Beyazıt Öztürk Türkiye’yi terk etti

Beyazıt Öztürk Türkiye’yi terk etti. Beyaz Show programıyla yıllardır büyük beğeniyle takip edilen ‘talk show’cu komedyen Beyazıt Öztürk’ün Türkiye’yi terk ettiği açıklandı.

Beyazıt Öztürk Türkiye'yi terk etti beyaz show bitti

Habertürk’ün haberine göre, programı hedef haline gelen Beyazıt Öztürk’ün yaşadığı sıkıntılar nedeniyle yurt dışına yerleşme kararı aldığı, bir süredir Barcelona’ya yerleştiği belirtildi. Program çekimleri için Türkiye’ye gelen Öztürk’ün, program biter bitmez yeniden Barcelona’ya döndüğü ifade edildi.

Beyazıt Öztürk, programında Ayşe Çelik isimli konuğun “İnsanlar ölüyor” sözlerini alkışlattığı gerekçesiyle sosyal medyada hedef haline gelmiş, “Devletimizin, milletimizin yanındayız” diyerek geri adım atmıştı. Ancak programında bir protesto daha gerçekleşen Öztürk’ün son programının da asker ölümleri nedeniyle yayınlanmadığı duyurulmuştu.


Piyango Beyaz Show ve Beyazıt Öztürk’e ÇıktıCem Berberci

8 Ocak 2016 Cuma akşamına. Kanal D televizyonunda 20 yıldır Beyaz Show isimli programın sunuculuğunu yapan Beyazıt Öztürk’ün programına, kendisini öğretmen ve Diyarbakır’da yaşıyor olarak tanıtan bir kişi bağlandı. Yaklaşık 3 dakikalık konuşmasında “Diyarbakır’da yaşanan olaylara tepkisiz kalınmaması gerektiği” ile ilgili açıklamalar yaptı. Türkiye’deki insanlar bu olaydan sonra ikiye bölündü. Beyazıt Öztürk’ü bir kısım insan vatan haini ilan ederken, bir kısmı ise yayına bağlanan kişiyi telefonda konuşturduğu için tebrik etti.

Beyaz Show, formatı gereği eğlence içerikli bir program. Burada siyasi söylemlerin yeri pek olmuyor. Canlı yayınlanan bu programda, böyle konuşmaya başlayan bir seyirciye karşı telefon yarıda kesilip o konuşma yaptırılmasaydı, bu sefer insanlar Beyazıt Öztürk’ü bu olayların yaşanmasından memnun oluyor diye eleştirecekti.


Beyazıt Öztürk yayına bağlanan kişiyi medeni bir şekilde dinledi ve hiçbir insanın yaşamını yitirmemesi için birkaç cümle kuran kişiye katıldığını söyledi. Kaldı ki yayına bağlanan kişi kötü bir şey de söylemedi. Vicdanı, merhameti olan her kişi, insanların terör sebebiyle yaşamını yitirmemesini, bir ülkede sokağa çıkma yasağı olmamasını ister. Yazının devamı

***

Beyazıt Öztürk’e karalama kampanyası: Kim şu vatan haini? Erdal Kişioğlu


Bu ülkenin sevgilisi, değeri; alçak gönüllü, hoşgörülü, güler yüzlü insanı Beyazıt Öztürk’e, programı Beyaz Show’da öğretmen olduğu iddia edilen ancak öğretmen olduğu belirlenemeyen Ayşe Çelik’i programına telefon ile konuk edip onun “insancıl” düşüncelerine kulak vermesinden, ortak olmasından dolayı “vatan haini” yaftalamasında bulunuldu. Peki bu kadar kolay mı bir insanı vatan haini ilan etmek? Yazının devamı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.