Bülent Arınç’tan hükümete: Bu yol baskı rejimlerinin yoludur

Bülent Arınç’ın dün katılacağı Turgut Özal Üniversitesi’nde yapılacak olan Anayasa Çalıştayı iptal edilmişti. Arınç, bugün Twitter hesabı üstünden yaptığı yazılı açıklamada hükümeti hedef aldı.

Bülent Arınç'tan hükümete: Bu yol baskı rejimlerinin yoludur

Turgut Özal Üniversitesi’nde vereceği konferans iptal edilen Eski Meclis Başkanı Bülent Arınç, bu yolun baskıcı rejimlerin yolu olduğunu, özgürlük için mücadele edeceğini duyurdu.

Arınç yaptığı açıklamada “Hoşa gitmeyen gerçekleri duymama ve duyurmama adına izlenen bu antidemokratik yol, baskı rejimlerinin yoludur ve tarih kitapları bu yolun yolcularının hazin sonlarıyla doludur “dedi.

Eski Başbakan Yardımcısı Arınç’ın dün saat 13:30’da Turgut Özal Üniversitesi’nde katılacağı Anayasa Çalıştayı “provokatif olaylar çıkabileceği” gerekçesiyle iptal edilmişti.


Bülent Arınç, “Bu gerekçeye ihtimal vermemekle birlikte alınan bu karara uymak durumundayım” demişti.

“Üniversite öğrencilerine saygısızlık”

Arınç açıklamasına konferans taleplerini kendisinin yapmadığını, üniversite yönetimlerinin değil öğrencilerden geldiğini vurgulayarak başladı.

Her görüşten öğrenci gruplarının ortak mutabakatıyla davet edildiğini söyleyen Arınç, “provokatif olaylar çıkabilir” gerekçesiyle konferansının iptal edilmesini öğrencilere saygısızlık olarak gösterdi.

“Gerçekleri duymayı engelliyorlar”

Bülent Arınç devamında hükümeti kastederek “Siyasi veya idari makamlardan gelen ya da gelebilecek olan bu tür susturma çabaları “Gerçekleri duymayı istememek ve duyulmasını engellemek” kaygısıyla açıklanabilir” dedi.

“AK PARTİ DÖNEMİNDE BİR UTANÇ VESİLESİ”

Açıklamasında hükümete göndermelere devam eden Bülent Arınç, 14 yılda 90 üniversite açmakla gururlanan AK Parti’nin bulunduğu bir dönemde bu tarz uygulamaların utanç vesilesi olduğunu ve milli iradeye saygısızlık yapıldığını anlattı.


Bülent Arınç: Bu yol baskı rejimlerinin yoludur

Bülent Arınç açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Anlaşılan şu ki, Maharet üniversite açmak değil; üniversitelerde özgürlüğün ve bilim üretmenin yolunu açmaktır. Maharet, yönetici olmak değil; yönetebilmektir. Hoşa gitmeyen gerçekleri duymama ve duyurmama adına izlenen bu anti demokratik yol, baskı rejimlerinin yoludur ve tarih kitapları bu yolun yolcularının hazin sonlarıyla doludur.”

“Sesimiz kısılmaya başlandı”

“Bilinmelidir ki, “provokatif olaylar” üniversitelerde konferans verildiğinde değil; bilakis kürsüler, kalemler, meşru ve farklı sesler susturulduğunda çıkar. 40 yılı aşan siyasi hayatımda, inandığım doğruları özgürce söylediğim hiçbir dönemde “provokatif olaylar” çıkmadı. Fakat ne zamanki sesimiz kısılmaya, varlığımız yoklukla imtihan edilmeye başlandı, işte o zaman attığımız her adım ‘olay’ oldu”

“Mahalle değiştirmem, özgürlük için mücadele ederim”

Arınç ayrıca “kendilerini bastıranların kendi mahallelerinin çocukları olduğu için onlara kızıp mahalle değiştirmeyeceklerini” söyledi.

Daha önce omuz omuza mücadele verdikleri insanları bugün saf değiştirdiğini, güç sarhoşluğuyla yasakçılık oynadığını belirten Arınç, “o halde özgürlüklere müdahaleyi, özgürlük için mücadele sebebi sayar ve bunun icabını yaparız” diye konuştu”

İşte Bülent Arınç’ın hükümete yönelik açıklamasının tam metni:

bülent arınç ak parti'yi hedef aldı üniversitede konuşmasının yasaklanması

bülent arınç akp yi hedef aldı

bülent arınç ak parti'yi eleştirdi

bülent arınç ak parti'yi eleştirdi

Ne olmuştu?

Bülent Arınç’ın katılacağı Turgut Özal Üniversitesi’nde yapılacak olan Anayasa Çalıştayı iptal edilmişti. Etkinliğin iptal edilmesi sosyal medyada “Bülent Arınç’ın konuşma yapması istenmiyor mu?” sorusunu gündeme getirmişti.


Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, etkinliğin iptalinin rektörlük tarafından “son dakika kararıyla” alındığını öne sürerek Twitter’dan mesaj yayınladı. Turgut Özal Üniversitesi’nin düzenleyeceği Anayasa Çalıştayı’nın iptal edilmesinin güvenlik nedeniyle olduğunu belirten Arınç, böyle bir gerekçeye ihtimal vermediğini belirtmişti. Haberin devamı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.