Restoran Haftası: İstanbul’un tarihi sokaklarında lezzet turları

İstanbul’un gelenekselleşen lezzet buluşması 7. Restoran Haftası; gastronomiyi kültür sanat etkinlikleriyle birleştiriyor. Restoran Haftası kapsamında 16 Nisan’da Bahar Akıncı, 22 Nisan’da Saffet Emre Tonguç rehberliğinde iki farklı lezzet turu ile İstanbul’un eski sokaklarının tarihi ve sokak lezzetleri keşfedilecek.

7. Restoran Haftası'nda Bahar Akıncı ve Saffet Emre Tonguç ile İstanbul'un eski sokaklarında tarih ve lezzet durakları keşfedilecek...

Bahar Akıncı ile Fener ve Balat Turu

Seyahat yazarı ve mutfak araştırmacısı Bahar Akıncı Restoran Haftası kapsamında lezzet severler ile buluşuyor. 16 Nisan 2016 Cumartesi günü 12:00 de Cibalikapı’da başlayacak tur; Fener Rum Patrikhanesi, Fener Rum Erkek Lisesi, Kanlı Kilise, Sinegoglar, eski evler, galeriler, üçüncü nesil kahveler ve semtin kendine has sokak lezzetleri ile devam edecek. Her köşesi tarih kokan Fener & Balat turu; gün batımında Hasköy’de yer alan Rahmi Koç müzesi içindeki Halat by Divan Restoran’da nefis bir akşam yemeği (dünyadan sokak lezzetleri) ile sona erecek.

Saffet Emre Tonguç ile Karaköy restoran haftası yemek lezzet durakları istanbul mekanları

Saffet Emre Tonguç ile Karaköy

Tarihçi, Seyahat yazarı ve rehber Saffet Emre Tonguç rehberliğinde İstanbul’un semt ve sokak lezzetleri, Restoran Haftası turları ile meraklılarına farklı bir lezzet deneyimi yaşatacak. 22 Nisan 2016 Cuma günü gerçekleşecek “Saffet Emre Tonguç ile Karaköy” turunda; Tophane, Tophane Çeşmesi, Kılıç Ali Paşa Hamamı ve Medresesi, Türk Ortodoks Patrikhanesi, Aya Andrea Rus Kilisesi (Fransız Geçidi, Süslü Karakol, Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi, St. Benoit Lisesi, Surp Hisus Pirgiç Ermeni Katolik Kilisesi Yeraltı Camii, Kemankeş Camii, Abud Han, Ziraat Bankası Binası, Karaköy Palas, Musevi Müzesi, Minerva Han, Sümerbank, Union Han, Kamondo Merdivenleri, Salt Galata, Merkez Bankası gezilecek. Restoran Haftası noktalarından Ferahfeza Restoran’da yenilecek Restoran Haftası özel menüsü yemeğinin ardından, Arap Camii, Saliha Sultan Sebili, Sokollu Mehmed Paşa Camii, Ceneviz Surları, Fatih Bedesteni, Makbul İbrahim Paşa Camii, Rüstem Paşa Medresesi ve Tünel gezilerek tur bitirilecektir.


colonie karaköy restoran haftası

Restoran Haftası boyunca sokak yemekleri restoranlarda, restoranlar sokaklarda…

Dude Table organizasyonu ile gerçekleşen 7. Restoran Haftası, 7. Yılında “Sokak lezzetleri restoranlarda, restoranlar sokakta” başlığı ile hem dünyanın hem de Türkiye’nin farklı sokak lezzetlerini ve şaraplarla uyumunu lezzet meraklılarıyla buluşturacak. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya ve Gaziantep olmak üzere 7 şehirde yaklaşık 150 restoranın katılımıyla gerçekleşecek Restoran Haftası kapsamında; sokak lezzetleri şeflerin özel yorumları ve şarap eşlemeli menüler şeklinde uygun fiyat politikasıyla sunulacak. Ayrıca Restoran Haftasına katılan yaklaşık 20 “fine dining” restoranın ayın farklı bir gününde servis edecekleri “Degüstasyon Menüsü” ile Nisan ayı boyunca ayrıcalıklı lezzetleri ulaşılabilir kılınacak.

İstanbul Sokak Lezzetleri Enstalasyonları

Bir ay boyunca şehir hayatına renk ve yeme içme sektörüne canlılık katacak Restoran Haftası kapsamında etkinliğe katılan 150‘ye yakın restoran menülerini lezzetlerle uyumlu şaraplar eşliğinde sunarken; bazı noktalar “Degüstasyon Menüleri”, ” Chef Table”, “Street Food& Street Jazz”, “Wine&Bite”, “Street Food Party” başlıklı farklı etkinliklere imza atacak.

Gaziantep‘te 16 Nisan‘da Bayazhan‘nın avlusunda şehrin sokak lezzetlerinin sunulacağı lezzet şöleni, 7. yılında Restoran Haftasının heyecan verici etkinliklerinden biri olacak.

