Erdoğan doğum kontrolüne karşı çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nüfus planlamasıymış, doğum kontrolüymüş, Müslüman aile böyle bir anlayış içinde olamaz. Neslimizi çoğaltacağız” dedi.

Erdoğan doğum kontrolüne karşı çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜRGEV’in 20. Kuruluş Yıl Dönümü ve Olağan Genel Kurulu’nda konuştu. Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Nüfus planlamasıymış, doğum kontrolüymüş, Müslüman aile böyle bir anlayış içinde olamaz”

Gençler, inanın, bunu başardığınız anda, başardığımız anda, sizden de çok farklı bir nesil tevarüs edecektir. Bunun için yeni dönemi okul yapmaktan ziyade, bakanımla da konuştum,  şimdi de konuşacağım, okul müfredatının içeriğine yoğunlaşma dönemi olarak ilan edin. Kültür alanında da maalesef arzu ettiğimiz mesafeyi henüz kat edemedik. Rüzgarın önünde sürüklenen yapraklar gibi gençler olduğunu da görüyoruz. Bu gençlerin bir kısmını bölücü terör örgütü devşiriyor, zehirliyor, kullanıyor ve maalesef onları acı bir akıbete doğru sürüklüyor. Bugün dağlara giden gençler varsa bu şuurdan nasibini almadığı için gidiyor. Onların gidişini durduracak bir birikime, altyapıya şiddetle ihtiyaç var. DAİŞ gibi mukaddes dinimizi istismar eden terör örgütünün tuzağına düşen gençler var. İnancı var ama şuuru yok. O işin hazzına tam olarak erişememiş. Bakıyorsunuz, uyuşturucu, kumar, çeşitli dünyevi zevkler hatta teknoloji bağımlısı gençler var. Bu ülkenin bir evladının zayi olmasına gönlümüz razı olmaz. TÜRGEV’e çok önemli görevler düşüyor. Vakıf hizmeti tatmin etme değil, nefsi terbiye etme yeridir. Vakıf hizmeti dünyaya değil, ukbaya yapılan yatırımdır.


Neslimizi çoğaltacağız

Zürriyetimizi artıracağız, neslimizi çoğaltacağız diyorum. Nüfus planlamasıymış, doğum kontrolüymüş, hiçbir Müslüman aile böyle bir anlayış içinde olamaz. Rabbim ne diyorsa, sevgili peygamberim ne diyorsa biz o yolda gideceğiz. Birinci derecede görev annededir.


“İdealimizdeki gençleri yetiştirmek için kendi müesseselerimizi kurup geliştirmemiz gerekiyor”

Kendi meselelerimizi kendimiz çözmek mecburiyetindeyiz. İster öğrenci yurdu gibi spesifik bir mesele olsun, isterse savunma sanayi gibi kompleks bir konu olsun, hiç fark etmez. Hepsinde de iş dönüp dolaşıp aynı yere çıkıyor. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz, başka çaresi yok. İdealimizdeki gençleri mi yetiştirmek istiyoruz, aileden başlayarak, okul öncesinden üniversitesine, lisans üstü eğitimine kadar kendi müesseselerimizi kurup geliştirmemiz gerekiyor.

Ahlakta örnek, ibadetinde taviz vermeyen bir gençlik


Barınma ihtiyacından sosyal, kültürel sportif ihtiyaçlarına kadar yeterli hizmet sunamıyorsanız, kurumlarınızı cazibe merkezi yapamazsınız. Günümüzde hizmet standartları çok yükseldi. Geçmişte hangi sorunun çözümünü başka birilerine havale ettiysek, sıkıntı yaşadık, zarar gördük. Özellikle temel konularda asgari müştereklerin yetmediğini, ideal birliği gerektiğini yaşayarak gördük, öğrendik. Sadece altyapıyı kurmanın yetmediğini gördük, buralarda yeni nesillere aşılanacak bilincin, eğitimin içeriği konusunda da çok ciddi çalışma yapılması şart. Onun için, sevgili gençlere şöyle sadece içeriğine girmeyeceğim, başlığını söyleyeceğim. Bir itikadi noktada çok sağlam olacağız. Bizim itikadımızı, imanımızı kimse teraziye çıkaramayacak kadar sağlam kılacağız. Ahlakta örnek bir gençlik, inşallah inanıyorum ki TÜRGEV’in yetiştirdiği evlerde olacak. İbadetinde inanıyorum ki taviz vermeyen bir gençlik olacak. Ve dört muamelatta sağlam bir gençlik olacak.

Yüksek Yargı Başkanlarının Erdoğan’ı alkışlaması

Eğitim sistemi hızla geriye giden ülke: Yeni Türkiye


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.