Erdoğan, Binali Yıldırım’a hükümeti kurma görevi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Parti’nin yeni Genel Başkanı Binali Yıldırım’ı Beştepe’de kabul ederek 65. Hükümeti kurma görevini verdi.

Başbakan Davutoğlu’nun Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a istifasını sunmasının hemen ardından Erdoğan, Ak Parti’nin yeni Genel Başkanı Binali Yıldırım’ı kabul eti. Erdoğan, Binali Yıldırım’ı 65. hükümeti kurmakla görevlendirdi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın saat 18.00’de gerçekleştireceği kabulde, Başbakan Ahmet Davutoğlu, istifasını sundu. Davutoğlu ve 64. Hükümet’in yeni kabine kurulana kadar göreve devam edeceği bildirildi.


Erdoğan, Binali Yıldırım'a hükümeti kurma görevi verdi beştepe

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Davutoğlu’nun ardından AK Parti’nin yeni Genel Başkanı Binali Yıldırım’ı kabul etti. Binali Yıldırım, kongredeki teşekkür konuşmasının ardından, Ankara Arena Spor Salonu’ndan ayrılarak Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Binali Yıldırım’ı kabulü yaklaşık bir saat sürdü.

Cumhurbaşkanlığının internet sitesinde yer alan görüntüye göre, Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı Yıldırım’ı “Hoşgeldiniz” sözleriyle karşıladı. Yıldırım’a görevinin hayırlı olması temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Allah mahçup etmesin, inşallah.” ifadesini kullandı. Binali Yıldırım da “Allah razı olsun”  karşılığını verdi.

Ak Parti yeni MKYK’da kimler var kimler yok?

Bakanlar Binali Yıldırım’ı tebrik etti

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabından, AK Parti Genel Başkanlığına aday gösterilen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ı kutladı.

Bekir Bozdağ, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Yeni Genel Başkanı’mız ve Başbakanı’mız Binali Yıldırım’ı canı gönülden tebrik ediyorum. Rabb’im, daima yardımcısı ve koruyucusu olsun. Türkiye’yi havadan, karadan, raydan ve denizden birbirine bağlayan Yıldırım, Başbakan olarak daha büyük proje, eser, hizmetlere imza atacaktır. Yaptıkları yapacaklarının, başardıkları başaracaklarının teminatıdır. Vakit, yeni bir heyecanla, tazelenmiş bir nefesle ve hep birlikte, milletimiz ve ülkemiz için koşma vaktidir. Haydi Bismillah.”

“Hedeflerimizden hiç sapmadık”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı da Twitter hesabından, “Genel Başkan adayımız Sayın Binali Yıldırım ülkemize ve milletimize hayırlı olsun” değerlendirmesini yaptı. AK Parti’nin 22 Mayıs Pazar gerçekleştirilecek kongreyle aynı güç ve birliktelikle yola devam edeceğini belirten Sarı, şunları kaydetti:

“Hiçbir güç AK Parti’yi millete hizmet yolundan ayıramaz, ayıramayacak. 14 Ağustos 2001’de ‘Aydınlığa açık karanlığa kapalı’ diyerek çıktığımız bu yolda hedeflerimizden hiç sapmadık. Davamızdan hiç vazgeçmedik. ‘Türkiye için büyük hayallerimiz var’ dedik ve hayallerimizi hep gerçeğe dönüştürdük. Bu kutlu yürüyüşte tüm dava arkadaşlarımla yan yana, omuz omuza yürüyor olmanın gururunu yaşıyorum.”

“Rabbim onun yar ve yardımcısı olsun”

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın AK Parti Genel Başkanlığına aday gösterilmesini, “İcraat adamı Ulaştırma Bakanımız, inşallah pazar günü Adalet ve Kalkınma Partisinin genel başkanı olacak. Şimdiden hayırlı, uğurlu olsun. Son derece hızlı hizmet eden, icraat adamı Ulaştırma Bakanımız, inşallah pazar günü Adalet ve Kalkınma Partisinin genel başkanı olacak. Binali Yıldırım Bakanımıza, inşallah pazar akşamından itibaren de genel başkanımıza, şimdiden hayırlı, uğurlu olsun diyorum. Rabbim onun yar ve yardımcısı olsun. Milletçe birlik ve beraberlik içinde, bu ülkeyi hedeflere taşımayı, milletimize olan borcumuzu ödeyebilmeyi Rabbim bizlere nasip etsin.” diye konuştu.