Restoran Haftası noktalarında ziyaretçileri bekleyen sürprizlerden biri de sanatçı Sabo Akdağ, Cansu Gürsu ve Serkan Yolcu‘nun “Restoran Haftası Sokak Lezzetleri Enstalasyonları” olacak. Sokak lezzetlerini sanatsal içerikle buluşturan sanatçıların çalışmaları bir ay boyunca Restoran Haftası noktalarında sergilenecek.

Restoran Haftası Lezzet Deneyimi Noktaları

Agency
Nişantaşı Brasserie
Conrad İstanbul Bosphorus – Manzara Restaurant
Escale
FerahFeza
Fiamma
Frankie
Madeo
Topaz
Shangri-La Bosphorus – IST TOO
White Mill

İstanbul’da Restoran Haftası Noktaları

Ataköy, Bakırköy, Bahçeşehir, Yeşilköy

Bishop Yeşilköy
Hikmet Steak House
Lunchbox Bahçeşehir
Lunchbox Capacity
Lunchbox Çorlu
Midpoint Ataköy
Midpoint Capacity
Sushico Ataköy A Plus
Hyatt Regency Ataköy – Vue Lounge & Bar
Hyatt Regency Ataköy – Brizo

Ataşehir

Develi Ataşehir
Divan Pub Ataşehir
Midpoint Buyaka
Midpoint Palladium
Shot
Sushico Palladium

Karaköy

Cano
Colonie
FerahFeza
Madeo

Nişantaşı

Atiye Steak House
Başköşe
Nişantaşı Brasserie
Cafe Zone
Cento Per Cento
Frankie
Midpoint Nişantaşı
Park Şamdan
Salomanje
St. Regis Brasserie
Sushico Nişantaşı
Wanda
Welldone Nişantaşı

Şişli

Chinese Express Trump Tower
Jamie’s Italian
Marriott İstanbul – The Dish Room
Midpoint Trump Tower
Sushico Astoria
Welldone Zorlu Center

Tuzla

Develi


Bağdat Caddesi

Bausta
Bistro 33
Chinese Exprees Caddebostan
Divan Pub Erenköy
Huxo Bağdat Cad.
Sushico Suadiye
Welldone Suadiye

Beylikdüzü

Huxo Akbatı
Lunchbox Migros AVM
Midpoint Akbatı
Midpoint Florya
Midpoint Marmara Forum

Beşiktaş, Sarıyer, Levent, Tarabya, Maslak, Göktürk, Arnavutköy

Agency
Ace Restaurant & Lounge
Bistecca
Chef’s Secret
Conrad İstanbul Bosphorus – Summit
Escale
Hilton İstanbul Bosphorus – Veranda Bar & Terrace
Hilton İstanbul Bosphorus – Bosphorus Terrace Restaurant
Ritz Carlton Atelier Real Food
Shangri-La Bosphorus – IST TOO
Sushico Göktürk
Sushico Kanyon
Sushico Uniq
Luzia
Venge
Ace Restaurant & Lounge

Beyoğlu

Baylo
Cheers Pera
Chinese Express Şişhane
Divan Brasserie Beyoğlu
Fiamma
InterContinental İstanbul – City Lights Restaurant & Bar
Leb-i Derya
Midpoint Beyoğlu
Taksim My House
Veranda Pera

Eyüp

Cafe du Levant
Halat

Kadıköy, Moda, Kalamış

Asırlık
Brunell
Develi Kalamış
Develi Marin
Divan Brasserie Kalamış
Midpoint Akasya
Midpoint Fenerbahçe
My Chef
Pavio
Saklı Köşk
Sushico Kalamış
Welldone Akasya

İzmir’de Restoran Haftası Noktaları

6:45
Angie’s
Blanc
Edit
İyi
Kapari Bahçe
Midpoint Alsancak
Sushico Alsancak
Tranche
Tuval Restaurant
Ot Cafe

Bursa’da Restoran Haftası Noktaları

Bamboo Park – Pronto Cafe
Bamboo Park – Kaburga
Brera
Cadde Üstü
Hayal Kahvesi
Sir Winston

Ankara’da Restoran Haftası Lezzet Deneyimi Noktaları

La Gioa
Mag Lounge
Marlinda
Trilye

Ankara’da Restoran Haftası Noktaları

Beat
Bilkent Midpoint
Carmelos
Deligans
Hayyami
James Cook
Louis
Marmaris Balıkçısı
Mood Shifters
Ney’le Mey’le
ODTÜ Mezunlar Derneği
Sushico GOP
Sushico Panora
Teppanyaki
Tint
Welldone Armada

Adana’da Restoran Haftası Noktaları

20. Cadde Restaurant
Black Fish Bistro
Gölevi Restaurant
Naif Lokanta

Antalya’da Restoran Haftası Noktaları

Kaleiçi Meyhane
Pepper Lounge Bistro
Pubbig Bistro
Robert’s Coffee Manavgat
Shift Gastro Pub

Gaziantep’te Restoran Haftası Noktaları


Bayazhan


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.