Juicing detoksu nedir? Detoks hakkında bilinmeyenler

Juicing nedir? Herkes detoks yapabilir mi? Detoks yaparken nelere dikkat etmek gerekir? Gençler için detoks önerilebilir mi?

Herkes detoks yapabilir mi? Juicing nedir? Herkes detoks yapabilir mi? Juicing uygularken nelere dikkat etmek gerekir?

Vücudu arındırıp temizlemeyi sağlayan detoksu yaparken verimli sonuç almak için bazı hususlara dikkat etmek gerekiyor. Toksinlerden arınmanın yanı sıra vücudu hastalıklardan koruma, enerjiyi artırma, deriyi temizle ve motivasyonu artırma gibi faydaları da olan detoks uygulamasına eğilim artarken, bu uygulama yaş sınırı ve hastalık tanımaksızın yapılıyor. “Kimler detoks yapabilir?” sorusunun yanıtını ise Vitalis Life’ın Uzman Diyetisyeni Gizem Keservuran, şu şekilde açıklıyor; “Detoks sağlıklı olmak isteyen herkesin rahatlıkla tercih edebileceği bir uygulama. Günümüz çevresel ve modern hayat koşullarından etkilenmeyenimiz yoktur. Bu koşullar dolayısıyla vücudumuzda biriken toksinleri vücuttan atmanın en kolay yolu ise detoks. Fakat burada yaş unsuru ve kişilerin hastalık durumu gibi noktalara dikkat etmek gerekiyor”.

Juicing nedir? Hangi yaşlarda detoks uygulanabilir?

Juicing, günümüzde meyve/sebze suları ile beslenme yöntemine verilen isimdir. 18 yaş üstü bireylerin herhangi bir sağlık problemi yoksa rahatlıkla detoks yapabileceğini belirten Keservuran, 12-18 yaş arası çocukların, gençlerin ise herhangi bir sağlık problemi olmaksızın mutlaka uzman kontrolünde juicing yapabileceğini söylüyor. Yaşlılık döneminde ise 65 yaş üstü bireylerde yine uzman kontrolünde detoks uygulanabileceğinin altını çiziyor.


Diyalize bağlı böbrek hastalarında, kronik böbrek yetmezliğinde, böbrek emilim bozukluklarında, reaktif hipoglisemi, insüline bağımlı diyabet, polikistik over gibi hastalıklarda juicingin uygun olmadığını belirten Gizem Keservuran, aynı zamanda kan sulandırıcı ilaç kullanan bireylerin ve K vitamini eksikliği olan bireylerin de juicing yapmaması gerektiğinin altını çiziyor.


Juicing neye göre hazırlanmalı?

Ergenlik çağındaki gençler, okul-dershane-özel ders üçgeninde ev yemeklerinden uzak kalıyor. Dolayısıyla sık ve fazla miktarda paketli işlenmiş, fast-food gıda tüketimine eğilmektedir. Bu nedenle periyodik olarak  yapılan juicing, genç metabolizmayı toksinlerden koruyacaktır. En önemli nokta ise içeriğin uzman eller tarafından hazırlanmış olmasıdır. Diğer önemli nokta ise ergenlik çağındaki gençler, juicingi tatil ya da dinlenme günlerinde yapmalıdır.

Gençler için detoks öneriliyor mu?


Detoks bir zayıflama yönteminden ziyade vücudu yenileme ve temizleme yöntemidir. Bilinçsiz beslenme uygulamaları gençlerin sağlığını olumsuz etkilemekte, yetişkinlikte bir çok sağlık problemine zemin hazırlamakta ve beraberinde obezite/fazla kilo şikayetini getirmektedir. Juicing ise akıllardaki gibi düşük kalorili bir uygulama değil, aksine yediğiniz sebze yemeği/salatadan aldığınız vitamin minerali daha da yoğun şekilde vücudunuza alacağınız sağlık deposu karışımlardır.

Aldığınız kilolardan hızlıca kurtulmak için 8 detoks önerisi


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.