkiye 2007 Ali Babacan (Ekonomi Bakanı), Mehmet A. Birand (Köşe yazarı), Ümit Boyner, Cengiz Çandar (Gazeteci), Hikmet Çetin, Cem Duna (Eski AB elçisi), Emre Gönensay, Mustafa Koç, Ayşe Soysal (Boğaziçi Dekanı), Arzuhan Doğan Yalçındağ (Doğan Holding), Erkut Yüceoğlu (Tüsiad)
Chantilly, ABD 2008 Ali Babacan, Zeynep Göğüş (Gazeteci), Mustafa Koç, Faik Öztrak (Milletvekili), Ferit Şahenk (Doğuş Holding),
Vouliagmeni, Yunanistan 2009 Ali Babacan, Mustafa Koç, Suzan Sabancı Dinçer (Sabancı Holding), Agah Uğur (Borusan Holding),
Barcelona 2010 Ali Babacan, Mustafa Koç, Sami Kohen (Milliyet), Suzan Dinçer Sabancı, Agah Uğur,
St. Morriz, İsviçre 2011 Sürreyya Ciliv (Turkcell, Tayyibe Gülek Domaç (Eski İçişleri Bakanı), Mustafa Koç, Şefika Pekin (Pekin&Bayar Hukuk Firması)

 

