Korkudan patlattı iddiası

İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen terör saldırısında, canlı bombayla birlikte 5 kişi hayatını kaybetti. 7’si ağır 36 yaralı hastanelerde tedavi altına alındı. İkinci bomba ihtimaline karşı İstiklal Caddesi ve Taksim Meydanı kapatıldı. Reuters’ın haberine göre terörist hedefine ulaşamadan korkudan patlattı.

Korkudan patlattı iddiası istiklal caddesi taksim meydanı güvenlik kordonu

Korkudan patlattı iddiası

Reuters’ın Türk yetkililere dayandırdığı haberine göre intihar bombacısı esas hedefinden saptı. İddiaya göre polis varlığından tedirgin olan canlı bomba bu nedenle kendini “korkudan” patlattı. Yetkiliye göre saldırının daha kalabalık bir yerde gerçekleştirilmesi planlanmıştı.

Taksim Meydanı güvenlik nedeniyle kapatıldı

Patlamanın olduğu nokta tam olarak caddeyi kesen Balo Sokak’ın çıkışındaki bir döner büfesinin önü. İlk tahminler, canlı bombanın İstiklal Caddesi üzerinden Galatasaray Meydanı’na doğru ilerlediği ve patlamanın erken gerçekleştiği yönünde. Görgü tanıklarına göre ise patlama, canlı bomba bir turist kafilesinin yanından geçerken gerçekleşti. İstiklal Caddesi ve Taksim Meydanı giriş çıkışları güvenlik nedeniyle kapatıldı.


Hükümet’ten ilk tepki: Teröre alışmayacağız

İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen canlı bomba saldırısıyla ilgili ilk açıklama Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş’tan geldi. Kurtulmuş, “Ne yaparlarsa yapsınlar teröre alışmayacağız” derken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da “terör bir kez daha çirkin ve kalleş yüzünü göstermiştir” diye konuştu.

İlk açıklamayı İstanbul Valisi Vasip Şahin yaptı


Olay sonrası İstiklal Caddesi her iki ucundan giriş çıkışlara kapatılırken, polis ikinci bir saldırı ihtimaline karşı güvenlik şeridini sürekli genişletiliyor. İstanbul Valisi Vasip Şahin olay yerinde yaptığı açıklamada saldırıyı canlı bombanın gerçekleştirdiğinin kesin olduğunu, ancak diğer ayrıntıların yapılacak incelemeler sonucunda belirleneceğini söyledi.


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.