30. Uluslararası İzmir Festivali’ne Joshua Bell katılacak!

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) tarafından düzenlenen 30. Uluslararası İzmir Festivali, 17 Mayıs – 25 Haziran 2016 tarihleri arasında dünyaca ünlü keman virtüözü Joshua Bell’in açılış konseriyle gerçekleşecek.

Halka açık 10 konser. Tarihin içinde müzik ziyafeti…

Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı’nın katkıları, Eczacıbaşı Holding’in ana sponsorluğu, Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ve İzmir İtalya Konsolosluğu işbirliği ile düzenlenecek Festival’de üçü halka açık on konser yapılacak. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi, Celsus Kütüphanesi, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu ve Efes Antik Tiyatro 30. Uluslararası İzmir Festivali gösteri mekânları olarak belirlendi.

Durun ve bu müziği bir dinleyin: Joshua Bell

Uluslararası İzmir Festivali’nin 30 yıldır niteliğinden ödün vermeden yapılabilmesi, sanatı yaşamın olmazsa olmazı kabul eden sosyal sorumluluk sahibi kurumların destekleri ile mümkün oluyor. İKSEV; İzmir’i kendi adını taşıyan uluslararası nitelikteki Festivali ile bir marka kent olarak tanıtmak için verdiği çabaları destekleyen, İzmir’in ekonomik ve ticari yaşamını var etmenin yanı sıra kültür ve sanatının da gelişmesini sağlamayı görev edinen kurum ve kuruluşların desteğine minnet duyuyor.


Gerek nitelikli programları gerekse tarihi mekânları sanatla buluşturmadaki çabalarıyla dünyadaki benzerleri arasından sıyrılarak, adını ilk sıralara yükselten Uluslararası İzmir Festivali, otuzuncu yılında da dopdolu ve nitelikli bir program sunuyor.

30. Uluslararası İzmir Festivali’nin açılışına dünyanın en ünlü keman virtüözleri arasında olan Joshua Bell katılacak.

30. Uluslararası İzmir Festivali'nin açılışına dünyanın en ünlü keman virtüözleri arasında olan Joshua Bell katılacak.

30. Uluslararası İzmir Festivali’ni klasik müzik dünyasında “müzisyenlerin müzisyeni” olarak tanınan keman dünyasının bir numarası Joshua Bell’in konseriyle başlayacak. 17 Mayıs 2016 Salı günü AASSM’de yapılacak “30. Yıl Açılış Konseri” nde Bell’e genç neslin bol ödüllü piyanistlerinden Sam Haywood eşlik edecek. Her konseri olay olan, her kaydı listeleri sallayan Joshua Bell’i bazı kesimler “metrodaki kemancı” olarak tanısa da Bell, durmak bilmeyen merakı, tutkusu ve çok yüzeyli müzikal ilgisiyle klasik müzik dünyasında eşi bulunmaz bir sanatçı olarak önemli bir tanınırlığa sahip. Günümüzün klasik müzik gündemini belirleyen Kennedy Center Honors’ın sanatçı komitesinde, New York Philharmonic Yönetim Kurulu’nda ve Amerika’nın iç şehirlerinde yaşayan binlerce çocuğa enstrüman sağlayan Education Through Music’te hizmet sunan Bell, 2011 yılından bu yana, kurulduğu 1958’den beri en seçkin orkestralar arasında yer alan Academy of St. Martin in the Fields’in Müzik Direktörlüğünü de sürdürüyor.

Pek çok uluslararası başarının sahibi olan, tutkulu doğal yeteneği ve ışıltılı duruluğu her zaman takdir edilen piyanist Sam Haywood eşliğinde Joshua Bell, 17 Mayıs akşamı İzmir’in müzik tarihine geçecek bir konsere imza atacak.

Konservatuarlar aynı sahnede!