Yer Yıl Katılım
St. Simons Adası, ABD 1957 Muharrem Nuri Birgi, Adnan Menderes (Daveti kabul etti, katılamadı)
Buxton, İngiltere 1958 Muharrem Nuri Birgi (Diplomat)
Cannes, Fransa 1963 Muharrem Nuri Birgi (NATO Temsilcisi)
Williamsburg, ABD 1964 Muharrem Nuri Birgi (NATO Temsilcisi)
Villa D’Este, İtalya 1965 Muharrem Nuri Birgi, Nejat F. Eczacıbaşı (Eczacıbaşı Holding)
Wiesbaden, Almanya 1966 Muharrem Nur Birgi
Cambridge, İngiltere 1967 Muharrem Nur Birgi,
Mont Tremblant, Kanada 1968 Muharrem Nur Birgi, İlter Türkmen (Diplomat)
Marienlyst, Danimarka 1969 Muharrem Nur Birgi,
Bad Ragaz, İsviçre 1970 Muharrem Nur Birgi,
Woodstock, ABD 1971 Selahattin Beyazıt (Pirelli, GS eski Başkanı), Muharrem Nur Birgi
Knokke, Belçika 1972 Selahattin Beyazıt, Muharrem Nur Birgi
Saltsjöbaden 1973 Selahattin Beyazıt, Muharrem Nur Birgi
Megeve, Fransa 1974 Selahattin Beyazıt, Muharrem Nur Birgi
Çeşme, Türkiye 1975 Semih Akbil (Diplomat), Selahattin Beyazıt, Muharrem Nur Birgi, İhsan Sabri Çağlayangil (Dışişleri Bakanı), İhsan Doğramacı (Akademisyen), Bülent Ecevit, Turan Feyzioğlu (Siyasetçi), Oğuz Gökmen (Diplomat-yazar), Kamran İnan (Bakan), Hasan E. Işık (Dışişleri Bakanı), Gülten Kazgan (Akademisyen-yazar), Halil Tunç (Sendikacı), Memduh Yaşa (Akademisyen-siyasetçi), Selçuk Yaşar (Tüsiad kurucularından,Tuborg-Pınar Holding)
Torquay, İngiltere 1976 Selahattin Beyazıt, Muharrem Nur Birgi
Princeton, ABD 1978 Selahattin Beyazıt,
Baden, Almanya 1979 Selahattin Beyazıt
Bad Aachen 1980 Selahattin Beyazıt, Muharrem Nur Birgi
Bürgenstock 1981 Selahattin Beyazıt (Bu tarihte yürütme komitesine giriyor), Kamran İnan,
Sandefjord 1982 Selahattin Beyazıt, Haluk Özgül (Norveç Büyükelçisi), Metin Toker (Milliyet köşe yazarı),
Chateu Montebello 1983 Selahattin Beyazıt, M. Nuri Birgi, İlter Türkmen (İçişleri Bakanı), Baki Alkın (Türkmen’in asistanı)
Chateu Montebello 1984 Yıldırım Aktürk, (Devlet Bakanı Yardımcısı), Selahattin Beyazıt, Tarık Şara (Enka Holding)
Rye Brook 1985 Selahattin Beyazıt, M. Nuri Birgi, Jak V. Kamhi (Profilo), Osman Olcay (Dışişleri Bakanı, NATO temsilcisi)
Gleneagler 1986 Selahattin Beyazıt, Yavuz Canevi (Merkez Bankası Başkanı), Seyfi Taşhan (Dış Politika Enstitüsü Direktörü),
Villa D’este 1987 Gündüz Aktan (Başbakan Danışmanı), Selahattin Beyazıt, Zekeriya Yıldırım (Merkez Bankası Başkanı)
Telfs-Buchen 1988 Selahattin Beyazıt, Ali Bozer (İçişleri Bakanı), Rüştü Saraçoğlu (Merkez Bankası Başkanı)
La Toja 1989 Selahattin Beyazıt, Ali Bozer (Bakan Yardımcısı), İsmail Cem (CHP Milletvekili),
Glen Cove 1990 Selahattin Beyazıt, Erdal İnönü, Mesut Yılmaz,
Baden-Baden 1991 Selahattin Beyazıt, Vahit M. Halefoğlu (eski Dışişleri bakanı), Tugay Özçeri (Dışişleri bakanlığı diplomatı),
Evian-les Bains, Fransa 1992 Selahattin Beyazıt, Emre Gönensay (Başbakan baş danışmanı),
Vouliagmeni 1993 Selahattin Beyazıt, Hüseyin E Çelem (Yunanistan Büyükelçisi), Talat S. Halman (Akademisyen), Rüştü Saraçoğlu (Merkez Bankası Başkanı)
Helsinki, Finlandiya 1994 Ali Hikmet Alp (Diplomat), Selahattin Beyazıt, Rahmi Koç (Koç Holding)
Zürih, İsviçre 1995 Selahattin Beyazıt, Cem Boyner (Yeni Demokrasi Hareketi), Hikmet Çetin (Eski Dışişleri Bakanı),
Toronto, Kanada 1996 Selahattin Beyazıt, Gazi Erçel (Merkez Bankası), Emre Gönensay (Dışişleri Bakanı),
Atlanta, ABD 1997 Selahattin Beyazıt, Dinç Bilgin (Sabah), Gazi Erçel (Merkez Bankası), Üstün Ergüder (Boğaziçi Dekanı), Sinan Tara (Enka Holding),
Ayrshire, İskoçya 1998 Uğur Bayar (Özelleştirme İdaresi), İsmail Cem (Dışişleri Bakanı), Meral Gezgin Eriş (IKV Başkanı), Suna Kıraç (Koç Holding),
Sintra, Portekiz 1999 Gazi Erçel, Sedat Ergin (Hürriyet), Suna Kıraç, Erkut Yüceoğlu (Tüsiad),
Brüksel, Belçika 2000 Nuri Çolakoğlu (NTV), Muharrem Kayhan (Söktaş),
Stenungsund, İsveç 2001 Gazi Erçel, Özdem Sanberk (İngiltere Büyükelçisi),
Chantilly, ABD 2002 Kemal Derviş (Ekonomi Bakanı), Bülend Özaydınlı (Koç Holding), Özdem Sanberk,
Versaille, Fransa 2003 Ali Babacan (Ekonomi Bakanı), Mehmet A. Ağar (DYP), Özdem Sanberk,
Stresa, İtalya 2004 Ali Babacan, Hasan Cemal (Milliyet Köşe yazarı), Kemal Derviş (Milletvekili), Mustafa Koç (Koç Holding)
Rottach-Egern, Almanya 2005 Ali Babacan, İmregül Gencer (Global Investment), Cüneyt Ülsever (Hürriyet köşe yazarı),
Ottowa, Kanada 2006 Egemen Bağış, Ümit Boyner (Boyner Holding), Mustafa Koç, Kemal Köprülü (ARI Hareketi), Fehmi Koru (Yenişafak), Soli Özel (Akademisyen Bilgi Üniv.),
İstanbul, Türkiye 2007 Ali Babacan (Ekonomi Bakanı), Mehmet A. Birand (Köşe yazarı), Ümit Boyner, Cengiz Çandar (Gazeteci), Hikmet Çetin, Cem Duna (Eski AB elçisi), Emre Gönensay, Mustafa Koç, Ayşe Soysal (Boğaziçi Dekanı), Arzuhan Doğan Yalçındağ (Doğan Holding), Erkut Yüceoğlu (Tüsiad)
Chantilly, ABD 2008 Ali Babacan, Zeynep Göğüş (Gazeteci), Mustafa Koç, Faik Öztrak (Milletvekili), Ferit Şahenk (Doğuş Holding),
Vouliagmeni, Yunanistan 2009 Ali Babacan, Mustafa Koç, Suzan Sabancı Dinçer (Sabancı Holding), Agah Uğur (Borusan Holding),
Barcelona 2010 Ali Babacan, Mustafa Koç, Sami Kohen (Milliyet), Suzan Dinçer Sabancı, Agah Uğur,
St. Morriz, İsviçre 2011 Sürreyya Ciliv (Turkcell, Tayyibe Gülek Domaç (Eski İçişleri Bakanı), Mustafa Koç, Şefika Pekin (Pekin&Bayar Hukuk Firması)
Chantilly, ABD 2012 Ali Babacan, Enis Berberoğlu, Fuat Keyman, Mustafa Koç, Serpil Timuray
Londra 2013 Ali Babacan, Aslı Aydıntaşbaş, Haluk Dünçer, Soli Özel, Mustafa Koç, Şafak Pavey
Danimarka 2014 Mustafa Koç, Umut Oran, Nilüfer Göle, Ümit Taftalı, Cengiz Çandar
Avuturya, Tirol 2015 Selin Sayek Böke, İlhan Kesici, Mustafa Koç, Ahmet Üzümcü, Nuray Mert, Soli Özel

Diktatör Yarat Ülkeyi Fethet