Binali Yıldırım mı Berat Albayrak mı? Ak Parti de konuşulan isimler

Erdoğan ile Davutoğlu görüşmesinden sonra Ak Parti’nin olağanüstü kongreye gideceği bilgileri basına sızdı. Yeni Başbakan kim olacak? AKP kongresinde Davutoğlu’na karşı hangi adaylar çıkacak? Binali Yıldırım veya Berat Albayrak yeni Başbakan olur mu?

Başbakan adayı kim olacak? Binali Yıldırım mı Berat Albayrak mı?

Pelikan Bildirisi ile Türkiye siyasetinde bomba etkisi yapan iddialardan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu Beştepe’de bir araya geldi. Kritik görüşme Devlet Günü olarak tabir edilen Perşembe günü değil, bir gün önceye alınmıştı. Görüşmeden önce de hem Erdoğan hem de Davutoğlu yaptıkları konuşmalarda üstü kapalı olarak birbirlerine göndermelerde bulunmuştu. Türkiye’nin gözü Saray’dan çıkacak karara kilitlendi. Hiçbir açıklama yapılmayan 1 saat 40 dakikalık görüşme sonrası Ankara kulisleri kaynamaya başladı. CNN Türk Ankara temsilcisi Hande Fırat Ahmet Hakan’ın Tarafsız Bölge programında canlı yayında paylaştığı siyasi kulis bilgilerinde Ak Parti’nin olağanüstü kongreye gideceğini söyledi.

Başbakan Davutoğlu yarın gerçekleştirilecek AKP Merkez Yürütme Kurulu toplantısının ardından saat 11:00’de basın toplantısı düzenleyecek. Peki Davutoğlu dönemi sona mı erdi? Olağanüstü Ak Parti kongresinde kimler aday olur? Özellikle Binali Yıldırım ve Berat Albayrak’ın isimleri geçiyor.


Binali Yıldırım adeta Başbakan gibi konuştu

Devletin zirvesindeki görüş ayrılıkları özellikle Pelikan Bildirisi başlıklı blogda yayınlanan Erdoğan – Davutoğlu gerilimi iddialarından sonra gün yüzüne çıkmaya başladı.

Yandaş kalemler ilk önce ayrılık yok deseler de artık onlar da bir sorunun varlığını kabul etmiş durumdalar. Başbakan Ahmet Davutoğlu’na rakip olarak görülen en büyük aday Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım.

Binali Yıldırım bugünkü katıldığı bir programda başbakan gibi açıklamalarda bulundu. UDHB Kariyer Uzman ve Uzman Yardımcılarına konuşan Binali Yıldırım “Hiç merak etmeyin, yarınımız bugünden daha güzel olacak.” sözlerine yer verdi.

Berat Albayrak Başbakan olur mu?

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın dünkü AKP grup toplantısına da katılmadığı ortaya çıktı.

AKP’de dün son yılların en kısa süren grup toplantısını yapıldı. Genelde ortalama 45 dakika kürsüde kalan Başbakan Davutoğlu dünkü toplantıda sadece 28 dakika partililerine hitap etti. Başbakan konuşmasında kamuoyunda “pelikan bildirisi” olarak bilinen “Davutoğlu ile Erdoğan arasında gerginlik olduğunu iddia eden” yazıya da “sanal şarlatanlar” diye göndermede bulundu. “Sanal şarlatan ve müfterilerin ayak oyunlarına izin vermeyeceğiz” diye konuşan Davutoğlu, dokunulmazlıklarla ilgili HDP’nin tavrını da sert ifadelerle eleştirdi.


Ak Parti’de şok kongre kararı: Dolar sert yükseldi!

başbakan kim olacak berat albayrak binali yıldırım

Mustafa Şentop alkışlamadı. İki bakan konuşma bitmeden ayrıldı.

TBMM’de, Davutoğlu’nun kritik grup konuşmasındaki bir başka ayrıntı ise, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop’un konuşma bitiminde alkışlamaması oldu.

Saray’a yakın isimlerden Şentop alkışlamazken, yine Erdoğan’ın Başbakanlık döneminden en yakın çalışma arkadaşları İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç’ın da konuşma bitmeden salondan ayrılmaları dikkat çekti.

Havuz medyasından Berat Albayrak’a destek

AKP’deki karışıklık dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın olduğu iddia edilen A Haber’de yayınlanan ‘Toplumsal Hafıza’ programında gündeme geldi. Star Gazetesi yazarı Nasuhi Güngör, dün akşam yayınlanan programda, “AK Parti artık Davutoğlu ile yoluna devam edemez” diye konuştu.

Nasuhi Güngör’ün bu sözlerinin sabahında havuz medyası olarak tabir edilen gazetelerin birinci sayfalarını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın sözleri ve fotoğrafları süsledi.


Sabah, Star ve Akşam gibi gazetelerin sayfalarında, damat Berat Albayrak’ın, “Erdoğan’ın vazgeçilmez olduğu” yönündeki mesajları yer aldı. Berat Albayrak‘ın sözlerini birinci sayfasına taşıyan gazetelerden Sabah, “Türkiye’nin rejim değil, sistem sorunu var” başlığını atıp, “Güçlü iktidar dönemlerinde büyümüş, diğer dönemlerde kaosla karşı karşıya kalmış bir ülkeyiz. İki ileri bir geri olmuş hep. 7 Haziran – 1 Kasım arası dönem Türkiye için bir demo oldu. Türkiye’nin daha istikrarsız dönemlere dönme lüksü yok. Türkiye sisteme dayalı çözüm istiyorsa bunun yolu yeni Anayasa’dan geçiyor. Anayasa olmazsa olmaz” sözlerine yer verdi.


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.