Geçen otuz yılda kent halkının sanatsal beğenisinin yükselmesinde önemli bir rol oynayan, nitelikli programlarıyla kendi seyircisini yetiştiren Uluslararası İzmir Festivali, otuzuncu yılında mutlu bir buluşmaya da ev sahipliği yapacak. Çok değerli sanatçı ve müzisyenlerin yetiştiği Ege Üniversitesi Devlet Klasik Türk Musikisi Konservatuvarı ve Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı, 25 Mayıs 2016 Çarşamba günün “One Stage” projesi ile ilk kez aynı sahnede buluşacak. Saat 21.30’da AASSM’de yapılacak konserde her iki kurumun değerli bestecilerinin Festival için besteledikleri eserler yine iki kurumun değerli icracıları tarafından Festival sahnesinde seslendirilecek. Bu çok özel konser halka açık olarak davetiyeli yapılacak. Davetiyeler AASSM’deki İKSEV gişesinden alınabilecek.

Ufuk & Bahar Dördüncü Kardeşler iksev izmir festivali konser
Ufuk & Bahar Dördüncü Kardeşler

Sahnede isyan var!

Dünya müzik çevrelerinde sıra dışı projeleriyle tanınan piyanist Ufuk & Bahar Dördüncü Kardeşler, 2 Haziran 2016 Perşembe günü 21.30’da AASSM’de Festival izleyicilerine  “Sahnede İsyan” adlı benzersiz bir deneyim yaşatacak. Günümüzün önemli sinema adamlarından Fabrice Aragno’nun görsel tasarımı eşliğinde Dördüncü Kardeşler, dönemlerinde sahnede isyan yaratan Debussy ve Stravinsky’nin eserlerini dört el piyano ile yorumlayacak.

Konser şarkıları seçiliyor

İKSEV’in iki yılda bir kurucu başkanı Dr. Nejat F. Eczacıbaşı adına düzenlediği Ulusal Beste Yarışması’nın dokuzuncusu 7 Haziran 2016 Salı gecesi 30. Uluslararası İzmir Festivali’nde sonuçlandırılacak. Konser Şarkıları dalında düzenlenen yarışmada finale kalan 12 eser AASSM’de saat 21.30’da yapılacak Yarışma Konserinde Şef Serdar Yalçın yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası tarafından seslendirilecek ve derecelendirme seçici kurulun, orkestra üyelerinin ve dinleyicilerin oylarıyla belirlenecek. Aynı gece 1. ve 2. Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışmalarının birincisi Hasan Uçarsu’nun İKSEV’e armağan olarak yazdığı “İzmir, Güzel İzmir” adlı eserinin dünya prömiyeri de yapılacak. Konseri izlemek isteyenler ücretsiz davetiyelerini AASSM’deki İKSEV gişesinden alınabilecek.


Festivalde gizem

İzmir’in en eski yerleşik sanat kurumu İzmir Devlet Tiyatrosu, Uluslararası İzmir Festivali’nin otuzuncu yılına, polisiye ve gizem edebiyatının önemli ismi Anthony Horowitz’in tek oyunu “Ermişler ya da Günahkârlar” ile katılacak. 9 Haziran 2016 Perşembe günü saat 21.30’da İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi’nde sahnelenecek oyunu Barış Erdenk yönetecek. Cemalettin Çekmece (Dr. Farquhar), Tamer Yılmaz (Styler) ve Canan Erener Şen’in (Hemşire Plimpton)rol aldığı oyunun dekorları Emre Satı, Kostümleri Medina Yavuz, Işığı Zeynel Işık, müziği Orhan Enes Kuzu ve dansları Sibel Erdenk’e ait.

Akıl hastası bir katilin iç dünyasını anlamaya çalışan yazar, kendisinin karanlıkta kalmış yönleriyle yüzleşmek zorunda kalır. İnsan doğasını ortaya koymaya çalışırken, iyi ile kötü arasında sıkı bir ilişki olduğunu savunur. Tıpkı ermişler ve günahkârlar gibi…

Paco Pena flamenko flamenco gitar iksev 30. izmir festivali konser
Paco Pena

Flamenco gitarın efsane ismi Paco Pena ile yeniden…

Flamenco Gitarın efsane ismi Paco Pena, uzun bir aradan sonra tekrar Uluslararası İzmir Festivali’nde.  Pena ve Grubu, Flamencura Projesi ile 14 Haziran 2016 Salı günü Kültürpark Açıkhava Tiyatrosunu dolduracak izleyicilerini Flamenco felsefesinin derinliklerine götürmeyi vadediyor. İspanya’nın tutku ve sıcaklığının dans ve müziğin büyüsüyle buluştuğu Flamencura’da bu müziğin ve dansın en iyileri Paco Pena ile aynı sahneyi paylaşacak.

