30. Uluslararası İzmir Festivali Joshua Bell ile başladı

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) tarafından düzenlenen 30. Uluslararası İzmir Festivali, (17 Mayıs – 25 Haziran 2016) dünyaca ünlü keman virtüözü Joshua Bell’in açılış konseriyle başladı.

30. Uluslararası İzmir Festivali Joshua Bell ile başladı

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) bu yıl 30’uncu kez düzenlenen Uluslararası İzmir Festivali’ni, dünyaca ünlü keman sanatçısı Joshua Bell‘in sahne aldığı konserle başlattı.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, törendeki konuşmasında, İzmir Festivali’ni İKSEV’in 30 yıldır özveriyle sürdürdüğünü belirterek teşekkür etti.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise konuşmasında konser salonları ve kültür merkezleri olmadan, bir kentte sanattan bahsedilemeyeceğine dikkat çekti, “çevreden sanata, kentin tüm altyapı ihtiyaçlarını” karşılamaya çalıştıklarını dile getirdi.

Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı’nın katkıları, Eczacıbaşı Holding’in ana sponsorluğu, Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ve İzmir İtalya Konsolosluğu işbirliği ile düzenlenecek festivalde üçü halka açık on konser yapılacak. Festival için seçilen gösteri mekanları, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi, Celsus Kütüphanesi, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu ve Efes Antik Tiyatro.


İzmir Festivali, 25 Haziran’da Efes Antik Tiyatro’daki Viyana Senfoni Orkestrası konseriyle sona erecek.

Uluslararası İzmir Festivali

“Kültür ve Sanat Kenti İzmir” sloganıyla çalışmalarını sürdüren İKSEV, bu yıl 30. sunu gerçekleştireceği Uluslararası İzmir Festivali’yle, alanlarında dünyanın en önemli isimlerini İzmir’e getirerek Türkiye’nin ve İzmir’in tanıtımını başarıyla yapmaktadır. Tarihi mekânları sanatla buluşturan İzmir Festivali, Efes Antik Tiyatrosu, Celsus Kütüphanesi, Efes Odeon’un yanı sıra Meryemana Evi, St. Policarp Kilisesi, Agora, Bayraklı Ören Yeri, “Ana Tanrıça’nın Kenti” Metropolis, Büyük İskender’in İzmir’i yeniden kurduğu Kadifekale’yi, çağlar boyunca müzikle tedavinin başkenti olmuş Bergama Asklepion’u, Çeşme Kalesi’ni ve Türkiye’nin ilk yavaş kenti Seferihisar’daki Sığacık Kalesi’ni, kent tarihinin önemli tanıkları olan Ayavukla Kilisesi ile tarihi İzmir Sigara Fabrikasını, Efes Ticaret Agorası’nı da mekânları arasına katmıştır. Uluslararası İzmir Festivali, nitelikli programları ve tarihi mekânları sanatla yaşatan etkinlikleriyle Avrupa Festivaller Birliği’nin prestijli bir üyesidir.


Ray Charles, Joan Baez, Sting, Elton John, Chris De Burg, Kiri Te Kanawa, Byran Adams, James Brown, Paco De Lucia, Fazıl Say, Güher – Süher Pekinel, Leonidas Kavakos, Julian Llyod Weber, Kudsi Erguner, Shlomo Mintz, Maksim Vengerov, José Careras, Ivo Pogorelich, Alirio Diaz, Jan Garbarek, Giora Feidman, Marian Geras, Cesaria Evora, Emma Shapplin, Suna Kan,  Ian Anderson, Chick Corea, İdil Biret, Nigel Kennedy, George Zamfir ve Jane Birkin gibi sanatçılar; The Philarmonia, Çek Filarmoni, Royal Philharmonic Orchestra, Philarmonia Arturo Toscanini, Berlin Oda Orkestrası, St. Petersburg Filarmoni Orkestrası, Leipzig Gewendhaus Bach Orkestrası, Viyana Filarmoni Orkestrası, Moskova Senfoni Orkestrası, Orchestra de Paris, La Scala, Concertgebauw Orkestrası, Berlin Filarmoni Orkestrası, Viyana Filarmoni Orkestrası “I Musici” Oda Orkestrası gibi orkestralar; Yuri Temirkanov, Rafael Fruchbeck de Burgos, Emre Aracı, Lorin Maazel, Leonard Slatkin, Vladimir Ashkinazy, Ola Rudner, Alexander Rudin, David Gimenez, Tolga Kashif, Zubin Mehta, Myung – Whun Chung, Esa – Pekka Salonen, Herbert Blomstedt, Daniela Gatti ve Sir Simon Rattle gibi şefler; Cristina Hoyos, Martha Graham Dance Campany, Baryshnikov & White Oak Dance Project, Scala Balesi, İspanya Ulusal Balesi, Cenevre Balesi, The Royal Balet of Flanders, Balet Du Rhin, Maurice Bejart Tokyo Balesi, New York City Balet, Montreal caz Balesi, Hollanda Ulusal Balesi gibi bale topluluklarıyla, dünya kamuoyunun dikkatini Efes Antik Kenti’ne çekmeyi başaran İKSEV, dünyanın her yerinde konserler veren bu sanatçıların kariyer bilgilerine “İzmir Festivali” adını yazdırarak, kentimizin tanıtımını tüm dünyada, sanat yoluyla yapmayı sürdürmektedir.


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.