Yargıtay’dan karar çıktı: MHP Kurultay’a gidiyor!

Yargıtay 18. Hukuk Dairesi, 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin MHP olağanüstü kurultay kararını onadı. Milliyetçi Hareket Partisi, 26 Haziran veya 10 Temmuz tarihlerinde genel başkan seçimli kurultaya gidiyor.

Yargıtay'dan karar çıktı: MHP Kurultay'a gidiyor!

MHP’de Genel Başkan’ın da değiştirebilmesinin yolunu da açabilecek olan olağanüstü kurultay kararı Yargıtay tarafından onandı. Yargıtay, olağanüstü tüzük kongresi yapılması için çağrı heyeti görevlendirilmesini hukuka uygun buldu. Kararın oybirliği ile verildiği gelen bilgiler arasında.

Devlet Bahçeli aday olacak

Yargıtay kararının ardından Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın basın toplantısı düzenledi. Yalçın, “MHP yargı kararlarına saygılıdır. Yargıtay’ın vermiş olduğu bu kararı da saygıyla karşılamış olduğumuzu belirtmek isterim. Bu karar sonrasında tüzüğümüz genel başkanımıza vermiş olduğu yetkiye dayanarak sayın genel başkanımız bir karar almak suretiyle 26 Haziran ya da 30 Temmuz tarihlerinde MHP’yi olağanüstü ama seçimli kurultaya götürme kararı almıştır. Sayın genel başkanımız bu kararı başkanlık divanına bilahare MYK’ya taşımak suretiyle kendi teklifinin bu organlardan geçmesini talep edecektir. Söz konusu tarihlerde Ankara Arena’da kongre yapılması için salon kiralanmıştır. Tüzük kongresi değil genel başkanlık seçimli kongre…” diye konuştu.


Ümit Özdağ: Bu adımın atılmış olması sevindirici

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezinden gelen kurultay kararı sonrasında başkan adaylarından Ümit Özdağ şu açıklamayı yaptı:

“Bu doğrultuda adım atılmış olması sevinç verici. Önemli olan MHP’de kurultay yapma iradesinin hem genel merkez hem de ülkücü hareketin diğer unsurları açısından çıkmış olmasıdır. Bu kurultayla beraber MHP’nin iktidar yürüyüşü başlamış olacaktır.”

mhp genel başkan adayı ümit özdağ
Ümit Özdağ

Koray Aydın: Türkiye kazançlı çıkacak

CNN Türk canlı yayınında Günlük programına konuk olan Milliyetçi Hareket Partisi genel Başkan adaylarından Koray Aydın, Yargıtay kararının ardında şunları söyledi:

Bir siyasetçi olarak mutluyum her şey kendi kuralı ve zemini içinde şekillenecektir. Türkiye’de buna ihtiyaç var. Türkiye’de neredeyse tek adam diktatoryasının dönüşmüş bir siyasal yapı var. Bu hükümranlığı kırmak ve sadece MHP’nin değil diğer tüm siyasi partilere oy vermiş vatandaşlarımızın sözcülüğünü üstlenmek için siyaset önemli bir fırsat yakaladı. Bu işten Türkiye’nin kazançlı çıkacağını düşünüyorum.


koray-aydin
Koray Aydın

Sinan Oğan: Türkiye siyaseti ve MHP’nin önü açıldı

Diğer adaylardan Sinan Oğan ise, NTV canlı yayında kararla ilgili olarak, “Türkiye siyaseti ve MHP’nin önü açılmıştır. kurultay için 3 hafta kadar bir süreye ihtiyaç var” değerlendirmesinde bulundu.

Sinan Oğan: MHP'de olağanüstü kurultay 15 Mayıs'ta!
Sinan Oğan

Meral Akşener: Hamd olsun

Yargıtay 18. Hukuk Dairesi, MHP’de olağanüstü kongre kararı veren Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin kararını oy birliğiyle onadı. Yani MHP için kongre yolu göründü. Konuyla ilgili Sözcü’ye konuşan Meral Akşener’in avukatı Uğur Tarhan “Bilindiği gibi beş buçuk aydır bir hukuk mücadelesi veriyorduk. Yargıtay bu kararıyla davamızda ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koydu. Ortada hakkını savunan bir irade vardı. Biz 548 delege adına verdiğimiz bu hukuk mücadelesinden haklı olarak çıkmaktan mutluyuz. Onları mahçup etmedik. Hamdediyoruz, şükrediyoruz. Memleketimize, partimize devletimize hayırlı uğurlu olsun. Kongrede ülkücü irade kararını verecektir” diye konuştu.

Meral Akşener
Meral Akşener

MHP’de Çağrı Heyeti en kısa sürede bir araya gelecek

Çağrı heyeti üyesi Ayhan Erel ise kararın ardından şu ifadeleri kullandı:

“Yargıtay’ın aldığı bu kararın ardında Milliyetçi Hareket Partisi kurultayının önündeki her türlü hukuki engeller ortadan kalkmış oldu. Biz çağrı heyeti olarak en kısa sürede bir araya gelerek tüm kamuoyunun beklediği bu kurultayı en kısa sürede demokratik bir şekilde yapmayı planlıyoruz.”

MHP yönetimi temyize gitmişti; kaybetti

Muhaliflerin davası üzerinde 8 Nisan’da, Ankara 12’nci Sulh Hukuk Mahkemesi, Milliyetçi Hareket Partisi Büyük Kurultayı’nın tüzük değişikliği gündemiyle Olağanüstü Toplantıya Çağrılması konusunda Üç Kişilik Kayyum Heyeti görevlendirilmişti. Bu karar Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi’nce Yargıtay 18’inci Hukuk Dairesi’nde temyiz edilmişti. Temyiz dilekçesinde mahkeme kararının bozulması talep edilmişti. Daire, Ankara siyasetinin kilitlendiği kritik kararını bugün verdi. Yargıtay’da kaybeden Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi oldu. Çağrı heyeti 15 Mayıs’ta yapılamayan kongre için yeni tarih belirleyecek.


Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan adayları kimler?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.