Dünya artık yalnızca kan soluduğumuz bir gezegen

Dünya git gide ne kadar acımasızlaşıyor ne kadar çirkinleşiyor ne kadar kirleniyor, kan kokuyor farkında mısınız? Evet farkındasınız, farkındayız, hepimiz her şeyi biliyoruz görüyoruz ama ne var ki durumu değiştirecek hiçbir müdahalede bulunamıyoruz, elimizden hiçbir şey gelmiyor. Bazen sabah kahvaltısında alıyoruz kan kokularını bazen elimizde kahvemiz ya da önümüzde yemeğimiz eşliğinde izliyoruz ölü bedenleri.

Dünya artık yalnızca kan soluduğumuz bir gezegen

Çok alıştık, donuklaştık, tepki dahi gösteremiyoruz. Bir taraftan döke saça yemeğimizi yerken diğer taraftan adeta film izler gibi ölmüş bedenleri, can çekişen insanları izliyoruz. Dünya maviliğini kaybediyor artık, karanlık dipsiz bir kuyu haline dönüşüyor.

Belki 3-5 satır yazı yazıp öfkemizi kusuyoruz buraya, yazdıklarımızla etkili olup hiçbir şeyden habersiz o masum çocukların daha faza ölüm görmemesi, acı çekmemesi adına bir umut yazıyoruz işte…


Bizim sesimiz çıkmıyor peki ya dünya liderleri?

Dünya liderleri her fırsatta ne kadar güçlü olduklarıyla övünmekten geri kalmıyor. Oysa bu kadar dünya gücü bir araya gelse pekala terörü ortadan kaldırabilirler. Işid’miş, Taliban’mış, PKK ya da masum insanlar üzerinde gücünü kullanan her kim varsa el birliğiyle tüm çıkarlarını bir kenara bırakıp bu oluşumların, örgütlerin hepsine son verebilirler. En azından bunu savaşın ne olduğunu bile açıklayamayacak yaşta olan masum çocuklar için yapmalıdırlar. Yeter ki istesinler!


Dünya artık yalnızca kan soluduğumuz bir gezegen

Pakistan’da çoğu çocuk 72 masum insan daha dünya liderlerinin günah listesine yazıldı! Benim gücüm bir çocuğun saçını okşamaktan öteye gitmiyor ama herhangi bir ülkenin lideri ya da sözü geçen bir yetkilisi olsaydım elimden gelenin en fazlasını yapar gücümü sonuna kadar çocukları korumak için kullanırdım. Çünkü güçlü olmak bunu gerektirir.

Böyle zamanlarda en çok da silahı, topu, tüfeği, bombayı icat edenlere sövüyorum. Hem de ağız dolusu! Bunların hangi birinin insanlığa faydası olabilir ki? Bir silah ya da bir bomba nasıl faydalı kullanılabilir ki? Çocukların yoğun olduğu bir bölgeyi hedef seçerek eylem yapmak, katliam yapmak nasıl bir eylem politikasıdır ya da nasıl bir ideolojidir ya da nasıl bir inançtır? Bu örgütlerde insan yerine canavarlar ya da bir takım ruhsuz yaratıklar mı var çok merak ediyorum.  Bazen düşünüyorum ve bence birçok kişi de zaman zaman bunu düşünüyordur; dünyanın neresinde olursa olsun insanların kırılabilen, incinebilen, üzülebilen bir ruha sahip olduklarını biliyorum. Her kim olursa olsun en aşağılık katillerin bile üzüldükleri bir hassas noktaları mutlaka vardır diyorum.  Ve bu yüzden hiçbir şeyden habersiz  o kadar çocuğun, insanın canını hiç düşünmeden alan bu varlıkların insan olduğuna asla inanmak istemiyorum.


Dünyanın gidişatı beni o kadar korkutuyor ki böylesi kan kokan bir dünyaya çocuk getirmeyi dahi düşünmüyorum.  Uzun zamandır güzel bir haberle güne başladığımı hatırlamıyorum. Tüm dünya hep birlikte bir bataklığa doğru sürükleniyoruz. Her günümüz bir önceki günü aratır oldu. Hepimiz melankolik insan yığınlarına dönüştük. Yüzümüz ne zamandır gülmüyor ve bir sonraki gün için hep kaygılıyız.