Aldığınız kilolardan hızlıca kurtulmak için 8 detoks önerisi

Aşırı et, yağlı yemekler ve tatlı tüketimiyle sindirim sorunları yaşıyorsanız, kilo aldıysanız ve kendinizi yorgun hissediyorsanız yükselen kolesterol, trigliserit, ürik asit seviyelerinizden ve dalgalanan kan şekerinizden kaynaklanıyor olabilir. Bu detoks önerileri tam size göre…

Aşırı et ve tatlı tüketiyorsanız detoks uygulamanızda yarar var. İşte aldığınız kilolardan hızlıca kurtulmak için 8 detoks önerisi...

Durumu hemen toparlamak istiyorsanız Diyetisyen Gizem Şeber’in detoks önerileri tam size göre: 

  1. Günde 2.5-3 litre su tüketin. Ürik asit değerlerini düşürmenin en önemli ve kolay yolu su tüketimini arttırmaktır. Ayrıca gün içerisinde düzenli tüketilen sıvı yorgunluğun üstesinden gelmeye de yardımcı olur.
  2. Günde 2-3 porsiyon kabuklu meyve tüketin. Meyvelerin kabuklu tüketilmesi hem sindirim sistemi problemlerinin üstesinden gelmeye hem de kan şekerinin sebep olduğu acıkmaların önüne geçmeye yardımcı olur.
  3. Kırmızı et tüketimini haftada ikiye indirin. Her gün kırmızı et tüketti iseniz 1-2 hafta süresince kırmızı eti en fazla haftada 2 kez tüketmeye çalışın.
  4. Kırmızı et tüketmeye devam edeceğim diyenler sebze veya kurubaklagil ile tüketmeli. Eğer illa kırmızı et tüketeceğim diyenlerdenseniz sebze veya kurubaklagil yemeklerinize ilave etmeye çalışın. Böylece hem tüketeceğiniz miktar azalmış olur hem de lifli yiyeceklerle bir arada tüketmiş olursunuz.
  5. Mangala ara verin. Ateşe yakın et pişirmek veya sıkça mangal tüketmenin de karsinojenik etkisi olduğunu unutmayın. Sıkça mangal yapıyorsanız bir süre ara verin, et tüketeceğiniz zaman fırında veya haşlama tüketmeye çalışın.
  6. Baharat kullanın. Karabiber gibi bazı baharatların etin vücudumuza olan olumsuz etkilerini azalttığına dair bilimsel veriler vardır.
  7. Her gün salata tüketin. Çiğ sebzeler vücudunuzun ihtiyaç duyduğu vitamin, mineral ve lifin önemli bir bölümünü sağlar.
  8. Yeşil çay veya matcha çayı tüketin. Günde 3 kupa yeşil çay veya 1 kupa matcha çayı tüketin. Her ikisi de antioksidan değerleri çok yüksek çaylardır. Aynı zamanda metabolizmanın hızlanmasını sağlarlar.

Lif zengini yeşil smoothie tarifi

detoks-yesil-sivi-detoks

Malzemeler:

1 adet orta boy salatalık, 2 avuç dolusu ıspanak yaprağı, ½ avokado, ¼ demet nane yaprağı, 1 adet kivi, 250 ml su, ½ limonun suyu, 1 adet yeşil elma



Yapılışı: Tüm malzemeleri blenderdan geçiriniz. İsterseniz buz da ilave edebilirsiniz.


Tüketmemesi gerekenler: Herhangi bir kan sulandırıcı ilaç kullananlar, reglü, gastrit ve ülser hastaları tüketmemelidir.

Çiğ Beslenme ve detoksun önemi


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.