Dayak yemek isteyen Tuz Gölü’ne

Tuz Gölü tesislerinde esnaf ile yerli turistler arasında sopalı kavga çıktı. Olaya jandarma ekipleri tarafından güçlükle müdahale edildi.

Tuz Gölü Tesislerinde işletme sahipleri ile yerli turistler arasında çıkan sopalı kavgaya jandarma ekipleri tarafından güçlükle müdahale edildi.

Türkiye’nin turizm ile imtihanı

Edinilen bilgiye göre, Tuz Gölü Tesislerinde işletme sahipleri ile yerli turistler henüz bilinmeyen bir nedenle tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine işletme sahipleri ile yerli turistler arasında sopalı kavga çıktı. Tekme tokat birbirlerine giren taraflara tesiste asayişi sağlayan jandarma ekipleri müdahaleye etti.

tuz gölü esnaf yerli turistleri darp etti

Jandarmanın müdahalesiyle ayrılan taraflar Tuz Gölü’ne gelen kalabalık yabancı turist kafilesini fırsat bilerek tekrar kavgaya tutuştu. Takviye ekiplerinin de gelmesiyle jandarma kavgaya ikinci kez ayırdı. Yaşanan kavga anı Tuz Gölü’nü ziyarete gelen vatandaşlar tarafından cep telefonuyla görüntülendi.


tuz gölü esnaf ve turist arasında kavga

Kavga sırasında bazı kişilerin aldıkları darp nedeniyle yaralandığı öğrenildi. Jandarmanın kavgaya karışan işletme sahipleri ve bazı yerli turistleri ifadelerini almak üzere karakola götürdüğü belirtildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Tuz Gölü

Tuz Gölü, İç Anadolu Bölgesi’nde Ankara, Konya ve Aksaray illerinin sınırının kesiştiği yerde yer alıyor. Türkiye’nin tuz ihtiyacının %40’ı bu gölden sağlanıyor. Tuz Gölü’nde tuz, meteorolojik suların yeraltına süzülerek daha önce oluşmuş tuz domlarını eritmesi ve tektonik hatlar boyunca yüzeye taşımasıyla oluşuyor.


tuz gölü

Türkiye’nin yüzölçümü bakımından ikinci büyük gölü olan Tuz Gölü, çevresindeki platolar arasına gömülmüş bulunan geniş bir tektonik çukurluğun en derin yerinde bulunuyor. Bu çukurluk Neojen’de tektonik hareketlerle oluşmuştur. Tuz Gölü’nün içinde bulunduğu çukurluk doğu, batı ve güneyden faylarla çevrilidir. Kuvaterner’de, daha az yağışlı iklim koşullarında gölün yüz ölçümü küçülmüştür. Zamanla daha da küçülen göl, günümüzdeki durumuna kavuşmuştur.

tuz gölü turizm tesisleri

Tuz Gölü, Aksaray Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Semih Ekercin tarafından yapılan bir çalışmaya göre, 1915 yılından beri %85 oranında küçülmüştür. Semih Ekercin’e göre mevcut şartların devam etmesi durumunda 2015 yılında tamamen yok olma tehdidi altındadır.

Tuz Gölü'nde çamur banyosu

Çamur banyosu turizmi


Ayak sağlığı açısından ziyaretçilere ev sahipliği yapıyor. Göle gelen ziyaretçiler, ayaklardaki mantar, egzama gibi rahatsızlıkların tedavisi için gölün tuzlu suyu ve göl kenarındaki tuzlu çamurda yürüyor. Ankara Aksaray Karayolu üzerinde Şereflikoçhisar ilçesi yakınlarında göl kenarında bulunan tesislerde çeşitli hediyelikler yanında tuzdan süs eşyaları ve ürünler de yer alıyor. Çeşitli yerlerden gelen yerli ve yabancı turistler, ayaklarındaki rahatsızlıkların şifa bulması için Tuz Gölü’nde yürüyüşler yapıyor, göl kenarındaki tuzlu siyah çamura giriyor. Göl kenarındaki çamura giren vatandaşlardan bazıları ise yanlarında getirdikleri çeşitli kaplara tuzlu çamur ve tuz doldurarak götürüyor.

İrlandalı Boksör Maganda Esnafa Karşı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.