MHP Lideri Bahçeli, Meral Akşener’i partiden ihraç mı edecek?

Olağanüstü toplanan MHP Merkez Disiplin Kurulu, kurultay hazırlıkları yapan Meral Akşener, Sinan Oğan, Ümit Özdağ ve Koray Aydın’ın partiden ihracı için düğmeye bastı.

MHP yönetiminden Meral Akşener'e "Baş paralelci" incelemesi

MHP’de sular durulmuyor, kurultay isteyen muhalifler çalışmalarını sürdürürken MHP lideri Devlet Bahçeli’den karşı atak geldi. Olağanüstü toplanan MHP’nin en üst disiplin organı olan Merkez Disiplin Kurulu isyan bayrağı açan Meral Akşener, Sinan Oğan, Ümit Özdağ ve Koray Aydın‘ın partiden ihraç sürecini hızlandırmak için adımlar attı.

MHP’de her muhalif aday için ayrı dosya

Merkez Disiplin Kurulu’nda her aday için bir isim görevlendirildiği ve adaylarla ilgili ayrı ayrı klasörler oluşturulduğu belirtiliyor. Adayların konuşmaları ve sosyal medyadaki yazışmaları, görüntüleri dosyalara ekleniyor. Dört genel başkan adayının yanında bulunan etkili isimlerin de dosyaları açıldığı ve onların sürecinin de merkezden yürütüleceği ifade ediliyor. Adayların ihraçları halinde partideki ‘seçme ve seçilme’ hakları başta olmak üzere tüm haklarının elinden alınacağını ifade ediyor.


Meral Akşener’e MHP yönetiminden “Baş paralelci” incelemesi


Milliyet Gazetesi’nde yer alan habere göre, Bahçeli’ye karşı liderlik mücadelesine girişen Meral Akşener’in ‘Başparalelci Bahçeli’dir’ sözleri için MHP yönetimi ihraç istemiyle disiplin incelemesi başlatmıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, muhaliflerin açtığı dava sonucu kurultay kararını Yargıtay’a taşıyacaklarını belirterek, “Korsan ve paralel kurultayın toplanması şöyle dursun, düşünülmesi bile akla ziyandır” demişti. Akşener de Bahçeli’nin bu sözlerine cevap vererek, “Eski Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için de böyle demişlerdi. Şimdi de benim için diyorlar. İhsanoğlu bir paralel proje ise, onun seçen başparalel de Sayın Bahçeli oluyor” ifadelerini kullanmıştı.

Meral Akşener’den kongre açıklaması

MHP Genel Başkan Adayı Meral Akaşener, herhangi bir MHP mensubuna yapılan iftira ve hakareti kabul etmeyeceğini belirterek, “Misliyle iade ederim ve yapanların başına bu gök kubbeyi indiririm” dedi. Akşener, “Bu yol kutlu bir yol, bu itiraz doğru bir itiraz. Duyun sesimizi; bunun için mitralyöz gibi bize ateş ediyorlar, bizden korkuyorlar” diye konuştu.


Kongre ve yasal süreçle ilgili değerlendirmelerde bulunan Akşener, “Genel merkez tedbir kararı aldırdı. Bu tedbir kararının yok hükmünde olduğunu hukukçular dahil herkes biliyor. İlçelerde aleyhte karar alan hakimleri HSYK’ya şikayet ettim… Yargıtay’da bu hafta bu görüşmenin yapılmasını bekliyoruz. Her türlü baskıya rağmen hakkaniyetli bir karar çıkacağını düşünüyoruz. Nasıl bir karar çıkarsa çıksın, hepimiz uyacağız, ancak bugün itibariyle 15 Mayıs’ta bu kongrenin yapılacağını düşünüyorum. Büyük kongre delegelerimizin büyük çoğunluğunun o gün orada olacağını düşünüyorum. İlk önce tüzükteki o hukuksuz madde değişecek ve ardından genel başkan adaylarının yarışacağı bir ortam oluşacak…” açıklamasında bulundu.


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.