65. Hükümet güven oylamasında: Hükümet güven oyu aldı

Başbakan Binali Yıldırım’ın kurduğu 65. Hükümet için güven oylaması yapıldı. TBMM Genel Kurulunda, AK Parti Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım başkanlığında kurulan 65. Hükümet ile ilgili güven oylaması yapıldı. 65. Hükümet Meclis’ten 315 oyla güvenoyu aldı.

65. Hükümet güven oylamasında: Hükümet güven oyu aldı

TBMM Genel Kurulu’nda, bugün AK Parti Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım başkanlığında kurulan 65. Hükümet ile ilgili güven oylaması yapıldı. Sonuçların açıklandı.

AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım başkanlığındaki 65. Hükümet, Meclis Genel Kurulu’nda düzenlenen oturumda 315 oyla güvenoyu aldı

AK Parti TBMM Grubu, 65. Hükümetin güven oylaması öncesinde bakan ve milletvekillerine kahvaltı verdi.


Grup Başkanlığından milletvekillerine yapılan duyuruda, saat 11.00’de TBMM Genel Kurulunda yapılacak 65. Hükümetin güven oylaması öncesinde, Genel Kurula yetişmede sorun yaşamamaları için tüm bakan ve milletvekillerinin programlarını Ankara’da olacak şekilde yapmaları istendi.

TBMM üyeler lokantasında saat 10.00’da verilen kahvaltıya davet edilen milletvekilleri ve bakanlardan, saat 11.00’de açılan Genel Kurul’da görüşme yapılmaksızın doğrudan güven oylaması yapılacağından, gerekli hassasiyeti göstermeleri talep edildi.

AK Parti, dokunulmazlıklarla ilgili Anayasa değişikliği teklifinin 2. turu öncesinde de milletvekillerine kahvaltı vermişti.

Genel Kurul’daki oturum saat 11.00’de başladı. Meclis’te oylama öncesi yoklama yapıldı.

Toplantı yeter sayısına (184) ulaşılmasıyla oturum başladı. Meclis Başkanı İsmail Kahraman ilk olarak grup başkan vekillerine söz verdi.


CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, konuşmasında yıldönümü olan Gezi olaylarına değindi ve hükümeti eleştirdi.

Ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı da Gezi olaylarıyla ilgili bazı değerlendirmeleri oldu. Gezi olaylarında “toplum mühendisliği” yapıldığını belirten Bostancı, “Sandıkta devrilemeyen bir hükümet, başka yollarla devrilmek istendi” ifadelerini kullandı.

Bu sözler Genel Kurul’da tansiyonun yükselmesine neden oldu. Bir kez daha söz alan Levent Gök, Bostancı’nın sözlerini kabul etmediklerini belirtti Gezi olaylarında polisin orantısız güç kullanıldığının insan hakları raporlarına da yansıdığını kaydetti.

Yaşanan sözlü tartışma büyümeden sonlandı.

Ardından Meclis Başkanı İsmail Kahraman, milletvekillerine güven oylaması için 5 dakika süre verdi.

453 vekilin katıldığı oylamada kabul oy 138 red oyuna karşılık 315 oyla kabul oyu aldı. Yeterli sayı olarak 276 kabul oyu alması gerekiyordu 65. hükümetin. AKP milletvekillerinin de yoğun katılımıyla 315 oy aldı.


Başbakan Yıldırım’ın kısa bir teşekkür konuşması yaptı. Başbakan Binali Yıldırım güven oylamasının ardından resmi olarak Anıtkabir’i ziyaret edecek.


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.