Ak Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım’ın teşekkür konuşması

AK Parti’nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde Genel Başkanlığa seçilen Binali Yıldırım, yaptığı teşekkür konuşmasında, “AK Parti’nin yeni genel başkanı olarak, bana emanet ettiğiniz bu mukaddes bayrağı asla yere düşürmeyeceğime söz veriyorum.” dedi. 


Yıldırım, Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde bin 405 delegenin oyuyla Genel Başkanlığa seçilmesinin ardından, bir teşekkür konuşması yaptı.

ak parti akp genel başkanı binali yıldırım'ın konuşması

“Yolumuz zor ama aydınlık bir yoldur”

Yıldırım, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Rabbim bu ağır sorumluluğu, bu büyük emanetin gereğini yapma kudretini hepimize nasip eylesin. Ülkemizin içinde bulunduğu zor günlerde sizin gibi yol arkadaşlarımla birlikte omuz omuza yürürken büyük bir şeref ve bahtiyarlık duyuyorum. Yolumuz zor ama aydınlık bir yoldur, geleceğimiz aydınlıktır. Bu kutsal emanetin aynı derecede sahibi, sorumlusu, takipçisi olan büyük Türkiye hedefine hep birlikte emin adımlarla yürüyeceğiz. Kutlu yolculuğumuz, kutlu yürüyüşümüz hayırlı, uğurlu olsun. Yolumuz milletin sesi, nefesi, partimizin lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın yoludur.

Kongrede salonu dolduran, salona sığmayan on binlerce partiliye ve kongrenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Yıldırım, “Yurt içinden, yurt dışından gelerek bu demokrasi şöleninde bu coşkuyu paylaşan misafirlerimize çok teşekkür ediyorum. Türkiye’nin en doğusundan en batısına, en kuzeyinden en güneyine kadar AK Parti için gece gündüz demeden çalışan bütün kardeşlerime, gönül veren vermeyen herkese, aziz milletime şükranlarımı sunuyorum.”

“AK Parti bugünlere kadınlar sayesinde geldi”

Yaptığı teşekkür konuşmasında kadınlara özellikle teşekkür eden Yıldırım, “AK Parti, bugünlere kadınlarımız sayesinde geldi. Kadın kollarımıza her kademede, beldelerde, ilçelerde, illerde, Genel Merkezde fedakarca gece-gündüz demeden çalışan tüm kadınlarımıza, AK kadınlarımıza teşekkür ediyorum özellikle.

Geleceğimiz olan gençler, AK Parti sizlerin omuzunda 2023, 2053, 2071 hedef ve vizyonunu gerçekleştirecektir. Sizde bu enerji olduğu müddetçe, evelallah bize karada da havada da denizde de ölüm yok.” diye konuştu.

“Gerçek bir vefa örneği yaşanmıştır”

Yıldırım, “Bu kongre, bizim ne kadar büyük, ne kadar güçlü bir aile olduğumuzu, kardeşliğin, birliğin, beraberliğin, lidere olan sadakatin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Gerçek bir vefa örneği, bu kongrede bir kez daha yaşanmıştır.” dedi.

Güvenlik kuvvetlerine teşekkür

Yıldırım, Türkiye’nin bütünlüğü, bağımsızlığı, milletin huzur ve güvenliği için sınır kapılarında, Güneydoğu’da gece gündüz çalışan güvenlik kuvvetlerine de teşekkür etti.

Kendisine ve partisine duyulan güvenden ötürü şükranlarını dile getiren Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ya Rabbim bu topraklarda yaşayan bir kardeşimin dahi gönlünü kıracak hizmetlerden bizleri muhafaza eyle. Rabbim, bizlere gönüller yaparak hizmet etmeyi nasip eyle. Bu kongre, bizim ne kadar büyük, ne kadar güçlü bir aile olduğumuzu, kardeşliğin, birliğin, beraberliğin, lidere olan sadakatin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Gerçek bir vefa örneği bu kongrede bir kez daha yaşanmıştır.”


Büyük Türkiye ailesi hedefi için çekirdek ailesini ihmal edebileceğini ifade eden Yıldırım, bu nedenle de eşi ve çocuklarına kendisine gösterdikleri sabır ve anlayış için teşekkür etti. (AA)


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.