Flüt ve piyano ile barok bir gece

İnsanlığın bildiği en eski çalgılardan biri olan flüt, İtalyan virtüöz Massimo Mercelli’nin nefesiyle bambaşka bir anlam kazanıyor.  Sıra dışı piyanist Ramin Bahrami eşliğinde Mercelli, Bach’ın ölümsüz müziğini benzersiz virtüözitesi ile 16 Haziran 2016 Perşembe günü Celsus Kütüphanesi’nin muhteşem atmosferinde yorumlayacak. Bach’a olan hayranlıklarını “Bach Sanssouci” adını alarak kanıtlayan İkili, Bach’ın flüt ve klavsen için yazdığı ölümsüz eserlerini birlikte seslendirecek.

Mauro Maur izmir festivali celsus kütüphanesi konser

Sinemanın büyüsü Celsus Kütüphanesi’nde!

20 Haziran 2016 Pazartesi günü Celsus Kütüphanesi sıra dışı bir konsere sahne olacak. Müzik dünyasına trompeti bir solo enstrüman olarak kabul ettiren, ünlü bestecilerin adına eserler bestelediği Mauro Maur, Festival’e sinemanın büyüsünü taşıyacak.  İzmir İtalya Konsolosluğu işbirliği ile yapılacak konserde Mauro Maur’a birlikte çok başarılı konserlere imza attığı Kanadalı piyanist Francesca De Clossey eşlik edecek. Maur ve De Clossey, Morricone, Piccioni ve Rota’nın sinema tarihine geçen film müziklerine unutulmayacak bir Celsus Gecesinde yeniden can verecek.

Chopin’in izinde: Konrad Skolarski

Polonya’nın genç umudu piyanist Konrad Skolarski, Chopin’in kalbinin gömülü olduğu topraklarda yetiştiğini inkâr etmeyen yeteneği ile çağdaşları arasında ayrıcalıklı bir yere sahiptir. 30. Uluslararası İzmir Festivali, çağımızın bu genç piyano dâhisini ağırlamaktan gurur duymaktadır. Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ile İzmir Fahri Konsolosluğu işbirliği ile 22 Haziran 2016 Çarşamba günü Celsus Kütüphanesi’nde yapılacak Konserde Skolarski, Bach, Chopin, Berio, Debussy, Rachmaninov, Scriabin ve Liszt’in eserlerinden örnekler seslendirecek.

Viyana Senfoni Orkestrası Efes Antik Tiyatro'da!

Viyana Senfoni Orkestrası Efes Antik Tiyatro’da!

30. Uluslararası İzmir Festivali’nin kapanış konserini 25 Haziran 2016 Cumartesi günü Efes Antik Tiyatro’da Viyana Senfoni Orkestrası yapacak. Klasik müzik dünyasında tartışmasız önemli bir ağırlığa sahip Viyana Ekolünün önde gelen temsilcilerinden Viyana Senfoni Orkestrası’nı, 2014 yılında Yılın Şefi Seçilen genç kuşağın yıldız isimlerinden Pablo Heras-Casado yönetecek. Temelleri 1900 yılında atılan Viyana Senfoni Orkestrası, Efes Konseri’nde günümüzün en iyilerinden, Alman-Japon piyanist Alice Sara Ott’a eşlik edecek. Ott, Liszt’in 2 numaralı piyano konçertosunu, Orkestra ise Çaykovski’nin “Fırtına” fantezi uvertürü ile Dvorak’ın 7. Senfonisini seslendirecek.

Biletler Biletix’te!


30. Uluslararası İzmir Festivali’nin Açılış Konserinin biletleri 18 Nisan 2016 Pazartesi günü Biletix’de satışa çıkacak. Festival’in tüm biletlerine 2 Mayıs 2016 Pazartesi gününden itibaren Biletix gişelerinden alınabilecek.


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.