15 Mayıs 2016 MHP olağanüstü kongresi son durum

MHP’de kongre karmaşası yaşanıyor. Dün kongre için belirlenen yerde olacaklarını ortak açıklamayla duyuran Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ, sabah yeni bir değerlendirme toplantısının ardından Büyük Anadolu Oteli’ne geldi. Polisin çevresine barikat kurarak kapattığı otelin önü sabahın erken saatlerinden itibaren miting alanına döndü.

15 Mayıs 2016 MHP olağanüstü kongresi son durum

SON DURUM: Yusuf Halaçoğlu 4 genel başkan adayı adına ortak açıklamayı okudu. Sinan Oğan, “25. İcra Müdürünü davet ettik” dedi. Koray Aydın ise “Haziranda kurultayımızı yapacağız” diye konuştu. MHP kurultay krizinde ardı adına son dakika haberleri geliyor… Genel Başkan adaylarından Meral Akşener, partili ve delegelerin oluşturduğu kalabalığı engellemek için TOMA’larla beraber kurulan polis barikatlarının önünde, barikat demirinden tutarak bekledi. Akşener’in, “Emniyet’in yazılı emrini görmeden ayrılmayacağız” dediği öğrenildi.

Salt çoğunluk aşıldı

Genel Başkan adaylarından Meral Akşener, partili ve delegelerin oluşturduğu kalabalığı engellemek için TOMA’larla beraber kurulan polis barikatlarının önünde, barikat demirinden tutarak bekledi. Akşener’in, “Emniyet’in yazılı emrini görmeden ayrılmayacağız” dediği öğrenildi. MHP’de muhalifler tüzük kurultayı için gerekli olan salt çoğunluğun sağlandığını iddia etti ancak herhangi bir sayı açıklanmadı.


İcra Müdürü’nü davet ettik

Sinan Oğan, polisin elinde resmi bir belge olmadığını söyledi. Oğan, “25. İcra Müdürü’nü buraya davet ettik. Sözlü değil resmi bir belge talep ediyoruz. Yazılı bir açıklama yapılana, resmi bir belge ibraz edilene kadar ayrılmayacağız. Tel örgülerden elimi çekmeyeceğim” dedi. Ümit Özdağ ise “Kongre yapmak, tüzük değiştirmek istiyoruz. Biz sonuçta bu kongreyi yapacağız” diye konuştu.

Koray Aydın: MHP Kurultayı Haziran’da yapılacak

Koray Aydın: Adaylardan Koray Aydın’dan önemli bir açıklama geldi. Noter çağırarak durumu tespit ettirdiklerini kaydeden Aydın, “Mayıs ayında açıklanacağı söylenen Yargıtay kararını bekliyoruz, haziranda kurultayımızı yapacağız” dedi. Aydın, “Bir ülkücü olarak buradaki durumu görünce ağlamak istiyorum” sözleriyle alınan güvenlik önlemlerini eleştirdi.

Polis, MHP’nin olağanüstü kongresinin yapılacağı otele girişe izin vermiyor

Polisin çevresine barikat kurarak kapattığı otelin önü sabahın erken saatlerinden itibaren miting alanına döndü. Bir ara partililer arasında kavga da yaşanan alanda muhaliflerin konuşma yapması bekleniyor. Muhalifler tutanakla kurultaya gelen delegelerin sayısını tespit etmeye çalışıyor.

MHP genel başkan adaylarının çağrısıyla toplanan partililer ve delegelerin önü, kurultayın yapılacağı otele yakın bir mesafede kesildi. MHP’li adaylar Akşener, Aydın, Oğan ve Özdağ saat 11.00 sıralarında kurultay yapmak istedikleri otele geldi. Genel başkan adayları, miting alanına dönüşen bölgeden geçerek polis bariyerlerinin önüne doğru ilerledi. Kalabalığın geriye doğru çekilmesini istediler. Adaylardan Ümit Özdağ, barikatların üzerine çıkarak, bekleyen partilileri yatıştırmaya ve polis barikatına yüklenmelerine engel olmaya çalıştı.

MHP delegeleri toplanıyor

İmza toplama çalışması yürütülüyor

Muhalifler Ankara’da yaklaşık 800-900 delegenin kendilerine destek için beklediği iddiasında. Otel çevresinde imza toplama çalışması yürütülüyor. Alanda üst kurul delegelerinin imzaya beklendiği anonsu yapıldı. Bir “hazırun” defteri de hazır tutuluyor, delegelerden buraya geldiklerine dair imza alınacak. Alanda “Bahçeli istifa”, “Yönetim istifa” ve “Alparslan Türkeş’in askerleriyiz” şeklinde sloganlar da duyuluyor.

Genel merkez aleyhinde sloganlar

MHP’li muhalifler Koray Aydın, Meral Akşener, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ’ın otele gelmesini bekleyen partililer, MHP genel merkezi aleyhinde slogan attı.

Muhaliflerden son değerlendirme

Muhalif adaylar, Büyük Anadolu Oteli’ne birlikte gitmeden önce Sinan Oğan’ın Öveçler’deki ofisinde bir araya geldi. Akşener, Aydın, Özdağ ve çağrı heyeti son bir değerlendirme yaptı.


Alparslan Türkeş’in kızı Çaprı Türkeş muhaliflere destek oldu

MHP’li Sinan Oğan, Meral Akşener, Koray Aydın ve Ümit Özdağ sabah saatlerinde bir araya geldikleri Sinan Oğan’ın Öveçler’deki ofisinden, kurultayın yapılması öngörülen Büyük Anadolu Oteli’ne aynı araçla geçti. MHP Kurucu Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş’in kızı Çağrı Türkeş de aynı araçla geldi. Çevik kuvvet ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı otel etrafında toplanan grup, MHP Genel Merkezi aleyhine sloganlar attı, “Bahçeli istifa” pankartları açtı.

MHP olağanüstü kongre sürecinde bugüne kadar neler yaşandı?

Ankara 12’inci Sulh Hukuk Mahkemesi’nin 8 Nisan’daki ilamıyla MHP olağanüstü kongresinin toplantıya çağrılması ve gerekli işlemlerin icrası hususunda bir çağrı heyeti (kayyum) oluşturulmuştu.

Kongre için görevlendirilen heyet, 15 Mayıs tarihinde olağanüstü kongre çağrısı yapmıştı. Ancak olağanüstü kurultay süreci yerel mahkemeler tarafından durdurulmuştu.

Genel başkan adayları Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ, Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesinin olağanüstü kongre kararının engellenmesine yönelik itiraz kararını kabul edilmesi halinde 15 Mayıs’ta kongrenin gerçekleşeceğini açıklamıştı.

Son olarak Ankara 2. İcra Mahkemesi, MHP’de olağanüstüsü kurultay yapılmasının engellenmesi kararına yapılan itirazı kabul etmişti. Bu karardan birkaç dakika sonra Gemerek’teki Asliye Hukuk Mahkemesi, olağanüstü kongreyle ilgili yeni bir tedbir kararı almıştı.

Bunun üzerine açıklama yapan parti avukatı Yücel Bulut, kongrenin yapılamayacağını söyleyerek, polisi göreve çağırmıştı.

Cuma akşamı ise Ankara 25’inci İcra Müdürlüğü, Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesinin ihtiyati tedbir kararının hala geçerli olduğunu ve kongrenin toplanamayacağını duyurmuştu.


Son olarak da valiliğin kongrenin yapılamayacağına dair kararı gelmişti.


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.