Esas ölen insanlığımız

Onlarca eve ölüm haberi gittiği günlerde nasıl bu denli bencil olabiliyoruz bunu anlayamıyorum. Tamam bugün ucuz kurtuldun, peki yarın?

Onlarca eve ölüm haberi gittiği günlerde nasıl bu denli bencil olabiliyoruz bunu anlayamıyorum. Tamam bugün ucuz kurtuldun, peki yarın?

İçim çok acıyor. Anlatamadığım bir sancı var ve günlerdir geçmiyor. Sanki son günlerde olan olaylarda ölen insanları ben öldürmüş gibi hissediyorum. Nasıl bir sancı anlatamam! Bir yandan üzüntü, bir yandan suçluluk duygusu… Her bir yanımı kapladı olumsuz düşünceler. Neler oluyor ben anlayamıyorum.

Nasıl bir ruhsuzlaşma, nasıl bir vicdansızlaşma, nasıl bir bencillik? Herkes ailesinin, dostlarının iyi olduğunu duyunca hemen hayatın günlük akışına bırakıyor tekrar kendini. Ben ise tüm gece uyuyamıyorum. Kimseyi bu yüzden suçlamıyorum ama onlarca eve ölüm haberi gittiği günlerde nasıl bu denli bencil olabiliyoruz bunu anlayamıyorum. Tamam bugün ucuz kurtuldun, peki yarın? Aynı acının yarın seni bulmayacağını kim garanti ediyor sana? Aynı acı seni bulursa ve başka insanlar hayatlarına kaldığı gibi devam ederse ne hissedeceksin? Lütfen aç artık gözlerini, tabiri caizse uyan o gözü açık uyuduğun uykundan!


İnsanlar doğuyor ama insanlık ölüyor!

Her geçen dakika binlerce kere doğuyoruz. Yeni bir saniyeye, dakikaya, güne doğuyoruz. Bir dakika içinde bizim cinsimizden yüzlerce canlı dünyaya gözlerini açıyor. Bizler doğuyoruz ama insanlığımız ölüyor.


Son günlerde yaşadığımız terör olayları zaten insanlığımızın nasıl öldüğünü gösteriyor ama başka olaylar da var ki onlar da en az bu terör olayları gibi ölen insanlığı işaret ediyorlar. Amerikan başkan adayı Donald Trump, taraftarlarının karşısına geçiyor ve konuşma yapmaya başlıyor. Saçma bir hikaye ile bir kadın ve bir yılanın yaşadıklarından bahsediyor. Konuşmasında kadın olarak nitelendirdiği kendileri ve yılan olarak tasvir ettiği ise mülteciler. Hikaye tahmin ettiğiniz gibi yılanın kadını sokmasıyla bitiyor. Yani belki Amerika gibi dünyanın süper gücünün başkanı olacak bu vicdan yoksunu kişi, savaştan kaçan milyonlarca insanı bir yılan gibi görüyor. Kendisi emlak kralı olan bu milyarder beyefendi, toplama kampları gibi kamplarda kalan milyonlarca insana yılan gözüyle bakıyor. Oysa o milyonlarca insanı sadece kendisinin harcadığı servetiyle hayata tutundurabilecekken… İşte böyle bencil ve ikiyüzlü bir dünyada yaşıyoruz. Sahip ol, tüket, paylaşma ve saldır!

Maalesef olanlar bunlarla bitmiyor. Bugün hayatımdaki en mide bulandırıcı videoyu izledim. Madrid’de PSV futbol takımının taraftarlarının mültecilere bozuk para atarak bu paraları kapışmalarını zevkle izledikleri görüntülerden bahsediyorum. Kendileri masalarında biralarını yudumlarken o insanlara bozuk para atıp kapışmalarını seyrediyorlar ve nasıl zevk alıyorlar bu durumdan. Çok net olarak söylüyorum ki hayatımda izlediğim en mide bulandırıcı, en rahatsız edici, en utandırıcı görüntülerdi. Uzun süre bakamadığım videoyu izlerken adeta insanlığıma lanet ettim. Keşke orada olup o insanların iğrençliklerini yüzlerine vurabilseydim!

Video – Madrid’de PSV takımı taraftarları mültecilere bozuk para atıyor

Her şeye rağmen…


Yaşadığımız her şeye rağmen dünyadaki iyiliği aramaya devam etmek zorundayız. Kötülüğü kabullenerek, bu insanlığını kaybetmiş düzene dahil olarak bir yere varamayız. Unutmayalım ki iç güdülerimizde birini öldürmek, aşağılamak, canını yakmak yok! Birileri maalesef ki dünyevi hırsları uğruna bunları yapıyorlar. Şöyle düşünelim, bizler insanlığı onlara hatırlatmakla görevlendirilmiş olabiliriz!