Atatürk Havalimanı’nda patlamadan sonra taksi rezaleti!

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 31 kişinin öldüğü ve 140 üstünde yaralanın olduğu canlı bomba saldırılarının ardından taksicilerin fahiş fiyata yolcu taşıdığı ortaya çıktı.

atatürk havalimanı

BuzzFeedNews’in Orta Doğu muhabiri Borzou Daragahi, konuyla ilgili; “Alçak taksi şoförü bizi İstanbul Havalimanı’ndan eve götürmek için 100 dolar istedi. Normalde 20 dolar tutuyor. Çaresiz insanları sömürüyorlar” şeklinde tweet attı.

CNN Türk kameramanı Ahmet Akpolat da “Atatürk Havalimanı’nda taksiler kişi başı 100 liradan yolcu taşıyor ve sadece yabancı turistleri alıyorlar” bilgisini verdi.


patlama-sonrasi-taksicilerden-buyuk-firsatcilik

Taksicilerin böyle bir günde fırsatçılık yapması büyük tepkiye neden oldu.

En az 28 kişinin öldüğü, 100’e yakın yaralının olduğu Atatürk Havalimanı katliamından sonra kimi taksicilerin insanları soymaya çalıştıkları ortaya çıktı. Özellikle yabancıları kent merkezine götürmek için 100 dolar isteyen taksiciler olduğu, turistlerin sosyal medya paylaşımlarıyla ortaya çıktı.

3 canlı bomba, 4 el bombası, kalaşnikoflu saldırı

Atatürk Havalimanı’nda Dış Hatlar CIP gidiş teminalinde 2 ayrı noktada patlama meydana geldi. İlk bilgilere göre, iki kişi, polisin kendilerinden şüphelenmesinin ardından üstlerinde bulunan 4 el bombasını X-ray cihazlarına doğru attı ve 4 ayrı patlama art arda yaşandı. Sonrasında polisler ateş açtı ve çatışma çıktı.

Bekir Bozdağ ilk açıklamada “1 terörist etrafa ateş açtı ve ardından kendini patlattı. İlk belirlemelere 10 şehidimiz var” dedi.


İstanbul Valisi Vasip Şahin “Patlamada 28 kişi hayatını kaybetti. Bir intihar bombacısı saldırıyı gerçekleştirdi. 3 canlı bomba saldırısı gerçekleşti” ifadelerini kullandı.

ataturk-havalimani-patlama-sonrasi-taksici-firsatcilik

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimizin başı sağ olsun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen canlı bomba saldırılarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Erdoğan, İstanbul’da patlayan bombaların herhangi bir şehirde de patlayabileceğini, İstanbul ile Londra’nın bir farkı olmadığını söyledi. Erdoğan ” Atatürk Havalimanı saldırısının, Batı ülkeleri başta olmak üzere, tüm dünyada terör örgütlerine karşı verilecek ortak mücadele için bir milat, bir dönüm noktası olmasını temenni ediyorum. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

Saldırıda 31 kişi hayatını kaybetti. 141 kişi yaralandı

Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında olay yeri ve hastanelerde yaşamını yitiren 21 kişinin cenazeleri, otopsi yapılmak üzere Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Hastanelerde yakınlarına ulaşamayan bazı vatandaşlar da bilgi alabilmek için kurum önüne geldi. Öte yandan çevik kuvvet ve bazı sivil polislerin de kurum içi ve dışında önünde güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Atatürk Havalimanı’ndaki tüm uçuşlar durduruldu

Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen terör saldırısı sonrası, iç ve dış hatlarda uçuşlar gerçekleştirilemiyor. Atatürk Havalimanı’na iniş yapacak uçakların yolcuları, Genel Havacılık Terminali’nden çıkarıldı ve tüm yolcuların tahliye edilmesinin ardından havalimanı tamamen kapatıldı.

Saat 20:00’ye kadar tüm uçuşlar iptal!

Sabah saat 05.00’e kadar durdurulan uçuşlarla ilgili yasak uzatıldı. Atatürk Havalimanı’na saat 20.00’ye kadar sefer yapılmayacak.


NOTAM olarak adlandırılan Notice To Air Man – Havacılara Bilgi Notu’nda bu bilgi tüm dünya ile paylaşıldı. Güvenlik önlemlerinin alınması ve arkasından terminal binasının işleyişinin sağlanması sonrasında uçuşların tekrar başlatılması planlanıyor.


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.