Mısır Havayolları EgyptAir uçağı düştü

Paris’ten Kahire’ye giden Mısır Havayolları (Egyptair)’na ait yolcu uçağının düştüğü açıklandı. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Mısır Havayolları EgyptAir uçağı düştü

EgyptAir uçağı düştü

Mısır Havayolları (EgyptAir) kaybolan uçağıyla ilgili olarak ilk saatlerde yaptığı açıklamada Fransa’nın başkenti Paris’ten Kahire’ye gitmek üzere havalanan uçaklarının radardan kaybolduğunu bldirmişti.

Paris-Kahire seferini yapan bir yolcu uçağı, Mısır hava sahasına girdikten kısa süre sonra radardan kayboldu. Saatlerdir irtibat kurulamayan Mısır Havayolları’na ait uçakta 66 kişi bulunuyordu. Associated Press’in haberine göre, Mısır havacılık yetkilileri uçağın düştüğünü söyledi.


Mısır ve Yunan gemileri arama çalışmalarına başladı

Mısır’da yayın yapan ON TV televizyon kanalı, Mısır ve Yunan ordularına ait askeri arama – kurtarma gemilerinin yola çıktığını ve çalışmalara başladığını aktardı.

Fransa Başbakanı Manuel Valls, uçağın akıbeti konusunda her seçeneğin masada olduğunu ifade etti ve “Bu aşamada hiçbir teoriyi gözardı edemeyiz. Mısır’da hem askeri yetkililerle hem de hükümet temsilcileriyle temas halindeyiz” dedi.

EgyptAir uçağı ile irtibat dün gece en son 23.05’te kuruldu

BBC Türkçe’nin haberine göre, Mısır Havayolları’ndan EgyptAir uçağı ile irtibat Mısır hava sahasına girdikten kısa bir süre sonra, yerel saatle 02.45’te kesildi. Havayolları’nın MS804 sefer sayılı uçağı dün gece saat 23.05’te Fransa’nın başkenti Paris’teki Charles de Gaulle Havalimanı’ndan havalanmıştı.

Airbus A320 tipi uçakta 3’ü çocuk 56 yolcu ve 3’ü güvenlik, 7’si de uçuş görevlisi olmak üzere 10 da mürettebat bulunduğu bildirildi.

Uçağın Doğu Akdeniz üzerinde, Mısır hava sahasının yaklaşık 16 km içinde, 11 bin 500 metre yükseklikteyken radardan kaybolduğu bildirildi.

Devlete ait Mısır gazetesi Ahram, uçakla son irtibatın, radardan kaybolmadan 10 dakika önce gerçekleştiğini ifade etti.


EgyptAir uçağı imdat sinyali vermediği bildirildi

EgyptAir Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmed Abdül’ün, uçağın radardan kaybolmadan önce herhangi bir imdat sinyali vermediğini bildirdiği açıklamasında, uçağın havalanmasından önce de herhangi bir sorunun rapor edilmediğini belirterek EgyptAir, uçaktaki yolcuların milliyetlerini de açıkladı.

Bu açıklamaya göre uçakta 15 Fransız, 30 Mısırlı, bir ingiliz, bir Belçikalı, iki Iraklı, bir Kuveytli, bir Suudi Arabistanlı, bir Sudanlı, bir Çinli, bir Portekizli, bir Cezayirli ve bir de Kanadalı bulunuyordu.

‘Uçak denize çakılmış olabilir’ açıklamaları gelmişti

Reuters Haber Ajansı, ilk açıklamalarında Mısırlı sivil havacılık yetkililerinin, uçağın denize düşmüş olabileceğini söylediğini duyurmuştu.

Mısır’ın resmi gazetesi El Ahram uçaktan bir acil yardım çağrısı gelmediğini yazdı. EgyptAir, uçağın Paris’ten havalandığını, Mısır’a yaklaşmak üzereyken radardan kaybolduğunu bildirdi.

Uçağın yapım yılının 2003 olduğu, pilotun 2101 saati Airbus 320’de olmak üzere 6275 saat uçuş tecrübesi olduğu açıklandı.

EgyptAir uçakla ilgili ellerine ulaşan son bilgileri sosyal iletişim ağı Twitter hesabı üzerinden duyurdu.

Havayolu şirketi ayrıca yolcu yakınları için Mısır’dan ve ülke dışından ücretsiz olarak ulaşabilecekleri telefon hattı kurdu.


Arama kurtarma çalışmalarına Yunanistan ordusundan ekipler de destek veriyor.


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.